Sám doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
22.12.08 12:31

Bez ohledu na mravokárce nebo potíže lidský psychiky, mě tohle zjištění dost tvrdě připomnělo, že řešit se dá skoro všechno, ale musí se chtít a mluvit! I drsná pravda, když se sdělí partnerovi, je lepší než takováhle detektivní činnost. Snad se rozumně domluví na rozvodu a podmínkách pro děti a nervíkova žena bude trochu otevřenější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
22.12.08 12:43

Stáňo - tak já 100% vím, že i kdybych se zamilovala nevím jak tak na děti se nikdy nevykašlu!!!!
Sice je pravda, že nikdy se nemá říkat nikdy, ale já bych to prostě bez svých dětí nikdy nezvládla a ani bych neměla to srdce je nechat bez mámy!!!!

A pokud umíš dobře číst tak jsem napsala!!!!
Honzo - drž se, určitě to s dětma zvládneš mám pocit, že jim s tebou bude daleko líp než s mámou, protože toto je fakt neuvěřitelné!!!
Jen bych byla asi opatrná, kdyby se chtěla náhodou vrátit - až „přítele“ omrzí tak asi bude chtít zpátky, ale to už záleží jen na tobě jestli jí po tomto dáš ještě nějakou šanci!
Já bych na to neměla jí odpustit a smáznout to!!!

Nevím jestli ty jako matka máš pocit, že je pro děti dobré aby máma odcházela a přicházela domů tak jak se jí zlíbí! Já teda neeeeee!!!!!
Myslím, že není pro ně zrovna nejlepší, když ze dne na den odejde, za měsíc se vrátí a bude úúúžasná a pak se zase za nějakou dobu sebere a „vykašle“ se na ně!!! A jak psal Nervík tak jejich máma má skolony k „toulavým botám“ a on je někdy zvyk železná košile! :roll: :roll: :roll:

Já si myslím, že to zrovna v pořádku není a možná kdyby jsi si přečetla nějaký článek co píší psychologové o tom jak se děti cítí a jaké mají pocity, když se na ně máma vykašle tak by jsi možná mluvila jinak - v každém článku se totiž dočteš, že to děti berou jako, že udělaly něco špatně, že jeden z rodičů odešel, protože bylo dítko zlobivé nebo něco rozbilo atd. atd.
Kdyžtak zkus pohledat nějaký článěk a přečti si to, ju?

• Citovat
  • Upravit
8671
22.12.08 12:47

Janino-jistě,ale zá:,–(ním předpokladem domluvy je,že jsou obě strany psychicky i jinak v pohodě.Já mám děti tři,čekám čtvtý,na všechny jsem se těšila a těšim a přesto chutě bezmyšlenkovitě utéct do polí ,mám.Taky si uvědomuju,jak je křehká stránka mého přesvědčení,že bych nikdy neutekla od toho,že se tak dopravdy stane.Opusit a vykašlat se na děti vůbec neomlouvám,příčí se mi takové jednání jak od ženy,tak od muže,stejně tak sebevraždy a jiné křehké věci.Myslím si ale,že nikdo nevidí do duše neštěstné ženy a kategoricky jí nelichotivě nazývat a uzavírat záležitost je kontraproduktivní,což Nervikovi ani jejich dětem nepomůže.
 Stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
22.12.08 12:55

Veroniko-nebudu se s tebou přít.Do duše a ani pohnutek někoho druhého nevidíme a já nemám ráda kamanování.Nelíbí se mi věty :tuším,že s tebou bude dětem líp než s mámou…(mohla být nervikova manželka skvělá máma)Nelíbí se mi na její adresu příliš silná slova,vážila bych více,ale je to tvůj způsob vyjadřování a tvůj způsob projevování hněvu.
Nezbývá mi jen ti popřát,aby ses nikdy neocitla na žádné hnusné křižovatce života a kdyby přeci jen náhodou,aby si se vydala jen tou správnou cestou.A ode mě,i kdyby si náhodou klopýtla,by si se nadávek a paušolizavaného odsouzení nedočkala,hledala bych v tobě i přesto člověka. :wink: Toť vše. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
22.12.08 13:10

Na křižovatce a na rozcestí se člověk ocitne ani neví jak, ale hodit nevinné děti přes palubu mi opravdu příjde strašně ubohé!
A porodit miminko už s tím vědomím, že ho kojit nebudu a chvíli po narození ho nechám jen tak u cizí paní sousedky a manželovi, který absolutně nemůže vědět co takové miminko potřebuje je prostě šíííílené!

Každý byl jednou na rozcestí a třeba se i rozhodl špatně, ale potom nemůže chtít aby až si to za nějakou dobu rozmyslí tak se prostě vrátí a bude zase všechno v pořádku!!!
Nikdo nemůže vědět jestli je to rozhodnutí dobré nebo špatné, ale to nezjistí dokud ho neudělá!

