Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5883
11.2.10 20:38

Bohunko, mně na videu připadá, že kyčle jsou v normální poloze, ten pán to natočil s panenkou, ale zvládne se to v pohodě i s originálem :lol: Většinou mám mimčo na břiše, ale něco se tak dělá dost špatně, třeba mytí záchodu nebo povlíkání postelí. S přibývajícími dětmi už to tolik neřeším, první jsem dala na záda po půl roce ze zvědavosti, druhé po půl roce z nutnosti a třetí chvíli po porodu taky z nutnosti. Jsem ráda, že mě nekamenujete, na ND se hned sesypala kritika, co je šatně a co se nesmí. Když si vzpomenu na svoje první pokusy na břiše, tak tohle je rozhodně bezpečnější a zdravější.
Ještě mám dotaz na Lentilku - měla bych na kontrolu po šestinedělí, co jsi tam s miminem v šátku dělala? Dalas ho sestře? Nebo jsi ho měla pořád v šátku? To by se mi líbilo víc, ale je to dost divoký, i když co není, když člověk používá šátek 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.2.10 20:49

Mi se motýli nelíbí, teda ta kombinejšn. Ale kdoví kdoví, ty didymosí náhledy bývají mylné.

Evelíno - jenom Storchy jsou předsrážené, resp. už se nesrazí. S tou velikostí tak úplně nevím, ono některé šátky jsou delší než je udáváno a pokud mají i malý uzel, tak se ta délka hodně dobře využije. Tak zrovna teď na srazu mi říkala jedna maminka, že má 40 velikost, a Dolcino 4,2 jí stačí naprosto. Tohle je hrozně těžké. Já mám dost velkého manžela, a pokud vezmu tenký hedvábný Didymos, tak naváže v pohodě i KsK se 4,2 8-o , zato když jsem mu dala tlustý šátek 4,7, tak mi to reklamoval, proč mu dávám takový krátký.

Terem - ND už víceméně nečtu, protože se s holkama, co jsou pro mě důležité, vesměs potkávám ještě nějak jinak, ale třeba Anka kdysi taky vázala na záda z nutnosti úplně minitřeťátko :nevim: (btw máš tedy matoucí podpis :lol: ).
Na té gynekologii jsem si miminko normálně nechala na sobě, kamarádka mi říkala, že k ní do gyn. ordinace takhle normálně chodí, tak jsem to zkusila. My ale máme hydraulické křeslo, které se naklopí s pacientkou, takže to fakt nebyl problém. Trošku si M. pokňučel, když mi to doktorka naklopila moc, ale rychle jsme to spravily a úplně v pohodě. Mě by příšerně stresovalo nechat doma plně kojené dítě (to jsem dělala s prvním a už dělat nebudu) a k doktorovi a na úřady chodím naprosto zásadně se šátkem.
Vlastně tedy jsem takhle nebrala dítě k zubaři, protože co kdyby mi vrtal, takže to byl Mikulášek v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
11.2.10 21:08

Tak ted jsem najela na stranky Didymosu a libi se mi z limitovane serie Indio Jade se lnem a přírodní Vlny. Kurnik, jeste nakonec taky skoncim i Didymosu :mrgreen: Akorat uz jsem zblbla, vsechny didymosy jsou mekke a poddajne, vhodne pro mrnata?

Lentilko, takze az vyberu satek, tak se mam prjit poradit o velikosti, ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.2.10 21:13

Jó, a čím víc lidí se zeptáš, tím lepší :lol: .
V Didymosech můžeš vybírat pro miminko jak chceš, ale když napíšeš který, tak to bude úplně super, některé jsou přece jen víc speciální než univerzální.
Jade mi přišlo dneska a vypadá fajně :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
11.2.10 21:14

Terem: v pohodě, pokud sama cítíš, že je tak mimču dobře, tak je to OK, ono celkově šátkování je hodně o pocitu :)

Lentilko: tak na gyndě dobrý, u nás by to asi nešlo, Dr má to klasický starý křeslo a nevím, jak bych tam s malou lezla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
11.2.10 21:19

Lentilko: a kolik jich teď u tebe bydlí? :) Já bych ty motýli brala, ale měla jsem strop 3+ nosidlo a už teď mám 3+ nosítko. No nějak nám ty počty kvůli Didymosu rostou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.2.10 21:24

Tak zrovna Jade jenom jako zboží, ale jinak ehm-náct :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
11.2.10 21:25

Lentilka: no tak náct je ještě dobrý :mrgreen: A motýlky budeš mít taky? Chtěla bych je vidět navázané :) No ale to sem asi nepatří co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
11.2.10 22:21

Tyjo -nact 8-o :lol: Ale kdyz je to potreba :mrgreen:

