Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
začalo mě škrábat v krku, a tak sháním nějaké pastilky na krk. Mám doma šalvějové pastilky z DM, ale nikde jsem nesehnala informaci, zda se mohou i v těhotenství? Jsem v 7 tt.
Jinak jsem si na krk dala Priessnitzův zábal, ale nevím, co jiného by mi ještě mohlo pomoci (k lékaři zatím nechci).
Díky za odpověď ![]()
@Barca.ji mně v lékárně doporučili septilen a pomohl mi rychle ![]()
@Barca.ji teď jsem si kupovala v Dr Maxovi a lékárnice se mě ptala, zda nejsem těhotná, že bych je nesmela..pak jsem nad tím přemýšlela, co tedy můžou tehule, když ani přírodní léky ne ![]()
@Zuzkka právě, že hodně bylinek nemůžou
ale jak jsem psala výš, ten septilen se může
Salvej pusobi potratove, na to bacha. I kdyz otazka je kolik ji tam skutecne je, ale neriskovala bych.
Do šalvěje bych taky nešla, ale zkus Preventan Quttro. Ten mi pomohl vždycky, sice píšou, že nedoporučují v prvním trimestru, ale měli na stránkách hlášku, že jejich firma zastává názor, že v první trimestru vůbec nic. Gynekoložka mi ho schválila
Děkuji za rady! Tak já si je radši nevezmu a zítra skočím do lékárny. Mám tady ještě Anticol, že bych si dnes vzala aspoň ten - ten se může?
Ja mam vincentku pastilky, dobry je taky kloktaňi slany vody nebo i ty vincentky.
Na bolest krku jsem v prvním trimestru používala sprej TantumVerde, poradila mi to kamarádka lékárnice, že ten je v těhotenství bezpečný, protože působí z 90% lokálně.
Šalvěj určitě ne. Ono jí v těch pastilkách sice moc nebude, ale netřeba to pokoušet.
Můžeš Septilen/Septisan. Šalvěj v těhotenství opravdu ne… Riziková je třeba i máta nebo levandule, ale šalvěj je vyloženě nebezpečná.
Pro anonymní - zkus Priessnitzův zábal na krk
Je výborný - vezmeš utěrku, kterou namočíš do studené vody, pod ni igeliťák a pod igeliťák nějakej šátek, tím mokrým připlácneš na krk a necháš cca 2 hodiny - zase se to nemá nechávat dlouho. Opakovat tak 2×-3× denně a škrábání v krku je za chvíli pryč (u mne to trvá tak 2-3 dny) ![]()