Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Lekninka91 přesně sto lidí sto chutí, když jsou třeba vánoční svátky, tak jde úplně poznat, jak každý dělá ten svůj salát ![]()
My doma dělali: cibule, kyselá okurka, gothaj, hodně vajíček, majonéza, trocha hořtice, sůl, pepř, okyselit citronem. Brambory jsou tam spíš doplněk ![]()
@palucik každý dělá salát jinak, papriku jsme ještě neslyšela, salám dává hodně lidí. mě by tam vadil když pak k salátu jsou řízky ![]()
@palucik píše:
@klamonožka a jakou šunku kupujete?
No, kupujeme u nás v řeznictví, mají jí celý kus (visící na provázku
). Mají ji dvakrát ročně, na Vánoce tomu říkají Vánoční šunka a na Velikonoce Velikonoční šunka. Ofiko název nevím. Je to trochu jako uzené, ale chuťově mi přijde ještě lepší.
Celer dava mamka to neni poznat, salam dava tchan ale to je pro me hnus a o paprice sem nikdy neslysela
kdyz tam nic z toho nedas rozhodne bude lepsi ![]()
Bramborovy salat je u nas rodinnym dedictvim. Babicka, mamka i ja, ho delame stale stejne. Brambory, celer a mrkev na kosticky se povari a scedi, trochou toho zeleninoveho vyvaru se poliji brambory, trosku nasaknou a maji prijemnou chut, vajicka, trochu horcice a pul napul tatarku a majonezu. A temi teda nesetrime.
A je to ten nejlepsi:)
Ja davam klidně klobasku
, osmazenou s cibulkou
. Hrášek nedávám, nemam ho rada
.
Jinak vařene - celer, mrkev i petrzel - strouham.
Příspěvek upraven 26.04.17 v 21:40
@palucik Podle všech v rodině, dáváme do salátu měkký salám, většinou krájený gothaj od Chodury. Je levný a chutná dobře. Celer vařený a nakrájený na kostičky, žádný syrový nebo dokonce strouhaný. Cibule jsem se musela vzdát, protože mamka ani starší ségra, nemají cibuli rády nikde. A z bramborového salátu pak pěkně udělat chlebíčky s medovou šunkou.
@Jannnča teda úplně jsem dostala chuť na ostravskou klobásu, jednu dobu to pěkně šidili, ale už je to zase šmakózní, raději kupuju u Chodury a jiných menších řeznictvích, kde prostě jde vidět, že to všechno je čerstvé a nemusí se člověk bát, že to druhý den nebude jedlé.
@Jannnča z Globu mi chutná hanburger v jejich restauraci, dáme si, když tam máme cestu.