Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ja za svou historii kalisku mela dva - pred porodem mensi Mooncup, po porodu vetsi Ladycup. Myslim, ze zavadet a vyndavat se budou vsechny znacky stejne
Chce to jen trochu cviku. Vyber si, ktery je ti sympatictejsi (ceska/zahranicni vyroba, barva…)
Pokud je ti pres 30, vzala bych ten vetsi ![]()
Mám Mooncup a jsem spokojená, to víš, poprvé to nebylo úplně stopro, musela jsem ustříhnout ťopku-ne celou, pak se nervila, že jsem jí ustřihla moc a nejde mi to vyndat, teď už bravurně vyndávám bez ní. http://www.kalisek.cz/
Já někde četla, že Ladycup se hůř vyndavá, klouže… Ale Mooncup že je zase pevnější a hůř se zavádí, tak nevím ![]()
@Anonymní píše:
Já někde četla, že Ladycup se hůř vyndavá, klouže… Ale Mooncup že je zase pevnější a hůř se zavádí, tak nevím
ja si porad myslim, ze to je jen o tom, se s nim naucit zachazet ![]()
slozis, zavedes, on se rozlozi a usadi..
chytnes za spodek (miva vroubky na lepsi uchop), zmacknes, on se odtlakuje, vytahnes…
Taky si myslím, že je to o tom, naučit se to zavádět a pak už značka vyjde nastejno. Mám Mooncup - i když jsem rodila císařem a mám lehce pod 30, vzala jsem si ten větší - měla jsem strach, že ten menší bude moc malý a bude protékat. Zavádění je maso, ale ještě to neumím - praktikuju to teprve 3. den. Už jsem na to trochu přišla, ale při těch prvních pokusech mi šly slzy do očí, nemohla jsem ho „tam“ vervat. Je to o tom, najít si správnou polohu a fakt se uvolnit a hezky to rozdýchat, věřím, že ještě párkrát a ani u toho nemrknu.
K té značce… co jsem pročítala, tak pro začátečnice si hodně žen chválilo Ladycup, on je prý i trochu měkčí, tak se líp zavádí, ale prý zase hůř vyjímá. A Mooncup opačně - je tužší, tak zavádění může být trochu problém, zase je ale trochu vroubkovaný a při vyjímání jde dno lépe uchopit. Já osobně, kdybych se rozhodovala znova, možná si koupím ten Ladycup a Mooncup bych brala, až bych sa kalíškem uměla perfektně zacházet, ale to je jen můj osobní pocit. Pro mě je složitější asi to zavádění, abych se přesvědčila, že je kalíšek rozevřený, vyndat už to jde dobře, když trochu použiju svaly a snažím se mu „zevnitř“ pomoct.
Přeji dobrou ruku při výběru! ![]()
Holky, tak testuju 2. den a můžu říct, že pocitově super, ale prostě mi někudy protéká
mám Naturcup I. (menší už je jen pro nerodící a panny myslim a větší je podle mě blbost - rodila jsem císařem, je mi 21 a hodně jsem sportovala před těhu) a je krásně narovnaný, podtlak tam asi je - když zatáhnu, cítím, že to nejde vytáhnout, tak fakt nevim, čím by to mohlo být
poradíte nějaký tipy
??
@xpisk03 Tak můžeš mít nějakou „nerovnost“ na děloze a nic s tím nenaděláš… Mě teda po porodu taky trochu tekl, ale rodila jsem přirozeně.
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu při výběru menstruačního kalíšku. Vložky mě zapařují a vždycky se mi shrnou, tampóny se zase špatně zavádějí, když není krvácení úplně silné - přijde mi, že kalíšek by mohl být ideální řešení.
Potřebuju nějaký, co se dobře zavádí i vyndavá
Nejsem zrovna šikovná, a jak jsem tak o tom něco četla, jde mi hlava kolem… Poraďte mi prosím i velikost: je mi přes 30, ale rodila jsem císařem. Předem díky!