Stáňo - musíš uznat sama, že pokud se na děti vykašleš tak to asi není v pořádku!

Nervíkovu manželku tu nikdo nekamenuje!
Já jsem napsala, že toto udělala moje tchýně a že je fena, protože vidím jak jsou na tom její děti po psychické stránce a je to opravdu strašné!!!
To jen pro vysvětlení - do detailů zacházet nebudu, protože je to strašně nadlouho!
Nejhůř jsou na tom vždycky děti ať už odejde matka nebo otec a nejhorší je to, že ony si to dávají za vinu a ve finále jim to příjde normální, ale normální to není!!!

A to, že napíšu svůj názor „mám pocit, že jim s tebou bude daleko líp“ tak je to můj názor a nemusíš se s ním vůbec ztotožňovat a rozčilovat se, ty jsi to neřekla :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8671
22.12.08 13:34

Veroniko-jen bych se opakovala,všechno jsem už napsala,je to tvůj styl vyjadřování,mě přijde unáhlený a zbrklý ,teď i v minulé diskuzi( o mladé těhulce),s tvým stylem se nemůžu ztotožňovat.
 Stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.12.08 14:12
stanuska píše:
Já mám děti tři,čekám čtvtý,na všechny jsem se těšila a těšim a přesto chutě bezmyšlenkovitě utéct do polí ,mám.Taky si uvědomuju,jak je křehká stránka mého přesvědčení,že bych nikdy neutekla od toho,že se tak dopravdy stane.

Pod tohle se podepisuju všema deseti. Pochopila jsem to vcelku nedávno, tu touhu vstát, vyjít ze dvěří a neohlížet se. A to mám děti zdravé, chytré, přiměřeně na zabití, manžela že bych neměnila a báječný život. Jen je toho chvílemi prostě trošku moc. Asi k tomu porozumnění musí každý dospět sám, nepřijde to samo.

Nervikovu ženu neomlouvám, jen ji snad dokážu lépe pochopit - a myslím, že nejvíc zaplatí ona sama. Táta s dětmi si hrábne na dno, ale na to by si hrábla i osamělá ženská - a myslím, že nervík jako chlap bude mít alespoň výhodu větší pomoci od okolí (nervíku, promiň), ale já opravdu věřím, že to zvládne.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.12.08 14:47

Holky to víte že to zvládnu!!
Mám kolem sebe naštěstí dost ochotnejch lidí (a ted i vás tady), kteří pomůžou a poradí, nebo si třeba vezmou některé z dětí ven, abych se mohl věnovat aspon chvilku každému z nich zvlášt, nebo to doma zcivilizovat.
To že mi žena odešla za jiným, to si budu muset odžít a třeba ji to jednou i odpustím. Ale to že odešla od dětí a hlavně jak odešla, to odpustit nejde.
Ale o tom ted stejně nemám čas přemýšlet, zatím mám plnou hlavu dětí a péče o ně. Nezapomenout dát některému z nich najíst nebo napít, pamatovat, kdy jsem přebaloval Lucinku a kdy Toma, včera jsem zapoměl ve vaně Adélku :oops:
Aspon, že nám babičky donesly nějaké cukroví, dárky už jsou taky uchystaný, stromeček na balkoně…akorát nás bude na vánoce o jednoho mín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5310
22.12.08 14:53

Ahoj holky,
musím nechat, že mi to vzalo naprosto, co napsal Honza vítr z plachet.

Honzo souhlasím s holkama, smekám před tebou a tím, že se tak staráš o děti a že mají alespoň 1 skvělého rodiče :lol: Moc ti držím pěsti a budu sledovat vaše kroky :lol:
Bohužel s radami moc nepřispěji, jelikož se snažím zatím o první mimi a prozatím neúspěšně :cry:

Což je důvod proč jsem vám chtěla i napsat. Víte holky znám řadu holek, co se snažíme alespoň o první miminko a zatím nám to není dopřáno. Podstupujeme řadu vyšetření a různých léčebných metod a výsledek se zatím nedostavuje :cry: Možná to znáte i z vlastní zkušenosti, pak víte o čem mluvím.
A když si pak přečtete, že „maminka“, jestli se dá tomu člověku vůbec tak říkat, opustí rovnou 3 děti, tak to je fakt síla. Dali bychom celý svět i jen za jedno a tenhle člověk opustí rovnou 3 děti a kvůli jinému chlapovi :twisted: . Tohle fakt nechápu :roll: :roll: :roll:
Je to nepochopitelné a hlavně neomluvitelné, navíc když má i postižené dítě. Navíc je hromada psychologů a pokud potřebovala dotyčná pomoc, mohla si o ni říci a je i spousta neplacených doktorů a nejsou nejhorší. Prostě to nechtěla řešit a tohle je síla. Souhlasím s Verčou, že kdyby to neměla promyšlené, tak by přeci nemyslela na peníze a nenechala by všechny 4 bez ničeho, prostě nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
22.12.08 15:13
stanuska píše:
Janino-jistě,ale zá:,–(ním předpokladem domluvy je,že jsou obě strany psychicky i jinak v pohodě.Já mám děti tři,čekám čtvtý,na všechny jsem se těšila a těšim a přesto chutě bezmyšlenkovitě utéct do polí ,mám.Taky si uvědomuju,jak je křehká stránka mého přesvědčení,že bych nikdy neutekla od toho,že se tak dopravdy stane.Opusit a vykašlat se na děti vůbec neomlouvám,příčí se mi takové jednání jak od ženy,tak od muže,stejně tak sebevraždy a jiné křehké věci.Myslím si ale,že nikdo nevidí do duše neštěstné ženy a kategoricky jí nelichotivě nazývat a uzavírat záležitost je kontraproduktivní,což Nervikovi ani jejich dětem nepomůže.
 Stáňa

