Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkusenost nemam, ale myslim, ze kdyz se to da zvladnout po cs s dvojcaty, da se to zvladnout i s miminem a ctyrletou.
Zkušenost nemám, ale co bys chtěla dělat jiného, než to zvládnout? Takže ano, zvládneš to, neboj.
jinak, babičku nemáš? Kdo ti bude hlídat, když budeš v porodnici? ![]()
Já měla doma čerstvě dvouletou holčičku a druhé bylo císařem. A zvládala jsem lépe než při prvním.
No určitě bych si udělala doma zásoby do mrazáku a spajzu, zjistila, jestli nějaký obchod závaží k vám. Čtyřleté dítě už může být téměř úplně samostatné, maximálně se bude nudit, ale pokud máš zahradu nebo blízko hřiště, tak bych řekla mimco do kočáru, starší hrát si, ty sedět a odpočívat.
Právě nemám nikoho :/ ani babičku natož chlapa…proto se bojim..že kdyby mi nebylo zas ok po cs..no budu muset no
nic jiného nezbyde ![]()
V létě jsem měla druhého císaře. Doma syn (2,5), chlap mě akorát vyzvedl v porodnici, dovezl domů a odešel na pivo. Druhý den odjel ( jezdí s kamionem). Vše jsem zvládla, ono mi ani nic jiného nezbylo.
Já byla také po druhém císaři dříve fit než po prvním. Tříletou dceru jsem akorát naučila lézt samotnou do vany, abych ji nemusela zvedat a jinak jsem neměla s ničím problém.
Jak se říká, člověk vydrží 2× víc než si myslí…taky záleží jak máš vychovanou / soběstačnost starší dceru, ve 4letech už děti bývají šikovné, když jsou vedené k soběstačnosti. Na tom ještě můžeš zapracovat… Ale určitě to jde a to i s dětmi, které jsou dříve po sobě…
Nikdy si nepřipouštěj, že bys to nezvládla. Jak si řekneš, že to nezvládneš, položí tě to. Člověk ale vydrží víc, než si myslí. Držím palce.
Prosím anonym…budu v červnu rodit..stopro císař mám indikaci už od minule..bohužel…nicméně dceři budou 4 a já budu sama :/ dá se to zvládnout samotná po cs s miminkem a 4 letou…prosím ty maminky jen které mají zkušenost a mohou poradit..at je mi k něčemu ta diskuze..děkuji