S kašlem pohotovost - má neštovice

Anonymní
12.3.17 15:06

S kašlem pohotovost - má neštovice

Řeším problém. Syn má neštovice. Je to 2 týdny, co se mu objevil první pupínek, poslední se mu objevil přibližně před týdnem, v té době začaly vysychat a tvořily se stroupky. Dodnes ale nejsou všechny zaschlé. Doktorka mě upozornila, že je infekční, dokud má nějaké puchýřky podlité vodou - má jich asi 10 na chodidlech.
Dneska začal kašlat, takže je možné, že večer pojedeme na pohotovost. A teď uvažuju, co dělat? Jet tam normálně? Zavolat předem? Je vůbec reálné, aby byl syn ještě po 2 týdnech infekční?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
12.3.17 15:09

Nejezdit s kaslem na pohotovost 8o

• Citovat
  • Upravit
843
12.3.17 15:10

A má nebo mívá nějaké problémy, že musíte s kašlem hned na pohotovost. Pokud ne nechala bych to na normální ordinační dobu na zítřek, ale volala bych předem. Když jsme měli neštovice, tak nás ani nechtěli vidět, jen pokud budou komplikace a to máme volat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
12.3.17 15:10

S kašlem na pohotovost, proč? 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
12.3.17 15:11

Zavolat předem a jet.Nebo vydržet do zítřka a domluvit si prohlídku u doktorky, případně návštěvu doma. Zápal plic není zase tak vzácnou komplikací nestovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
12.3.17 15:11

Proč na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.17 15:12
@jahuhudka píše:
Nejezdit s kaslem na pohotovost 8o

Proč? Myslím, že dovedu posoudit zdravotní stav svého dítěte tak, abych věděla, jestli tam musíme nebo ne. ;)

• Citovat
  • Upravit
13714
12.3.17 15:14

Laryngytida, zapal plic treba - kasel a pohotovost.
Pro ty, co se diví. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
12.3.17 15:16

Tak to bych zavolala sanitku domu spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
12.3.17 15:17

Zavolala bych tam předem, případně bych nechala dítě v autě, zašla tam a zeptala se. V čekárně by mohl byt někdo, kdo o neštovice nestojí, navíc to bude člověk oslabený nemoci a tím spíš je může chytit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Kdybych nemusela, nikam nejedu. Opravdu si dovedu představit lepší program na nedělní večer než jet 40 km na pohotovost a 40 km zpátky. Od 6 hodin od rána kašle vlastně nonstop hnusným suchým dusivým kašlem. Největší pauza mezi návaly kašle je 20 vteřin. Po léku nekašle hodinu. Už jsem ho nadopovala vším, co máme doma. Pokud se to nezlepší, tak musíme.

• Citovat
  • Upravit
23081
@Talitha píše:
Laryngytida, zapal plic treba - kasel a pohotovost.
Pro ty, co se diví. :)

S laryng mám u synů bohatou zkušenost a nikdy jsem na pohotovost nejela a pokud by k tomu došlo, tak to nebudu „tušit“ už několik hodin předem… :nevim: A neštovice i s následným maroděním mám u všech třech v posledních dvou měsících za sebou, na pohotovosti jsme nebyli ani jednou… Proto se ptám… :roll: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998

Určitě volat předem, že dítě má neštovice. U nás na pohotovosti je zvláštní vstup do ordinace pro infekční děti a i sólo čekárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
12.3.17 15:19
@Anonymní píše:
Kdybych nemusela, nikam nejedu. Opravdu si dovedu představit lepší program na nedělní večer než jet 40 km na pohotovost a 40 km zpátky. Od 6 hodin od rána kašle vlastně nonstop hnusným suchým dusivým kašlem. Největší pauza mezi návaly kašle je 20 vteřin. Po léku nekašle hodinu. Už jsem ho nadopovala vším, co máme doma. Pokud se to nezlepší, tak musíme.

Pokud to je takhle, tak bych asi nečekala ani na večer a jela dříve, pokud tu možnost máš.. :think: Normálně bych tam zavolala, že povezu dítě s neštovicema, aby byli upozorněni, jelikož by bylo fajn vás vzít dovnitř přednostně… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.17 15:28
@Xiraxinek píše:
S laryng mám u synů bohatou zkušenost a nikdy jsem na pohotovost nejela a pokud by k tomu došlo, tak to nebudu „tušit“ už několik hodin předem… :nevim: A neštovice i s následným maroděním mám u všech třech v posledních dvou měsících za sebou, na pohotovosti jsme nebyli ani jednou… Proto se ptám… :roll: :roll: :roll: :roll:

Každé dítě je jiné. Se starším jsme nikdy nikde s laryngitidou nebyli. S mladším jsme taky nejezdili, ale on má netypický průběh a tímto způsobem kašle klidně týden. Ani 100% nevíme, co to je. Naše doktorka tvrdí, že to laryngitida není, na pohotovosti tvrdí, že je. :nevim: Pomáhá jen kombinace léků, co mu dávají na pohotovosti - inhalovat adrenalin, injekčně Prednison (nebo něco podobného) a půl tablety Dithiadenu. Pak se to lehce zlepší a je schopný spát. Hlavně jak si odpočine, tak se to rychleji srovná.
Pojedeme večer, občas se mi to podaří udolat inhalacemi a léky, co máme doma. Ale ptám se s předstihem, abych byla připravená.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA