Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky tehulky chtěla bych se zeptat byla jste některá na odběru plodové vody, nebo vás to čeká musím na to jít, ale bojím se tak chi vědět vaše zkušenosti děkuji ![]()
Byla jsem v prosincei 2016 v ČB. Personal byl super, ze zakroku jsem strach nemela. Jen pro me byl trochu bolestivy prunik te jehly do delohy. Po tom vpichu jsem myslela, ze uz tam je a ono ne
pak to chce dodrzovat klidovy rezim.. Asi tri, ctyri dny prisnejsi a pak se jeste nakou dobu vic nenamahat. Hodne stesti ![]()
No mám strach z normálního odběru krve natož vpich do břicha, ale tak nějak to budu muset vydržet, ale vůbec na to nechci jsem ve 13 TT.tak předpokládám že kolem 16tt se to dělá.
Ja byla minuly rok, vpich je v pohode, pak te bude bolet bricho. Horsi jsou ta rizika
@ivana1234 píše:
No právě to je další věc a ty jsi to měla v klidu?
Ano ja zadne komplikace nemela, jen mi bylo potom fakt dost divne a bolelo me bricho, par dni jsem byla unavena a lezela jsem asi tyden. Ja se ale nebala protoze mi predtim krevni testy vysly hodne blbe tak jsem pocitala s nejhorsim, ale nastesti to bylo ok.
Jinak muzes jit misto toho na ten neinvazivni test za asi 16 tisic, ale jak rikam me ten test I vysel spatne a musela jsem stejne na plodovku
Tak to je dobře, že ti to vyšlo takhle a všechno je v pořádku já se dozvím výsledky tento týden z odběru krve screening a podle toho se domluvím s lékařem ale jelikož můj muž má dcerku z předchozího vztahu a ta má Pruder Willy syndrom tak mě nutí na to jít a je pravda, že i já chci mít jistotu, aby se to neopakovalo.
Ja byla na odberu choriovych klku, je to neco podobneho, ale neberou plodovku, ale vzorek z placenty. Postup je ale stejny, jehlou pres bricho a delohu, pak naskrabou vzorky z placenty a vytahnou jehlou
na brise to opichnou, pak pichnou a bolestivejsi byl prunik delohou, ale to bylo jedine, jinak se to da. Spis je to takovy neprijemny pocit a pak me tlacilo a pobolivalo bricho jeste par dni. Lezela jsem doma. Da se to ale zvladnout v pohode ![]()
@ivana1234 a kam jdeš na odběr? Já se teda těch rizik nebála, podle mě se z toho dělá zbytečně moc velkej strašák, ale o tom se s nikým dohadovat nebudu, je to jen můj názor
já jsem byla myslím 16+1 ![]()
Byla jsem dávno, v roce 2013, bylo to pro mne nepříjemné spíš z psychického hlediska, ptž jsem na odběru byla pozdě (21tt)..Zákrok samotný nebolel, ale jednak se mi udělal poté, co mě celou polili desinfekcí nepříjemný vaginální zánět, a jednak mi po odběru začalo strašně tvrdnout břicho, co přetrvalo až do porodu..výsledky byly ale ok..
@Lekninka91 no já ještě nevím, ale screening mi dělají ve Slaným tak asi předpokládám, že tam.
@Anonymní píše:
Byla jsem dávno, v roce 2013, bylo to pro mne nepříjemné spíš z psychického hlediska, ptž jsem na odběru byla pozdě (21tt)..Zákrok samotný nebolel, ale jednak se mi udělal poté, co mě celou polili desinfekcí nepříjemný vaginální zánět, a jednak mi po odběru začalo strašně tvrdnout břicho, co přetrvalo až do porodu..výsledky byly ale ok..
No tak si budu muset taky říká, že vše bude ok hlavně jak říkáš je to o psychice tak se to pak nějak pokusím ukocirovat,,,i kdy????
@ivana1234 no, u nas to bohuzel nedopadlo dobre…ac vysly vsechny vysledky z odberu v poradku, pludek byl otekly uz ve 12tt a v 17tt nebilo
takze jsem musela na potrat
ale ted jsem v 18tt, znovu tehotna a vse je zatim v poradku
ale ten odber neni sam o sobe hrozny, spis je to o psychice
drz se, budu na tebe myslet, aby to dopadlo dobre ![]()