Samoživitelka s puberťáky a finance
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@markytka3 píše:
to neni o tom, kolik clovek vydelava, i kdyz jsem byla na rodicaku, tak jsem si nemyslela, ze 35tis. je dostatecna rezerva.Příspěvek upraven 14.01.20 v 11:36
A já jsem někde psala něco o 35000? Psala jsem, že si myslím, že našetřit za rok 60 000 je, aspoň pro mě teda, dostačující. Já jsem ale schopna si užít dovolenou jen v Bibione na týden, ne jako vy, jste někde psala že s dětmi jezdíte 3× za rok. Každý přistupuje k penězům jinak. A na rodičáku prostě nejde dávat třeba těch 5000 na šetření, protože je to třetina příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marusee píše:
A já jsem někde psala něco o 35000? Psala jsem, že si myslím, že našetřit za rok 60 000 je, aspoň pro mě teda, dostačující. Já jsem ale schopna si užít dovolenou jen v Bibione na týden, ne jako vy, jste někde psala že s dětmi jezdíte 3× za rok. Každý přistupuje k penězům jinak. A na rodičáku prostě nejde dávat třeba těch 5000 na šetření, protože je to třetina příjmu.
ty jsi na rodicaku, zakladatelka ne. Navic, pokud jsi na rodicaku, mas mensi vydaje.jen rovnatka stoji od 20 do 60 tisic… a tak dale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marusee píše:
ale pani neni na rodicaku, navic pise, ze to ma na opravu auta, aj. mimoradne vydaje. takze o rezervu jako takovou nejde. ja nepolemizuji se sporenim na rodicaku (i kdyz i tak to jde, kdyz clovek u nej pracuje), ale o tom, jak jste psala ze nemuze existovat matka samozivitelka, ktera by mela tolik a tolik nasetreno a ze vy i vasi znami mate bokem max. 35 tis. a je to preci dostacujici. a ze neznate nikoho, kdo ma usporenych 200tis. bezucelove. tak jen oponuji, ze naopak, mit jako rodina s detmi jen 35tis. bokem je setsakra malo. ntb. do Bibi jezdim kazdy rok a je to tam pro deti super, takze i me dovolene jsou low-cost bo muj prijem rodiny je stejny jako u vetsiny, jen na nej musim vydelat sama, kdezto ve vetsine pripadu jsou na to dva. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
ty jsi na rodicaku, zakladatelka ne. Navic, pokud jsi na rodicaku, mas mensi vydaje.jen rovnatka stoji od 20 do 60 tisic… a tak dale.
Tohle tedy slysim poprve, vis co, napisu ti pak SS, pristi tyden jdeme k zubařce, tak se jí na tohle zeptám. I kdyby to tak bylo, zní mi to jako nesmysl, ale i kdyby tak by na to určitě přispívala pojišťovna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
ale pani neni na rodicaku, navic pise, ze to ma na opravu auta, aj. mimoradne vydaje. takze o rezervu jako takovou nejde. ja nepolemizuji se sporenim na rodicaku (i kdyz i tak to jde, kdyz clovek u nej pracuje), ale o tom, jak jste psala ze nemuze existovat matka samozivitelka, ktera by mela tolik a tolik nasetreno aze vy i vasi znami mate bokem max. 35 tis. a je to preci dostacujici.a ze neznate nikoho, kdo ma usporenych 200tis. bezucelove. tak jen oponuji, ze naopak, mit jako rodina s detmi jen 35tis. bokem je setsakra malo. ntb. do Bibi jezdim kazdy rok a je to tam pro deti super, takze i me dovolene jsou low-cost bo muj prijem rodiny je stejny jako u vetsiny, jen na nej musim vydelat sama, kdezto ve vetsine pripadu jsou na to dva.
Přepošlete mi prosím zprávu, kde jsem tohle napsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marusee píše:
Tohle tedy slysim poprve, vis co, napisu ti pak SS, pristi tyden jdeme k zubařce, tak se jí na tohle zeptám. I kdyby to tak bylo, zní mi to jako nesmysl, ale i kdyby tak by na to určitě přispívala pojišťovna.
no, ja bydlim u Prahy a toto je cena rovnatek.ze to slysis poprve je irelevantni:).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marusee píše:
Zeptej se. Jsou to opravdu standardni ceny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marusee píše:
Dcera má odhad na rovnátka na obě čelisti 24 - 28 tisíc. V Praze.
Syn měl rovnátka na horní čelist, odhad byl 10- 14 tisíc, nakonec to vyšlo na 8 tisíc.
- Citovat
- Upravit
@Černá vdova píše:
Dcera má odhad na rovnátka na obě čelisti 24 - 28 tisíc. V Praze.
Syn měl rovnátka na horní čelist, odhad byl 10- 14 tisíc, nakonec to vyšlo na 8 tisíc.
No a jsme u toho. Tak kde že 60 tisíc…
Pojišťovna nepřispěla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marusee píše:
No a jsme u toho. Tak kde že 60 tisíc…Pojišťovna nepřispěla?
60 tisic to byt muze, kolega loni platil 45 plus veci kolem.
Pojistovna toto neplati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marusee píše:
Určitě záleží na tom, jak se zuby rovnají. Neviditelná rovnátka vyjdou klidně na 80 tisíc.
- Citovat
- Upravit
@Marusee píše:
a jsme u ceho? ze si neumite vygooglit, kolik stoji rovnatka, napr. ta neviditelna, byt vami, tak to udelam bo ted tu vypadate za hnupku, ktera se umi skorat vysmivat vecem, o kterych nema ani paru… ntb. zda a jak-ktera pojistovna na rovnatka prispiva, ci ne, se da taky na netu zjistit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Černá vdova píše:
Určitě záleží na tom, jak se zuby rovnají. Neviditelná rovnátka vyjdou klidně na 80 tisíc.
Syn - 14 let, fixní kovová rovnátka na spodní i horní čelist - 39 tis.
Třeba tady ceník:
fixní kovová rovnátka (obě čelisti, cena za kompletní léčbu) 39 900,–
fixní keramická rovnátka (obě čelisti, cena za kompletní léčbu) 59 900,–
neviditelná rovnátka Invisalign 29 000 – 98 900,– (cena za kompletní léčbu)
- Citovat
- Upravit
@Marusee píše:
Tak nevím, jestli jsem taková socka i kamarádi a známí kolem ale 6× třeba 35 000? Neznám nikoho kdo by měl pod polštářem 200 000 jen tak, bez účelově. Natož samoživitelka, z čeho to má jako šetřit? Já sama teda momentálně vycházím tak tak, ale to jsem na rodičáku.
A kolik ti je? Já jsem ve 25 letech taky takové lidi kolem sebe neměla (když jsme vyšli z VŠ), teď mi je 40let a nemám kolem sebe nikoho, kdo by 200 000 neměl (myslím tím rodiny mých příbuzných a svoje přátele - o financích se detailně nebavíme, ale občas si řekneme, kdo třeba využívá jaké produkty apod., nebo právě že nemít třeba těch 200tis., tak nemáme klidné spaní). Nemáme to teda pod polštářem, ale třeba na spořícím účtu do druhého dne k dispozici. Ano, řada z nich má velmi nadprůměrné příjmy, ale někteří třeba „jen“ 45-50tis. na rodinu (což odpovídá dvěma průměrným mzdám), takže to nejsou žádní bohatí podnikatelé.
No a já jsem to třeba našetřila předtím, než jsem se rozhodla mít děti. Chápu, že z biologického hlediska je lepší mít děti dříve, ale z toho praktického si neumím představit mít dítě třeba hned po vylezení ze školy, a cíleně tak jít do rizika, že když vztah nevyjde, mám holý zadek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jsem na tom podobně. ![]()
Plat 24 tisíc, alimenty na dvě děti na základce 4500. Mám teda levnější bydlení než ty, ale jinak je to docela bída. Holka má drahej koníček, do toho mám starý auto, do kterýho jsem jenom za opravy dala loni asi 25 tisíc.
Takže i když se mi podaří občas pár tisícovek měsíčně našetřit, tak to padne na takovýhle věci. Loni jsem třeba celý léto na brigádě vydělávala na opravu auta.
O větší alimenty jsem si chtěla zažádat, ale otec by se zase mstil, tak na to kašlu, jsem ráda, že mám od něj klid. Starší dcera je teď v osmičce, tak počkám ten rok a půl než půjde na střední a zažádám si potom. Jinak otec nic navíc neplatí, třeba lyžák za 6,5 tisíce jsem loni platila sama a příští rok mě to čeká znova. Akorát slíbil, že zaplatí půlku rovnátek - 10 tisíc. Tak uvidíme. Ale 20 tisíc fakt sama platit nebudu.
- Citovat
- Upravit