Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, myslíš že ti tady někdo poradí víc, než embryolog? Musíš si počkat a zítra tam zavolat, nic víc, zbytek se tady těžko dozvíš..
@Anonymní píše:
Prosím jaká je šance, že se vajíčko ještě oplodní? včera sem podstoupila OPU, bylo jen jedno jedinné vajéčko. Dnes sem si volala paní embrioložce a vajíčko se prý nepodařilo oplodnit, ale mám si volat zítrajaká je šance, že se ještě oplodní? máte některá zkušenost a jak to nakonec dopadlo. Děkuji
Pokud bylo ICSI, tak se ještě může chytnout. Jednou se mi to stalo, pěkně se pak i dělilo a protože jsem měla imunoproblém, tak šlo embryo do mrazáku.
A co na to chceš říct? Zakladatelka očekává naději, i já jsem si tím prošla.. Ale bohužel k naději patří i zklamaní. Můžeme tady spekulovat a básnit o tom, co kdyby, jak by.. Zakladatelce tím nepomůžeme, zítra se dozví výsledek. Samozřejmě že jí přeji, at se vajíčko oplodní a dál jde všechno jenom tím nejlepším směrem ![]()
Podle mé zkušenosti je šance nulová. Podstoupila jsem 2× IVF, druhý den bylo vždy jasné, kolik jich je oplodněných a nikdy k nim žádné další nepřibylo. ![]()
Asi tak. Nechtěla jsem brát zakladatelce naději, ale.. Šance je velmi mizivá. Taky jsem čekala na telefonu a lovila naděje. Ale hned z jednání embryologa už byl jasný ortel. Mě teda embryolog řekl vše rovnou - vyvíjelo, nevyvíjelo a za pár sekund při telefonátu bylo jasno. Když už se ví, že se vajíčko neoplodnilo, tak bude lepší se s tím smířit a nedávat zbytečné naděje.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Prosím jaká je šance, že se vajíčko ještě oplodní? včera sem podstoupila OPU, bylo jen jedno jedinné vajéčko. Dnes sem si volala paní embrioložce a vajíčko se prý nepodařilo oplodnit, ale mám si volat zítra
jaká je šance, že se ještě oplodní? máte některá zkušenost a jak to nakonec dopadlo. Děkuji