Samoživitelka a práce v Německu

16
7.11.17 12:49

Samozivitelka a práce v Německu

Milé maminky, jdu na vás z prozbou a pro řady.
Po devíti letech chci odejít od přítele se kterým mám dvouletého spuntika.
Náš vztah je momentálně plný zlosti a respektive nenávisti jednoho k druhému, vztah prošel plno zkouškami (gemblerstvi, drogy ajine). A teď jsem dostala možnost odstehovat se za tátou a možnosti jít pracovat do Německa.
Upřímně v tom hledám vysvobození a lepší možnosti zaplacení dluhu, když půjdu k otci na cca. mesic pak do bytu a malý. do školky a já do Německa. Nemáte prosím některá z tímto zkušenosti?
Myslím tím že jste některá samozivitelka a pracujete v Německu atd?.
Přede děkuji za rady a možnosti.
 Karla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kobliha51
7.11.17 12:53
@klaudisia píše:
Milé maminky, jdu na vás z prozbou a pro řady.
Po devíti letech chci odejít od přítele se kterým mám dvouletého spuntika.
Náš vztah je momentálně plný zlosti a respektive nenávisti jednoho k druhému, vztah prošel plno zkouškami (gemblerstvi, drogy ajine). A teď jsem dostala možnost odstehovat se za tátou a možnosti jít pracovat do Německa.
Upřímně v tom hledám vysvobození a lepší možnosti zaplacení dluhu, když půjdu k otci na cca. mesic pak do bytu a malý. do školky a já do Německa. Nemáte prosím některá z tímto zkušenosti?
Myslím tím že jste některá samozivitelka a pracujete v Německu atd?.
Přede děkuji za rady a možnosti.
Karla

Nenapsala jsi to nejdůležitější. Budeš dojíždět a nebo tam budeš na určitý časový úsek?

• Citovat
  • Upravit
85400
7.11.17 13:08

@klaudisia no a praci bys tam teda sehnala? Nejak to nechapu, bydlet bys chtela kde a skolka by byla kde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
7.11.17 13:10

Máš to promyšlené? Už konkrétní nabídku práce? Vypočítané kolik tě to bude stát s dojížděním, kolik bude stát školka. Kde budeš bydlet. Jak vyděláš na první měsíc kdy budeš bez příjmu…
Vidím v tom útěk a chce to sakra promyslet, už jenom kvůli tomu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.11.17 13:19

Budu dojíždět autem, které dostanu od táty. Cca 30 km. A školka by byla zařízená. Oba budeme bydlet v ČR, respektive kousek od hranic německých. Moje macecha takhle jezdí do Německa pracovat a právě proto mi to nabídla že bych tu možnost měla i já, jen musím být pojízdná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.11.17 13:20

Právě proto zjišťuji jestli někdo byl v podobné situaci a šel pracovat do Německa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.11.17 13:21
@klaudisia píše:
Budu dojíždět autem, které dostanu od táty. Cca 30 km. A školka by byla zařízená. Oba budeme bydlet v ČR, respektive kousek od hranic německých. Moje macecha takhle jezdí do Německa pracovat a právě proto mi to nabídla že bych tu možnost měla i já, jen musím být pojízdná.

To vypada realne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
7.11.17 13:25

@klaudisia stejnou situaci nemam, ale nevidim v tom problem. Zijeme v DE oba, ale hodne lidi pendluje. Dulezite je ale mit pripadne hlidani na synovi nemoci, v DE je s neschopenkou na dite problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.11.17 13:26
@blumen píše:
@klaudisia stejnou situaci nemam, ale nevidim v tom problem. Zijeme v DE oba, ale hodne lidi pendluje. Dulezite je ale mit pripadne hlidani na synovi nemoci, v DE je s neschopenkou na dite problem…

Proč problém? To není jako v ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
7.11.17 13:46
@klaudisia píše:
Právě proto zjišťuji jestli někdo byl v podobné situaci a šel pracovat do Německa.

Tak na to se nemusíš ptát snad. To je jako když někdo prostě dojíždí 30 km do práce. Že je to Německo, to je dneska jedno. Když ti má kdo o dítko postarat za tvé nepřítomnosti, do toho nikomu nic není. Spíše jde o to, jestli jsi dítě neodvezla od otce někam daleko a on by měl problém při styku se svým dítětem. To máte vyřešené?

• Citovat
  • Upravit
16
7.11.17 13:53
@Kobliha51 píše:
Tak na to se nemusíš ptát snad. To je jako když někdo prostě dojíždí 30 km do práce. Že je to Německo, to je dneska jedno. Když ti má kdo o dítko postarat za tvé nepřítomnosti, do toho nikomu nic není. Spíše jde o to, jestli jsi dítě neodvezla od otce někam daleko a on by měl problém při styku se svým dítětem. To máte vyřešené?

Tatínek mi řekl, že nebude mít čas, jelikož v jeho bydlišti mám mou mamku a jeho rodiče, Patrikovo prarodiče tak sem budu jezdit na víkendy a možnost má. Ale to už je pak na něm zda-li bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
7.11.17 13:58
@klaudisia píše:
Proč problém? To není jako v ČR?

Ne. S ditetem muzes byt maximalne 10 dni v roce doma (jako samozivitelka asi vic, normalne ma jeste 10 dni otec v roce). A pak uz neplacene volno, pokud Ti to ale schvali zamestnavatel (ne vzdy to dela, ja kvuli tomu menila misto).

Navic do ceske skolky asi nedas nemocne dite, jako to byva praxi v Nemecku, v Cesku se s rymou a kaslem snad ani nebere.

Ale jinak v tom nevidim nejaky problem.

Příspěvek upraven 07.11.17 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
7.11.17 13:58
@klaudisia píše:
Tatínek mi řekl, že nebude mít čas, jelikož v jeho bydlišti mám mou mamku a jeho rodiče, Patrikovo prarodiče tak sem budu jezdit na víkendy a možnost má. Ale to už je pak na něm zda-li bude chtít.

Tak to je dobrý. Alespoň ti nebude dělat problémy. Ono se to nějak časem utřepe. Tak ať ti to všechno vyjde a dluhy odplouvají. S těmi se špatně žije. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
16
7.11.17 20:41

Najednu stranu mam ho furt ráda a nechci mu ublížit. Dneska mi řekl, že ví že mi nebyl oporou když jsem ho opravdu potřebovala, když se malý narodil, že se bál že zodpovědnosti a toho neznameho, jako miminka myslím a řekl že ví že to byla chyba, že mě v tom opravdu nechal samotnou. Tak to si mám o tom myslet. Respektive mě ani nepremlouva ať zůstaneme ale není ještě ani poznat že se balím, je milej, hodný, pozorný. Já prostě nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.23 09:55

@klaudisia Ahoj, jak to dopadlo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat