Sberbank a hypotéka - řešil jste někdo?

Anonymní
1.3.22 07:56

Sberbank a hypotéka - řešil jste někdo?

Dobré ráno všem, včera jsem mluvila s finančním poradcem ohledně aktuální situace. Mám u Sberbank hypoteční úvěr - “splácejte dál, čekejte, co bude, nejspíš půjdete pod KB”. Ale teď mi došlo - jak mám splácet, když na účtě nejsou peníze? Účet slouží jen k zaplacení splátky hypotéky. Na Sberbank se nemohu dovolat a pobočky jsou off. Banka nepřijme žádnou platbu, ani vklad. Než se dovolám někam, chci se trochu uklidnit, takže nemáte někdo zkušenost, informaci, postup?
Moc děkuji!
Prosím anonym, finance.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10863
1.3.22 08:06

No splacet z jineho uctu u jine banky. Snad jsi nemela vse jen ve Sberbank.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.22 08:08
@Tarena píše:

Ano ale jak mohu splácet Sberbank, která si hypotéku strhává inkasem? A jiné platby nesmí přijímat?

• Citovat
  • Upravit
15846
1.3.22 08:08
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem, včera jsem mluvila s finančním poradcem ohledně aktuální situace. Mám u Sberbank hypoteční úvěr - “splácejte dál, čekejte, co bude, nejspíš půjdete pod KB”. Ale teď mi došlo - jak mám splácet, když na účtě nejsou peníze? Účet slouží jen k zaplacení splátky hypotéky. Na Sberbank se nemohu dovolat a pobočky jsou off. Banka nepřijme žádnou platbu, ani vklad. Než se dovolám někam, chci se trochu uklidnit, takže nemáte někdo zkušenost, informaci, postup?
Moc děkuji!
Prosím anonym, finance.

Stejně, jaks to splácela do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
1.3.22 08:10
@Anonymní píše:
Ano ale jak mohu splácet Sberbank, která si hypotéku strhává inkasem? A jiné platby nesmí přijímat?

Aha, opět inkaso. Proč si to lidi pořizují fakt nechápu. Tak tu pak nebrečte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
1.3.22 08:11
@Anonymní píše:

Jo tak znovu volat poradci. To asi budes platit az KB az to prevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
1.3.22 08:12
@Zumpa píše:
Aha, opět inkaso. Proč si to lidi pořizují fakt nechápu. Tak tu pak nebrečte.

Mne banka taky strhava hypoteku primo z uctu. A to nemam Sberbank. Co je na tom spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
1.3.22 08:15

Prý splátky úvěru prijimaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
1.3.22 08:16
@Tarena píše:
Mne banka taky strhava hypoteku primo z uctu. A to nemam Sberbank. Co je na tom spatne?

Ty to nevidíš, co je špatně? Vždyť jako ukázkový příklad je důvod založení této diskuze. Své peníze si máš ovládat sám. Nenechat banku či kohokoliv jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
1.3.22 08:17
@Zumpa píše:
Ty to nevidíš, co je špatně? Vždyť jako ukázkový příklad je důvod založení této diskuze. Své peníze si máš ovládat sám. Nenechat banku či kohokoliv jiného…

Jenze pokud je problem, ze by dana banka neprijimala platby, tak je snad jedno jestli to platim sama nebo si to banka sama strhava. Problem by byl stejny.

Platby do jinych bank si muzes prevezt az uz mas zpusob jakykoliv. Problem jsou jen platby do te banky co je blokla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
1.3.22 08:21
@Anonymní píše:

Jak nesmí?
Pošli to z jiného účtu, variabilním symbol stejný, atd. Ty máš doklad, že to odeslo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
1.3.22 08:32
@Zumpa píše:

Tak to nikdo netušil, že se taková velká banka odporouci za víkend do věčných lovišť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
1.3.22 08:33
@Zumpa píše:

Tak to zase klid. Má banka má inkaso jako podmínku.

@Tarena píše:

Druhá nejchytřejší. A kolik si myslíš, že mají lidi peněz, aby je posílali do několika bank. Já mám peníze jinde, manžel také, ale jak máme podle tebe trefit tu banku, která je stěžejní a nebude mít problémy? V jedné je hypo, ze druhé se přelévají peníze. Problémy může mít jak jedna, tak druhá. Pouze hloupé rýpnutí od tebe, místo rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
1.3.22 08:36
@Trojlístek píše:
Druhá nejchytřejší. A kolik si myslíš, že mají lidi peněz, aby je posílali do několika bank. Já mám peníze jinde, manžel také, ale jak máme podle tebe trefit tu banku, která je stěžejní a nebude mít problémy? V jedné je hypo, ze druhé se přelévají peníze. Problémy může mít jak jedna, tak druhá. Pouze hloupé rýpnutí od tebe, místo rady.

Promin, ale za by krachly dve najednou je mala pravdepodobnost.
Tady nejde ani tak o hypo u banky, ktera krachla, to je problem te banky, a vyckavala bych co bude, ale jde o dalsi platby jako energie, najem a tak. Proste mit penize aspon na dvou mistech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.22 08:36

Bohužel platba i s variabilním symbolem se vrátí. Klient má závazek platit, ale pokud mu banka neposkytne možnost, není to chyba z prodlení na straně klienta. Ještě mě napadlo, pokud nebude řešení, tak do zástavy peněz ke třetí straně a pak to vše odlifrovat směrem KB.
Jinak s tím inkasem. Většina, opravdu většina bank má jako podmínku založení B. ú. a jediné co tak můžete ovládat je den, kdy si banka splátku stáhne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel