Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Honzo, smekám.
Majdalenko, souhlasím, že chlapi si často ani neuvědomujou, co je třeba. Normální reakce je ale o pomoc si říct, přehnaná reakce je na manžela ječet a nadávat mu. Ani jedno ale neproběhlo. Vyčíhat si moment, kdy je manžel pryč, sebrat peníze, od počátku (!!!) nekojeného novorozence dát sousedce a zmizet, je promyšlené.
No jasně ,že to asi bylo promyšlené .Hele každá ženská je jiná a bohužel se najdou i takový jako jeho žena .Jen nad tím tak přemýšlim ,co vede ženskou k tomu to udělat.Nechápu to stejně jako vy .Stejně tak jse to nepochopila proč to udělala moje matka a taky ji to nedokážu odpustit i když jsme to zkoušela .
Je to těžký ,Honzu obdivuju a bude potřebovat hodně síly ,zustat sám s 3 dětma .
No je to hrozný ,já jenom vidim miminko ,hned bych ho chovala a mazlila se s nim .Že ji to nechybí ?
Majdalenka
HEZKY VECER … JA O TOM TAKY TED DENNE PREMYSLIM A VYCHAZI MI JEDINE TO,ZE U TECHTO ODCHAZEJICICH MAMIN ASI NEFUNGUJE JEDEN ZE ZAKLADNICH LIDSKYCH PUDU A TO TEM,KTERY JE JESTE SILNEJSI NEZ PUD SEBEZACHOVY–PUD MATEŘSKÝ
Nevim proc,ale asi to tak bude.......
NERVIKU,hlas dal,jaka postupujes,prosim........
JSEM MOC MOC MOC ZVEDAVA,JETSLI UZ DOSTALY VECI NEJAKY SPAD A JAK ZAREAGOVALA SOCIALKA…ZDA VUBEC TEDY......
![]()
Nemá smysl řešit pudy nebo přístupy, možná ta nervíkova žena měla depresy nebo pocity, které si neumíme představit. Teď je daleko důležitější, aby nervík sám měl tolik síly a odhodlání, aby to všechno zvládnul. A pro nás je to možná poučení, že někdy se chováme vůči svým chlapům tak, že potřebují každičkou sílu, aby to zvládli. A někdy zase naopak oni se chovají tak, že my potřebujeme každou špetku síly, abysme to s nima zvládly ![]()
Znam par chlapu co odeslo od rodiny,nebo od tehotne manzelky(pritelkyne),nekteri to decko nenarozene ani nechteli,znam i zenskou co se stara o tri holciny sama..a co tim chci rict,nikdo to moc neresi a vzdyt jsou to zenske,oni to nak zvladnou:(.Ale myslim si ze neni rozdil mezi rodicema,na pudy moc neverim,takze to nervik zvladne take.Asi tu nema cenu resit co ji k tomu vedlo,u odchazejicich muzu to taky nikdo neresi.Tak hodne sil,naucili jsme se starat o deti vsechny,naucis se to take:)
Jsem tu jen na skok, už sotva držím víčka.
Tak posun dopředu, zítra se sejdu s manželkou, ozvala se svojí mámě a ta ji ukecala, at mi to vysvětlí všechno osobně. Snad se to zítra trošku rozmotá. Až se dostanu k pc, napíšu co a jak. Zatím dobrou.
To je fajn..
..tak hlavně doufám,že to dobře dopadne,a že to byl fakt jen ulet.....
Možná toho fakt na ní bylo moc a ted se jí moooooc stýská po vás všech......Tak držíme palečky a písni jak to dopadlo..... ![]()
Ach jo, holky, ona si našla chlapa!!!