Tak kdyz budu vychazet z toho prirodniho Jade se lnem? India se mi libi, zvlast ty prirodni, akorat se moc nevyznam v tom na co je dobra primes lnu a u jinych didymosu 100% bavlna, vlna, kasmir, hedvabi? :think: Jde mi tedy o vhodnost pro mimco a material na leto.
A pro dnesek uz toho radsi necham, zase se mi o tom bude zdat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
11.2.10 22:52

Lentilko, já skoro nepíšu, ale vrtá mi hlavou, jakou asociaci máš s mým podpisem?
Jinak mám další dotaz, na základě prostudování tvých stránek jsem pro své vánoční miminko pořídila vestu Peekaru, k tomu mám Mamajacket a bundu Mam nebo jak se jmenuje, prostě to co ty. A teď nosím jen v té bundě a normální flísce, protože v Mamajacket nezajistím hlavu a teplo, v Peekaru nezajistím hlavu. Zkoušela jsem hlavu přidržet zapnutou bundou, ale stejně jí dost padala, takže docela mrznu. Tak si říkám, jestli jsem neměla koupit tu Susesku, i když se mi nelíbí, ale třeba by mi bylo teplo. Nebo flísku Mambutterfly (zase nevím přesný název), tam bych možná líp jistila hlavičku. Nosím venku jen vertikálně, mně ty děti pořád zvrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.2.10 02:16

Terem - právěže tam nemáš třetí dítě, takže ani nevím, jak je staré.
Díky moc za připomínku - Ty myslíš nezajistíš popruhem látky. Tak zrovna to já totiž nedělám, proto se mi na to ani nevzpomnělo, mi tohle u kluků neprošlo. Nikdy jsem jim nepřehrnovala šátek přes hlavu, intuitivně jistím rukou :oops: (a oni jsou letní). V Peekaru tu látku fakt nepřetáhneš, MamaButterfly má tu díru jinak.
Ale co se týče MamaJacket, tak miminku bych prostě neprostrkávala hlavičku tou dírou, zkoušelas to? Na fotce je M. osm měsíců, miminko by se dalo schovat o dost líp.

Od MaM bundy jsem dávno ztratila vsadku :roll: .

Když tak se můžeme pobavit ještě SZ, pokud jsem něco nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
12.2.10 08:48
Novire píše:
Koukám na ND - Saxano, to máš napsat hned, že chodíš i tam, ať se neztrapňuju upozorňováním na limitky :mrgreen: Motýlky jsem viděla, vzor krásný, ale ta oranžová/meruňková/čicotoje mi moc nesedí…

Klidně upozorňuj, jsou tady i začátečnice :mrgreen:

Dnes jedeme autobusem ke kámošce, 50 minut tam, 50 minut zpátky, tak mi držte palce, ať Markét nevříská na celý autobus (neczuz ví, o čem mluvím :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.2.10 09:07

chuanitka jojo, vim vim. Kluka ani tak nevříská, ale má pocit, že když se nehebu já, musí to zachránit on. Takže jakmile se nehejbu já nebo autobu, začne se v šátku děsně mlejt a po chvíli nespokojeně mručet, a pokud se to do 5 minut nezlepší, přidá i řev.

• Citovat
  • Upravit
3201
12.2.10 09:13

Tak po vcerejsim dukladnem porovnavani prvnich pocitu musim rict, ze didy vlnky budou fakt super na leto…kdyz jsem v nich vcera nosila malou, zdala se mi min spocena.
Sanami uz mam tak hezky mekoucke a prijemne, ze ted na zimu s nim nemam problem.
Predstavte si manzela, prisel vecer z prace a hned vlnky zkoumal a hlasil:"Prosil bych, co nejdriv oprat, at uz to taky muzu vyzkouset :palec:

Terem souhlasim, ze myti zachodu a povlikani postele a taky pouzivani smetacku a lopatky na drobky se Sofi na brise fakt nejde. Jinak satek je uklizeni kamarad :pankac: Jeste mam problem, kdyz s ni na brise zvedam veci z podlahy, treba 5kg prasek na prani a tak…po prvnim takovem uklidu me jeste tyden bolely stehna, jak po posilovani.
Jo a este jeden postreh, kdyz sem s ni poprve uklizela v satku, mela sem pocit, ze sem zase na konci tehotenstvi :lol:

Příspěvek upraven 12.02.10 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
12.2.10 10:01

Holky, tak pohupovani v dopravnich prostredcich znam :lol: Uz mi to pak ani neprislo. Vlastne i doma pri jakekoliv staticke cinnnosti jsem se musela aspon houpat. Jsou vubec i ditka, co vydrzi v klidu i kdyz jen stojite?

A ja jsem ze cteni vsech moznych diskusi hlavne na ND zmatena jak Goro pred Tokiem a nevim co vybrat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí