Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Eliško už jsem to opravila, je vidět že moc pracuju a blbě čtu. Takže jsem svůj příspěvek přepsala aby si někdo nemyslel že myslím zadkem a ne hlavou. ![]()
Holky, vy se některé projevujete tak ošklivě a zle!!! (Nechci psát přímo, že jste zlé, na to vás neznám.) Je mi to moc líto!
Nervíkovi přeju hodně štěstí. Neporadím, co dělat. Na to mám příliš vlastního bolení. Jen chci vyjádřit účast a vzkázat, že držím palce, ať se situace co nejdřív uklidní a vyřeší ku prospěchu všech.
Jako, chápu, že se tu občas vyskytly podvody, na druhou stranu v právním systému tuším platí presumpce neviny a tak by tu mohla dost dobře platit taky.
Nerviku, je mi to moc líto, a taky jako holky přede mnou bych měla o manželku strach a hned obrátila na policii.
Pokud manželka opravdu odešla, trvale nebo na delší dobu, napadají mě tyto možnosti:
*zůstaneš na mateřské a budeš pečovat o děti
*udeš chodit do práce a co nejvíc se ve zbylém čase věnovat dětem - asi žádné dvanáctky, nejlepší by to bylo částečně z domu v tom případě:
*na mateřské bude babička, bude dostávat příspěvek - doufám že to na sociálce jde?
*můžeš si najmout chůvu k dětem a pracovat
Teď záleží i na tom, jak moc jsi byl zvyklý se o děti starat, jak to zvládneš… Držím palec, ať vše dobře dopadne.
Jo a dítěti bych vysvětlila asi tím stylem, že maminka musela někam nečekaně odjet, nevíš na jak dlouho, ale má je moc ráda a zdůraznit, kdyby se nevrátila v krátké době, že rozhodně neodjela kvůli ním, oni za to nemůžou! Firri
Ahoj.
Je mi moc líto, že se tu řeší něco podobného.
Když jsem viděla film Hodiny poprvé nechápala jsem pocity, které tam zašívá postava Julianne Moore. (Ve filmu čeká druhé dítě, uvažuje o sebevraždě, nakonec po porodu opouští rodinu i děti) Přpadalo mi to za vlasy přitažené a divné. Teď mám tři malé děti a už chápu - ono je to totiž občas hodně těžké. Zvlášt v kombinaci školačka - autista - miminko. Tím rozhodně neomlouvám odchod tvé ženy, jen prostě trochu rozumím…
Párkrát jsem měla chuť nechat všeho a jen tak bez ničeho sama odkráčet v dál - beze srandy, myšlenka to byla tak lákavá… Naštěstí mám jasno v tom, že bych nedokázala žít bez své rodiny - ale stačilo by málo, jen tuto jistotu nemít a nevím, jak bych dokázala odolat…
Nerviku, budeš to mít těžké a měl bys okamžitě kontaktovat minimálně sociálku - o policii nevím, jestli mají pravomoc něco řešit. Na druhou stranu může být řešením umístění dětí do ústavů, což nevím, zda by bylo u vám optimální. Zkus předpokládat, že je odchod tvé ženy definitivní a pak popřemýšlej, jak jsi schopný fungovat (s prací se v tom případě rovnou rozluč). Určitě bude dobře, když sociálku budeš volat s chladnou hlavou a s plánem co dál… Budu moc ráda, když budeš dávat vědět co se u vás děje, budu ti moc držet palce abyste to zvládli…
Lesina
PS: A posba pro uživatelky emimina, holky, věřme ostatním, Obviňovat v každé kontroverznější diskusi kohokoli z podvodu je prostě blbý… A koeckonců tím ubližujeme hlavně samy sobě…
Lesina píše🇵🇸 A posba pro uživatelky emimina, holky, věřme ostatním, Obviňovat v každé kontroverznější diskusi kohokoli z podvodu je prostě blbý… A koeckonců tím ubližujeme hlavně samy sobě…
Asi by měl člověk věřit, jen po kauze Markýsek jsem hodně obezřetná. Ale Nervikovi přeji hodně štěstí a pevné nervy.
Je zlý, že se tu musí řešit i takovýhle věci, ale je to realita. Chápu, že pro tátu to musí být hodně zlý, ale tvoje žena asi už skutečně nevěděla, co jinýho udělat.
Minulý týden jsem o tom mluvila s maminkou postiženýho kluka. Jeho stav je takový, že musí být v ústavu, ona chodí do práce, táta od nich odešel, druhé dítě je zdravé a ona sama toho má až nad hlavu. Aby měla na ústav a péči pro postižené, je do noci v práci, zdravé dítě bohužel šidí a veškerý svůj volný čas o víkendech je v ústavu… A sama už xkrát přemýšlela, že by radši zdrhla někam hodně daleko, ale na druhou stranu ty děti nechce zklamat.
Nechci omlouvat tvoji ženu nervíku, hodně síly, aby sis poradil a jestli se má tvoje žena vrátit, tak ať se tak stane co nejdřív. Pokud ne, najdi řešení a neobviňuj se a koukej hlavně do budoucna ![]()
Tak to je docela drsný,…ale spíš se přikláním ktomu ,že tvoje žena má asi dost velký depky,že to nezvládá,tak to řeší tímhle unáhleným způsobem.Jinak si to neumím vysvětlit.Když vidím,že dětičky jsou tři.Zřejmě toho na ní bylo moc.
Každopádně bych asi obvolala všecky známí,kde by mohla být popř.policii a v práci určitě dovču.Děcka jsou přednější.
Holky, keď neveríte, tak neodpovedajte. Nie je vám blbé, ako tu každý nováčik s problémom dostane nakladačku?
Nervik - tiež sa prikláňam k názoru, že to proste nezvládla s hormónami, problémovým dietkom… Určite ju hľadaj, ja sama si myslím, že sa vráti, hneď ako si to v hlave zrovná… Hlavne, aby si sama predtým niečo nechcela spraviť…
Daj vedieť, ako sa darí!
Gabika
Tak to je fakt síla..... taky mi přijde, že by mohlo jít o poporodní dep. Jinak by přeci žádná ženská od miminka neodešla.
Ahoj holky,
díky za vaše názory, jsou pro mě důležité, díky za vaše rady. Nevím kde mi ted hlava stojí, k pc jsem se dostal na chvilku až ted.
Ráno jsem byl na policii, ale podle nich pro mě toho moc udělat nemůžou. Žena je dospělá, nechala dopis atd. A navíc není podezření, že by se jí něco stalo. Jen si moje oznámení vzali do evidence s tím, že kdyby se někde objevila, např. dostala pokutu nebo tak něco, ozvou se.
Na sociálce mi řekli, že to bude hodně papírování a běhání po úřadech, ale doporučili mi, nastoupit na mateřskou, tedy rodičovskou dovolenou. Zažádat o všechny možné příspěvky znovu mým jménem, prostě přepsat všechny papíry na mě, abysme nezustali bez peněz. Takže ze mě bude otec na mateřský.
V práci nadšení nebyli, holt bude muset mistrovat někdo jinej.
Znova jsem obvolal všechny známé, kamarády, kolegy a bývalé spolužáky. Jedné z kamarádek se prý manželka asi před dvěma měsíci svěřila, že toho má doma „plné zuby“. Nic víc, nic míň…
Dětem jsem zatím řekl, že maminka musela odjet na nějakou dobu pryč. Vzali to celkem rozumně, no uvidíme za pár dnů. Lucinka je naštěstí moc hodné miminko, Ada se snaží pomáhat co ji síly stačí, jen Tomášek se začal nějak moc vztekat. Ale to se snad srovná, až najdeme nějakej systém, jak fungovat. Jsem štastný, že máme místo ve stacionářa a nemusí běhat se mnou po úřadech.
Jinak chtěl bych složit poklonu všem vám maminkám, už vím jaké to je, starat se o tři děti. Dnešní ráno bylo hodně náročné.
Ještě bych měl jeden technický dotaz: kapičky Sab Simplex mám dávat malé před nebo po jídle, popř. do mlíčka? Nějak nevím kam těch patnáct kapek dát.
Až budu mít zase chvilku čas, tak sem kouknu. Honza
PS: pokud jde o ty metříky a ty další věci, sem na forum chodím už asi půl roku, nebylo třeba se registrovat, většinu věcí jsem si našel. Pak jsem ale měl v plánu vás požádat o radu, ohledně péče o tři děti, tak jsem se registroval, nachystal metříky (prostě nuda v práci) ale k napsání příspěvku jsem se nedostal, to až ted.
Ahoj Honzo,
pomoct ti asi nemůžu, protože nevím jak, ale každopádně držím palce, ať to všechno zvládneš. Musí to být hrozná situace. Myslím, že manželce se to rozleží v hlavě, začne se jí stýskat a za chvíli ji máš zpátky doma. Po porodu se hormony holt někdy zblázní.
Sab jsem dávala před jídlem.
Přeju hodně sil!
Romana
""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png
""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png
Ahoj,
dál držím palečky pro štěstí
![]()
Já jsem dávala Sab-simplex přímo do UM ![]()
Ahoj Honzo, moc mě mrzí co Vás všechny potkalo, je to strašné!!!
Určitě děti zvládneš, je to strašně náročné, ale určitě se zaběhneš a budeš všechno zvládat - bude to chtít sice dost času, energie a nervů, ale určitě to bude dobré!
Znám pár kluků, kterým jde výchova dítek líp než jejich manželkám!
S tou policií jsi udělal dobře, ale bohužel oni mají pravdu - nic dělat nemůžou, protože oděšla sama a navíc je plnoletá a svéprávná - i když v tomto případě bych o svéprávnosti pochybovala!!!!
Je pravda, že může trpět poporodní depresí, ale to neznamená, že se vykašlu na děti a veškerou starost o ně hodím na manžela, seberu všechny úspory a zmizím - asi to měla promyšlené!
Můžu se tě jen blbě zeptat? Malou jsi chtěl ty nebo manželka? Víš je dost divné, že ji nezačala ani kojit a chvíli po porodu zmizela!
Holky, já si myslím, ale možná se pletu, že při poporodní depresi člověk nemyslí na peníze - prostě se sebere a jde, ale vzít rodině veškeré úspory, nechat tak malé miminečko, chlapečka autistu a malou školačku jen tak bez zaopatření je ubohost a promyšlenost!!!!
Honzo drž se a máš můj obdiv jak zvládáš děti!!!
![]()
Ahoj,
tak držíme palečky a at to všecko zvládneš..(což určitě zvládneš) sice to bude zpočátku makačka,ale za chvilku budeš jak mamča…uvidíš…Hlavně v klidu.Ono se to dobře říká co?
Můj názor je ,že jak už teda psali holky,že se jí to rozleží a bude se jí stýskat.Já bych osobně bez dětí nevydržela snad ani den jak by se mi stýskalo.Uvidíš,že všecko dobře dopadne.Ted se drž!A hodně štěstí.