Já nic nechtěla uzavírat ani nelichotivě nazývat tu dotyčnou, jen prostě mám pocit, že někdy psychická i jiná pohoda souvisí s tím, nakolik jsem schopná a možná i ochotná mluvit o tom, co se ve mě děje… Aby druhá strana mohla pochopit, co cítím a čeho se děsím a proč reaguju tak, jak reaguju. Taky jsem vzteklá nebo nervozní, to určitě, ale snažím se, aby moje okolí pochopilo proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
22.12.08 15:14

nervíku za svůj poslední příspěvek máš u mě velikou poklonu! Bereš to vážně skvěle, ať se daří a máš dost síly i odvahy a odhodlání nadále :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.12.08 16:36

Ahoj Holky,

mám jedno dítě. V lednu mu bude rok - naše zlatíčko - život bez něj si už nedokážu představit…
Ale přece - po pár probdělých prokřičených nocích a nevrlých dnech, kdy jsem byla upoutána k drobkovi a nevěděla jsem co dělat, aby aspoň jednou za ty dny pořádně usnul, jsem se i já dívala do košíku a s hrůzou si uvědomila, že se dívám na svůj poklad tak nějak jinak a v duchu si říkám - tebe už mám na pořád, už se tě nezbavím, nejsi věc co se dá po omrzení a okoukání strčit do skříně a už nevytáhnout, zvládnu to? Bude s námi šťastný? současně s myšlenkami na předešlý život - teď jsem mohla místo bezmocného breku poslouchat drby a rádio v práci, po práci jít s holkama posedět, celou noc spát a ráno třeba zase dokola.....

Teď když už jsme sehraný tým a dívám se na první týdny znova, nepřipadám si divně, byly to náročné dny a myslím, že každý má nárok na myšlenky „co by bylo kdyby“ - jen když to přejde ve skutky je to pro dítě přinejmenším nespravedlivé a kruté.

Taky jsem přesvědčená o tom,že to Nervík zvládne!!! Budu jim držet pěsti! Určitě své děti nezklame!

Veselé a krásné Vánoce
K.

• Citovat
  • Upravit
321
22.12.08 17:20

NO .NAZDAR!!!..... :roll:
tak tohle by mě ani v nejmenším nenapadlo,že by utekla k chlapovi,když jsi psal že nechala děcka doma.....pane jo… :oops:

Honzo:
ty to určitě zvládneš a budeš (teda to už určitě jsi) skvělej táta.My Ti tu všichni držíme palce a pokud si nebudes vědět rady ,nebo cokoliv jiného,tak víš kam se máš obrátit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
22.12.08 17:50

Janino-to ale nebylo vůbec na tebe.Mě se zdál jen stylově a slovně unáhlený soud od Veroniky,ale i tak má na svůj styl vyjadřování právo.Já mám jen pocit,že se paní Nervíková vytrestá sama dost a nemůžu si pomoct,ale je mi jí líto.

Nervíku-tvůj poslední příspěvek je plný síly a odhodlání,věřim,že to zvládnete.Hodně sil!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
22.12.08 18:01

Ahoj holky,ahoj Honzo,sleduji tuto diskuzi od začátku a asi jako většinu z vás mě překvapuje,že se něco takového může stát-ale bohužel :cry: Naštěstí mají tyto děti báječného tátu,který je v tom nenechá,jen teď potřebuje pár praktických rad.Na pěti stranách se tu rozebíralo,proč to jejich mama udělala a jaká vlastně je a není,ale myslím,že Honzovi by spíš „bodly“ nějaké ty tipy,jak to všechno zorganizovat.Já sama moc nepomůžu-mám zatím jednoho draka,ale určitě se ozve mamina více dětí a poradí,jak zvládat koupání,jídlo,oblékání,cestování a návštěvy s takovou „smečkou“ :lol: Je jasné,že nakonec si systém najde každý sám,ale třeba by se Honzovi něco hodiloˇ,nemyslíte..? :wink: :) Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí