Šalvějové pastilky v těhotenství?

8
4.12.17 18:51

Šalvějové pastilky v těhotenství?

Ahoj,
začalo mě škrábat v krku, a tak sháním nějaké pastilky na krk. Mám doma šalvějové pastilky z DM, ale nikde jsem nesehnala informaci, zda se mohou i v těhotenství? Jsem v 7 tt.
Jinak jsem si na krk dala Priessnitzův zábal, ale nevím, co jiného by mi ještě mohlo pomoci (k lékaři zatím nechci).

Díky za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3198
4.12.17 18:56

@Barca.ji mně v lékárně doporučili septilen a pomohl mi rychle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.12.17 18:56

@Barca.ji teď jsem si kupovala v Dr Maxovi a lékárnice se mě ptala, zda nejsem těhotná, že bych je nesmela..pak jsem nad tím přemýšlela, co tedy můžou tehule, když ani přírodní léky ne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
4.12.17 18:58

@Zuzkka právě, že hodně bylinek nemůžou :roll: ale jak jsem psala výš, ten septilen se může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
4.12.17 18:58

Salvej pusobi potratove, na to bacha. I kdyz otazka je kolik ji tam skutecne je, ale neriskovala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
4.12.17 19:00

Do šalvěje bych taky nešla, ale zkus Preventan Quttro. Ten mi pomohl vždycky, sice píšou, že nedoporučují v prvním trimestru, ale měli na stránkách hlášku, že jejich firma zastává názor, že v první trimestru vůbec nic. Gynekoložka mi ho schválila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.12.17 19:04

Děkuji za rady! Tak já si je radši nevezmu a zítra skočím do lékárny. Mám tady ještě Anticol, že bych si dnes vzala aspoň ten - ten se může?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2679
4.12.17 19:10

Ja mam vincentku pastilky, dobry je taky kloktaňi slany vody nebo i ty vincentky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.12.17 19:14

Na bolest krku jsem v prvním trimestru používala sprej TantumVerde, poradila mi to kamarádka lékárnice, že ten je v těhotenství bezpečný, protože působí z 90% lokálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.12.17 19:34

Šalvěj určitě ne. Ono jí v těch pastilkách sice moc nebude, ale netřeba to pokoušet.

• Citovat
  • Upravit
1685
4.12.17 19:56

Můžeš Septilen/Septisan. Šalvěj v těhotenství opravdu ne… Riziková je třeba i máta nebo levandule, ale šalvěj je vyloženě nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.12.17 21:52

Pro anonymní - zkus Priessnitzův zábal na krk :) Je výborný - vezmeš utěrku, kterou namočíš do studené vody, pod ni igeliťák a pod igeliťák nějakej šátek, tím mokrým připlácneš na krk a necháš cca 2 hodiny - zase se to nemá nechávat dlouho. Opakovat tak 2×-3× denně a škrábání v krku je za chvíli pryč (u mne to trvá tak 2-3 dny) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí