Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak beru Saxendu 4 týden a jsem na té nejvyšší dávce postupovala jsem jak mi řekl doktor zvedat to po týdnu. Teď si musím už koupit další balení protože už mi to nevyšlo. Takže ty 3 pera vydrží necelé 4 týdny když se tedy jede dle návodu zvyšování dávek po týdnu. Teď ale nevím, jak postupovat dál, jestli mám už zůstat na té nejvyšší dávce nebo nevím jak se to má brát dál? Ale z nejvyšší dávkou to vydrží strašně málo dní a vzhledem k tomu jak je to drahý tak to je mazec.
No nicméně, od začátku užívání mi není nijak špatně, ale absolutně vůbec nemám hlad, ani chuť na jídlo a když už se donutím něco sníst tak toho je opravdu strašně málo třeba po pár lžičkách polívky se cítím jak kdybych snědla nevím jakou hromadu jídla a už prostě více nemůžu prostě to nejde. Jsem celkem dost unavená, ale na to jsem zvyklá to jsem byla i před tím kvůli problémům se štítnou žlázou.
A váha mi jde dolů hodně pomalu necelých 5Kg teprv a představa že potřebuju sundat ještě tak 30 tak to je šílený to ani nevím jestli díky Saxendě půjde. Vůbec netuším jak dlouho se to může brát a hlavně co potom když se to vysadí a člověk zase začne mít hlad a začne zase jíst tak se ta váha zase vrátí 🙈
Jaké máte zkušenosti?
Ahoj holky, na saxende je super naucit se “jist” a pak po vysazeni mate po starosti. Já mám dole celkem 10kg a beru 3 baleni teď jsem si 3 dny napíchla abych vedela co to udělá, ale hodně je to v hlave. Mě bylo řečeno, ze saxenda se doporučuje když člověk hubne z velké váhy a doporučí ji to třeba nutriční terapeut. Mamce to doktor třeba taky napsat nechtel, navíc je to lék na cukrovku a hubnutí je vedlejší účinek, tak možná proto a v ČR to není tak dlouho. Nevim zda ti to doktor napise se 76 kg.
@pop515 píše:
Ahoj. A můžu se zeptat proč měla tvoje dr. problém? Já právě nevím jestli mě to moje Dr. Jdu tam v pondělí. Mam 76kg a 167cm chci právě tak shodit jen 10kg
Přečti si příbalový leták, Sax. má jasnou indikací. Já měla BMI 25 a vysoký tlak.
@Toriariela já beru týden. Hlad mám jak kdy, ale nesnim hodne. Naopak se snažím jist častěji, protože se bojím jojo efektu. Koupila jsem si vlákninu, jim hodně jogurty…
Mně naopak přijde, že nám vic energie ![]()
Jo, a kdyz nevím co, zobu kešu oříšky ![]()
Moc ti neporadím, jen můžeme sdílet zkusenosti ![]()
Jak to plánuješ dal? Chodíš někam na obezitologii nebo k nutričnímu?
Ahoj holky, nevite nekdo proc se musi Saxenda vyhodit, pokud jsem pero nevypotrebovala do 30 dnu? Kvuli nemoci jsem kuru prerusila, pak jsem to odkladala… Mam jeste pul pera od ledna a je mi to lito vyhodit. Pisou ale, ze otevrene pero se musi spotrebovat do 30 dnu, pak vyhodit. Mam to stale v lednicce. Prubly byste to? ![]()
Mě se stalo něco podobného
. Pero jsem dala do ledničky a pak po 10dnech nemoci pokračovala dál
. Doktor řekl že to tam píšou jenon pro případ, to samé jako s vedlejšími účinky. Raději tam vypíšou více nežádoucích účinků
aby byli pojištění že jako upozorňovali. ![]()
Zdravím holky… Mám prosbu. Dnes mi byla předepsaná Saxenda… Tak čtu recenze a vybafla na mě cena 🙈 To jako vážně na necelý měsíc vyjdou 3 pera skoro 2800,–???
A teď dotaz : je ro opravdu takový zázrak, jak mi bylo od obezitoložky vychváleno do nebes, nebo prostě jen tahák na prachy… Co mi byla vyjmuta bandáž, což je cca 4 roky zpět, tak jsem ze 63 kil na 87 😪 a i kdybych se pos*ala, tak jídelníček ani cvičení prostě nefungují…
Víc hlav, víc ví, proto prosím o nějaké Vaše zkušenosti… Díky
Tak za tu cenu
k_hand: 2800…tak to je paráda já dávám dr. Max 4950, tak tomu říkám pálka. ![]()
Dnes Saxenda zakoupená dr. Max a opravdu 4950 Kč.
Jsou nejdražší!!! Nejlepší je lékárna Benu, tu bohužel v našem městě nemáme a tak dávám pomalu o dva tisíce více ![]()
@Lucca85 ahoj,já mám 10 dní, dávám si pořád tu nízkou dávku 0.6. Úplně mi to stačí.
Také mám vyndanou bandáž a tohle je vážně super.
Nemám hlad, nemám chuť „šmejdit“ a to u mě dělá nejvíc.
Uvidím, jak dlouho vydržím tu nízkou dávku, to vy vycházelo 1 pero na měsíc. Já už teď shodila 2 kg, nechci to uspěchané, tak zatím budu takhle.
Držím palce!
@Fabca345 Tak já to beru 12 dní, mám nastavenou druhou dávku. Dole mám 2kg.
Přes den to jde, ale večer mě sice míň, ale stejně berou chutě
. Na každého to působí jinak, já jsem zatím zklamaná
, ale pokračuji dál. Píšou že když do 12 týdnu není dole 5% z váhy, nemá to cenu a s perama raději přestat, jelikož je to nákladné. U mě 5% činní 7 kg. Tak jsem zatím na začátku a čas ukáže. Všem držím palce, ať se daří pokořit kg.
![]()
@Lizi18 já myslím, že 2kg jsou super! Proč jsi nespokojena? Že máš ty chutě? Já se chroupu orisky ![]()
Hodně mám ráda sladké, ale teď na to vůbec nemám chuť. To bude u mne dělat hodně.
Držím palce a dej vědět
,jak to jde!