Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nerviku, myslím že ti poradili na úřadech dobře. Přeji hodně sil, ať to zvládneš. Je dobře že Tomášek chodí do stacionáře. Je to nezáviděnihodná situace. Ještě jednou se omlouvám za včerejší výpad, hold po špatné zkušenosti člověk přestává věřit. Sab simplex bych dávala do umělého mlíka, já kojím tak ho dávám lžičkou s trochou převařené kojenecké vody před kojením.
A když tak nad vším přemýšlím, myslím že to spíš musela mít promyšlené. Nevím. Já měla u dcery lehkou poporodní depresy - nevím jak to nazvat, ale celé šestinedělí jsem probrečela, pak to samo přešlo a zpětně jsem přišla na to že to zřejmě byla poporodní deprese. A myslím že člověk by spíš odešel třeba za rodiči nebo známými s pár věcma a ne i s úsporama. Nevím. Každopádně drž se. I tátové se dokážou dobře postarat, když je potřeba.
Veroniko - Lucinka nebyla plánovaná, prostě se nám povedla tak nějak přes hormonální antikoncepci.
Díky za rady s tím Sab Simplexem, dával jsem do UM a malá mi ho nechtěla pít. Jdu to zkusit na lžičku před jídlem. Snad to ta potvůrka spolkne.
Strašně bych ti přála, aby se vrátila. Maminka je maminka. Přeci někde být musí, má rodiče, někdo přeci o ní něco vědět musí. Nevzdávej to a najdi ji.
Zní to jak z nějakýho špatnýho filmu ![]()
To je docela divný,že ti to nechce když ji to daš do UM…
..Tam to nemůže skorem ani poznat…našemu prckovi chutná i samotný..
malika píše:
Strašně bych ti přála, aby se vrátila. Maminka je maminka. Přeci někde být musí, má rodiče, někdo přeci o ní něco vědět musí. Nevzdávej to a najdi ji.
Zní to jak z nějakýho špatnýho filmu
Taky jsem si to říkala..navíc je mi ho strašně líto.....ale má můj obdiv,že to tak zvládá......Kéž by se jí už zastesklo a upalovala zpátky ke svý rodince.....chjo…to je něco.. ![]()
akinorev píše:malika píše:Taky jsem si to říkala..navíc je mi ho strašně líto.....ale má můj obdiv,že to tak zvládá......Kéž by se jí už zastesklo a upalovala zpátky ke svý rodince.....chjo…to je něco..
Zní to jak z nějakýho špatnýho filmu
to teda jo, co k tomu víc dodat ...........
Odešla od nás totiž manželka, ozvaly s její toulavé boty z mládí a dnes to dospělo k vrcholu.
..jak to myslis"boty z mladi"?to uz to nekdy udelala?..a kdyz ted to vyvrcholilo tak uz tam driv byli nejaky naznaky?
Honzo - aha, tak je to s malou, ale i tak nechápu, proč od vás odešla!!!
A jaký měla manželka k malé „vztah“ v těhu??? Byla ráda nebo to brala jako přítěž?
Já vím, že jsou to pitomé dotazy, ale já nějak nemůžu pocopit mámu, která se vykašle na miminečko, na 2 děti a prostě zmizí!!!
Honzo, opravdu tě obdivuju, že dítka zvládáš a přeji ti aby jsi vám zařídil život podle svého a vystačili si i sami, i když to bude hodně složité - určitě to zvládnete!!!
Držím všechny palečky a pěstičky co máme
![]()
Holky, ale pokud měla „toulavé boty“ už dřív tak je možná lepší, že odešla! Pro děti musí být strašné, když máma odchází a přichází - oni si to možná dávají za vinu, že zlobily atd.!
Je to strašné, ale možná jim bude bez takové mámy líp!
Já to prostě nedokážu pochopit jak někdo může tak zahodit život za hlavu a zmizet!!!
A víš že když se nad tím pořádně zamyslím, tak s tebou musím souhlasit. Kdyby šlo o poporodku, tak by fakt nemyslela na peníze
Verrunka píše: [quote:121a39ca0a]Holky, já si myslím, ale možná se pletu, že při poporodní depresi člověk nemyslí na peníze - prostě se sebere a jde, ale vzít rodině veškeré úspory, nechat tak malé miminečko, chlapečka autistu a malou školačku jen tak bez zaopatření je ubohost a promyšlenost!!!!A víš že když se nad tím pořádně zamyslím, tak s tebou musím souhlasit. Kdyby šlo o poporodku, tak by fakt nemyslela na peníze
Já teda nevím jaké to je se „sesypat po porodu“, ale opravdu mám tento názor!!!
Myslím si, že toto je promyšlený krok a ne prostě nějaký impulz
![]()
Jen bych byla nerada, kdyby mě za tento názor kamenovali! Jak jsem psala, možná se pletu, ráda přiznám omyl!!!
