Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak začínáme s krásn ým počasím plánovat jaro/léto, koupili jsme velký stan, máme spacáky, nějaké vybavení a obyčejné karimatky..Já na nich vždy ve stanu trpím…Chci koupit něco lepšího, přemýšlela jsem nad samonafukovacíma karimatkama, aspoň tloušťce 4-5cm, máte někdo? Jaké je spaní, je to o poznání lepší, měkčí než na obyč. karimatce? Izoluje lépe teplo od země?
Nebo koupit rovnou nafuk. matrace?
Ahoj, my máme Thermarest - musíme ji nafouknout a spokojenost. Vyspím se na ní jako v posteli ![]()
@Ve-ru píše:
Ahoj, my máme Thermarest - musíme ji nafouknout a spokojenost. Vyspím se na ní jako v posteli
Musí se nafouknout???myslela jsem, že samonafukovačky jsou z nějaké PUR pěny a tím, že se uvolní ventil, nasají vzduch a narostou…A jinak opravdu měkké, ano?
Nafouknout se musí, ale nafoukneš jí pusou úplně bez problémů. Přítel má nějakou spešl expediční, já mám z Army shopu takovou tu vojenskou zelenou, jezdím s ní 4 roky a naprostá spokojenost. Izoluje to, měkké to je, ale kolik cm máme, to ti nepovím.
Mám 5 cm karimatku a je skvělá. V porovnání s obyč karimatkou je komfort spaní nesrovnatelný. Chtěla jsem původně silnější, ale ty už jsou dost neskladné. Ta 5 cm je tak akorát.
Jako v posteli mne to nepřijde, ale oproti obyčejné karimatce určitě pokrok. Sama se nafoukne jen trochu, musí se dofouknout ( co máme my, tak poměrně dost).
@veru324 Asi budeš mít dražší, podle značky…Dívala jsem se na ty kolem 500kč..
No, každopádně nad ní uvažuju, páč na obyč. fakt trpím..
Děkuju
My máme Husky a s normální karimatkou se to nedá vůbec srovnat. Perfektně izoluje a je měkká. Taky nemusíš řešit každý sebemenší zapomenutý kamínek. Měli jsme i nafukovací matrace, ale ty jsou zbytečně robustní, nafukování je otravné a nám pokaždé ucházely.
A ještě dotaz..Je v ní něco - PUR pěna nebo je čistě na nafouknutí vzduchem?
Tak to já do té 5cm půjdu teda…
A rovnou vezmu pro všechny, můj chlap je odolnější, mu stačí i spaní na tenké ALu, a to bych už umřela.
@pannda mně se sama nafoukne tak napůl. Zbytek dofouknu pusou dle potřeby.
@pannda píše:
A ještě dotaz..Je v ní něco - PUR pěna nebo je čistě na nafouknutí vzduchem?
V samonafukovacích je pěna. Jak se do ní vrací vzduch, tak se „nafoukne“. Podle toho, jakou chceš tvrdost se pak musí dofouknout ![]()
@Peppa Pig píše:
@pannda mně se sama nafoukne tak napůl. Zbytek dofouknu pusou dle potřeby.
Aha…dobře že to vím…A máš nějakou dražší? A když se skládá, tak se stlačení při rolování vyfoukne, jo?