Dnes jsem se sešel se ženou......bylo to…no nevím jak to nazvat. Ale dozvěděl jsem se, že se před nějakýma skoro čtyřma měsícema seznámila přes net s chlapem a po porodu k němu prostě odešla, taková to byla láska ![]()
Příští týden prý podá žádost o rozvod, děti nechce, chlape starej se ![]()
Jdu to rozdejchat......zatím dobrou
nervik píše:
Ach jo, holky, ona si našla chlapa!!!Dnes jsem se sešel se ženou......bylo to…no nevím jak to nazvat. Ale dozvěděl jsem se, že se před nějakýma skoro čtyřma měsícema seznámila přes net s chlapem a po porodu k němu prostě odešla, taková to byla láska
Příští týden prý podá žádost o rozvod, děti nechce, chlape starej se
Jdu to rozdejchat......zatím dobrou
Promiň
Ale rozesmála jsem se. Jak prosté, milý Watsone…
Budeš to mít krušné, ale zvládneš to, určitě. Prostě budeš muset. Až budeš mít nejhorší za sebou, prosím, zkus se to podívat s odstupem, určitě tě ta absurdita docela pobaví. Když odejde chlap, každého hned napadne milenka - když odejde baba, napadne nás poporodní deprese. Jsme všichi zajetí v kolejích vnímání své role, že je to až hanba ![]()
Budu moc ráda, když mezi nás budeš chodit, myslím, že ti všechny rády poradíme a snad i pomůžeme, bude ozdravné vidět mezi námi i tatínka.
Moc ti držím palce.
L.
TEDA,TEDA…TO SNAD NENI MOZNYYYYYYYYYYYYYYY
![]()
LESINO-mas pravdu......JENZE–u muzu nas proste NEMUZE NAPADNOUT POPORODNI DEPRESE,TO JISTE CHAPES…
Ale TOHLE…
![]()
NERVIKU-to nebude tak snadne,myslim,ze to bude na dlouhe lokte.....:-((
Tak tohle jdu vydejchat do postele taky. . doma 3 děti a odejde za chlapem
bez nich
Drž se, moc na tebe myslím!!!!! Všechnu péči ti dětičky vrátí!!!
Tak TOTO mi opravdu nějak hlava nebere
![]()
To není možné, to není matka, ale .......... - raději se nebudu vyjadřovat, protože bych musela být hoooooodně sprostá!!!
Jak se může někdo vykašlat na děti kvůli chlapovi????
Absolutně nechápu - no i když, máme to v rodině! Přemýšlím jestli jsi náhodou neměl za manželku moji tchýni, to je totiž taková fena (dámy prominou
)!!!
Honzo - drž se, určitě to s dětma zvládneš mám pocit, že jim s tebou bude daleko líp než s mámou, protože toto je fakt neuvěřitelné!!!
Jen bych byla asi opatrná, kdyby se chtěla náhodou vrátit - až „přítele“ omrzí tak asi bude chtít zpátky, ale to už záleží jen na tobě jestli jí po tomto dáš ještě nějakou šanci!
Jábych na to neměla jí odpustit a smáznout to!!!
Tak to jsem vážně naivka, tohle vysvětlení mě nenapadlo. Každopádně musí to být hodně velká „láska“ když kvůli ní příjde o svoje děti
Pevný nervy, nervíku…
Honzo, je mi to fakt ľúto!
Keby si potreboval radu, určite sem napíš!
Veľa sily!
Gabika
Ahoj,
diskuzi sleduji od začátku a tahle varianta mě napadla a vidím,jako jednu z mála z vás.Přesně,jak se tu už někdo zmiňoval,když se takhle zachová chlap,tak se ve společnosti o něm schovívavě mluví,jako,že má krizi středních let a musí se počkat,až se vyblbne.
Není to chválihodné,to co manželka Nervika udělala,ale proboha Veroniko,neodsuzuj tak nevybíravě a tak šmahem všechno lidské počínání,které se děje a bude se dít,když se zrovna tobě nelíbí.Dětem jistě jejich máma bude scházet a jestli se manželka uzdraví z opojení láskou a bude se chtít vrátit,tak je jen na dětech a jejím manželovi,zda jí odpustí nebo ne.Nevim, s jakou jistotou můžeš trvdit,že tobě se nic takového nepřihodí.Lidská psychika je tak křehká,že největší mravokárci dokážou padnou až na samé dno.Znám jednu ženu,co měla doma silného alkoholika,celou dobu tvrdě prosazovala abstinenci a když její manžel zemřel,neuběhl ani rok a léčila se na závislosti alkoholu v léčebně.
Situace je vážná,zvlášť pro Nervika jeho děti,je mi vás líto,ale je mi líto i tvojí ženy Nerviku.Představa až jednou vystřízlivý a zjistí,že ublížila vlastním dětem,nevim,jestli si bude schopná někdy odpustit.A když nikdy nevystřízlivý ,žene se do propasti prázdného života.
Nerviku-budeš-li potřebovat poradit,pomoct,a já budu schopna,ráda pomůžu.
Stáňa