Ahoj holky, jsem tu zase na chvilku
Tak jsem to tu pročetl a vezmu to (snad) postupně:
Co se týká Sab Simplexu, když ho dám Lucce do UM tak pije tu dávku třeba hodinu, pořád se kucká. Když dostane mlíčko bez Sabu tak lahvičku vypije během chvilky. Zkusil jsem dát Sab před jídlem na lžičku a dopadlo to na výbornou. Mimochodem, dnes odpoledne při přebalování Tomáška jsem mu omylem zabalil do plíny i kostku. Našel jsem ji až když jsem ho svlékal před koupáním. Ona mu tam snad ani nevadila.
Pokud se týká těch „toulavých bot“, tak co vím, tak poprvé se sebrala a šla kam ji nohy nesly už asi v pěti letech. Prostě se rozodla, že se chce někam podívat, tak šla. Čím byla starší, tím to bylo horší. Mizela z domu třeba na dva tři dny, vím že rodiče z ní byli zoufalí. Vždycky se jen potulovala, nikam nemířila, jen tak šla. Možná se to vrátilo, i když naposled se ji TO stalo před deseti lety, to ji bylo osmnáct.
Co se týká prožívání těhu, nejdřív v pohodě, ale pak po psychické stránce celkem špatný. Deprese a tak. Něco se zlomilo kolem šestého měsíce těhu. Žena začala být dost nervózní a ukřičená na děti. Možná toho na ni bylo moc.
Dnes jsem byl s Luckou u dětské doktorky, aby mi řekla co a jak, přece jen se nevyznám ve všem tom očkování, prohlídkách, taky jsem potřeboval poradit jak často a kolik UM nebo jak mám to kluzké tělíčko udržet ve vaničce nad vodou
atd. Doktorka se přiklání k tomu, že u manželky rozhodně nešlo o poporodní depresi. Ta se prý projevuje jinak. A většinou ne u ženy, která už má dvě starší děti a u nich k ničemu takovému nedošlo. Navíc jsem já ani nikdo jiný na ni nepozoroval žádné „příznaky“ a hlavně si pro odchod vybrala den, kdy jsem nastoupil do práce po dovolené.
Tak já jdu spát, všichni spí, což je vzácnost. Honza
Nervik.. no, dost tazka situacia, ale myslim,ze si to vzal za ten spravny koniec, ze si zasiel za lekarkou,nech poradi..
a tiez si myslim, ze v poporodnej depresi by nezobrala peniaze… rozhodne by sa citila previnilo, a nechala vam peniaze, nech to nejak zvladnete.. ak to bola depresia , bude mat vycitky, strach a uurcite sa vrati,…
ale ak nie, moze prist, nemusi.. kto vie.. ale i ked je tam urcite velmi velka laska, zbytocne cakat, kedy sa vrati.. radsej venovat vsetku energiu detickam..
a my sme prisli o maminu,sla do nebucka, ocino bol na nas , tri deti sam, ale boli sme starsie.. a zvladol to peerfektne,pomahali..tety… no a ocino sa naucil hadam vsetko, varit, prat, usil mi saty na stuzkovu a maturitu.. vsetko opravil a starali sme sa o zahradku,jasne, ze mu aj rupli nervy.. a bol doma krik.. ale ked si spomeniem, co sme vyvadzali, sa cudujem, ze sme neleteli z okna ![]()
zvladnes to, aj ked to vyzera hrozivo..
nakoniec nic ine ani nezostava..
Ahoj Honzo, přečetla jsem si tuto diskuzi a klaním jak jsi to zvládnul. Je dobře že jsi takový dobrý táta a že tě děti mají. Drž se a přeji ti hodně šťěstí a mnoho sil páč je budeš potřebovat.
To je fakt situace, Honzo. Vůbec ti to nezávidím a taky se klaním, jak to zvládáš. Přeju ti hodně sil, abys to všechno zvládal tak dobře jako dosud.
Co proboha vede mámu od tři dětí, že se sebere a všechny opustí? Tohle asi nikdy nepochopím, je mi z toho smutno
![]()
Romana
""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png
""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png
Nervíku …co když to nejsou ani tak toulavé boty ,jako pocit vyhoření.Celý dny sama jenom s dětma .Ty v práci od nevidím do nevidím .Píšeš žes měl dovolenou a pomáhal si ji v tý době vůbec ?Chlapi si to kolikrát vůbec neuvědomujou ,maj pocit že všechno je v naprostým pořádku ,šechno maj přichystaný..
Každopádně ji tím neomlouvám ,sama mám 3 děti ,chodím do práce ,veškerá práce kolem dětí je jen na mě i když chlapa mám .Psychicky jsem na dně ,ale nikdy bych je teda neopustila .
Víš jen tak přemýšlím co ji k tomu vedlo ,pro mě je to taky k nepochopení.Moje matka od nás taky odešla od 4 dětí za chlapem a nechala nás tátovi na krku .Takže máš muj obdiv .
Majdalenka