Samoživitelka, dávky, alimenty a vlastní bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
23.9.18 21:02
@Natali23 píše:
Dobrý večer maminky, potřebuji poradit. Bydlíme v bytě 2+1 já, chlap a 9ti měsíční děťátko. Byt je napsán na něj, já jsem v něm s malým jako spolubydlící, byty jsou pod firmou. Má otázka zní: jak mohu zařídit aby odešel? Jak tento byt získat pod sebe a vyhodit jo? Už nesnesu co nám dělá za problémy a vůbec. Ještě další otázka, mohla bych vůbec sama s malým žít v bytě 2+1 ? Utáhla bych to? Pomohlo by nám? Děkuji moc za odpověďi

Jaké dělá problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
23.9.18 21:05
@Burj Chalifa píše:
Přemýšlíš o všivárně.Ty buď ráda, že Tě nevykopne.Byt je navíc firemní.Když se Ti tam nelíbí, tak si sbal kufry a běž se pověsit se svojí nahou zadelí někomu jinému na krk.

Jedno várování je málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
23.9.18 21:11

@Natali23 8o myslíš že sám od sebe odejde když je byt psán na něj ;) . Tak odejdi Ty ;) On je hrozný ale Ty přemýšlíš jak ho vykopnout :lol: Jestli je byt firemní tak v té firmě pracuje on ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
23.9.18 21:14
@Markéta80 píše:
@Natali23 8o myslíš že sám od sebe odejde když je byt psán na něj ;) . Tak odejdi Ty ;) On je hrozný ale Ty přemýšlíš jak ho vykopnout :lol: Jestli je byt firemní tak v té firmě pracuje on ne ;)

A kam by šla? Ať jde on, on dělá problémy! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.9.18 21:22

To chce prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
23.9.18 21:29

@Burj Chalifa to sice napsala drsně, leč výstižně. I pokud by tam bylo domácí násilí, tak ho sice vykážou, ale na byt nebudeš mít žádný nárok. Jakmile dostane od firmy výpověď, máš po bydlení. Jakmile on ukončí nájem, ty končíš taky. Pokud nechceš ve vztahu pokračovat, je odchod a hledání jiného bydlení na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.9.18 21:30

BYT není firemní, byty tady patří jedné firmě, né jeho firmě ani te kde je zaměstnán!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
23.9.18 21:32
@Natali23 píše:
BYT není firemní, byty tady patří jedné firmě, né jeho firmě ani te kde je zaměstnán!

To ovšem zcela mění situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101948
23.9.18 21:33
@Natali23 píše:

Což ale nic nemění na tom, že nájem je na něj a jelikož o něm píšeš jako o příteli, tak to znamená že manželé nejste a tedy nemáš na bydlení v daném bytě žádný právní nárok a pokud se rozhodne, že vyhodí on tebe, tak si prostě budeš muset sbalit svoje věci a jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101948
23.9.18 21:34
@Božislava píše:
To ovšem zcela mění situaci

V čem by to měnilo situaci, nájemní smlouva je na něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.9.18 21:39

Já se ale ptám, jestli by šla dát nějak na mě. Je jasné, že on mi ji sám od sebe nedá . Proto se ptám, jestli někdo neví, jak to udělat. Kdybych si třeba promluvila s paní z firmy, mohla by byt dát na mě, nebo by se to musela řešit přes něj, když on má smlouvu a já jsem napsaná jako spolubydlící? To nedám na ten byt žádné právo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
23.9.18 21:40

@Natali23 Pokud si jen spolubydlící a ne spolunájemce a nejste manželé, situaci to nijak extra nemění. Smlouva je jednoznačně jeho. V podstatě se s ním můžeš jen dohodnout, zda by smlouvu nepřepsal na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.9.18 21:40
  • to nemám na ten byt žádné právo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.9.18 21:41

Prosím jaký je rozdíl jestli jsem spolubydlící nebo spolunajemce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101948
23.9.18 21:42

@Natali23 A jak si to jako představuješ, že by paní z firmy jen tak řekla, jo, vy se mi líbíte víc, jeho bezdůvodně vyhodím a dám smlouvu vám. To je dost blbost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat