Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Miša.F já z toho měla hrůzu. Nechala jsme je rovnou píchnout, abych pak nemusela měnit náušničky. Včera u čištění brečela a dneska se u toho smála. Takže jestli to nezačne hnisat, tak to proběhlo nad moje očekávání. Očkování je o 100% horší
@Luciis173 píše:
@Miša.F Teď jsem si všimla že jsi mi psala ještě jeden příspěvek předtímprdíky ji asi netrápí, ona se vždycky jakoby protahuje a odtrhuje se od flašky tak, že odvrátí hlavu a tam ji vystrkuje jazykem
kdyby ji trápily prdíky, tak začne brečet a schoulí se do klubíčka
Vigantol kapu rovnou do pusinky, a že mi ji krásně otevře šikulka
S tou bouličkou se nic nedělá, to do týdne zmizí…Nevím proč to na nožičkách měla a teď na tom zadečku nic, takže dobrý
.Vigantol jsem jí taky kapala rovnou do pusinky, ale ona se mnou někdy bojovala a tak jsem kolikrát kápla vedle
,tak jí to dávám na lžičku a je to
.Tak to je teda šikovná, že Ti sama otvírá ![]()
@uf-ounek a to jsi dala píchnout náušničky v nemocnici nebo někde v nějakým specializovaným salónu? ![]()
Docela se toho bojím, stačí mi to očkování - chytne hysterák jen co vidí doktorku ![]()
@Miša.F tak jsme bojovaly
…ale většinou, když se na ni usmívám nebo ji něco povídám, tak na mně kouká v úžasu s otevřenou pusinkou
takže takhle to je ![]()
Jinak dneska krmení celkem fajn, žádný scény
(abych neodbíhala od tématu
)
@Luciis173 píchala nám to na orl. Máme tu hrozně dobré orl, kde to se na to specializují. dělá to jen jedna doktorka a to jen jednou za dva tdýny v pondělí. hale u nás fakt ok. Ani neví, že náušničky má. nešahá si na ně, prostě nic. nechá si je vyčisti, namazat i protáčet. Jsem ráda, že jsme se rozhodla je nechat píchnout už teď. očkování je u nás horší, to bývá protivná i druhý den
Holky jinak už asi vím, proč se u jídla zase vzteká a nechce jíst. sní cca 100ml UM. Má nateklé dásničky, slintá a okusuje kde co - takže nejspíš zoubky. To by vysvětlovalo i tu páteční teplotu
@uf-ounek jo ty jsi až z Plzně
…no my asi půjdem do jičína do nemocnice
tam to dělají až od 6 měsíce
Malá mi taky okusuje kde co, jakmile k ní přiblížim ruku, hned si veme a okusuje mi ji
a slintá docela fest, slintáček má mokrej během 2 hodin
…ale jak poznám že je má nateklý?
já tam akorát vidím něco bílýho nahoře, ale to asi ještě zoubek nebude že? ![]()
@Luciis173 jj až z Plzně. tady to dělají po prvním očkování. Čím dřív tím líp, dokud nejsou ty dětičky moc velký cca do půl roku.
Já to taky nepoznala ukazovala mi to moje mamka dneska. Ty dásně jsou naběhlejší a světlejší. Na ty spodní si nenechá ani šáhnout
Ahoj holky, já teď byla u našich, tak jsem byla mimo dění, i když net mají, ale tam na to není moc čas
.Tak u ufounka už jsou zoubky, docela brzo co, ale vysvětluje to asi ty scény
.Je fakt, že když jsem to tehdy říkala dr, tak se hned koukala na zoubky, ale sama říkala, že je ještě nejspíš brzo
.I když kolikrát mi to taky přijde, že jí snad rostou všechny najednou jak slintá, strká si pěstičky do pusy a je protivka
.Ale ona slintá snad od narození
.Včera večer u nás řev byl, ale byla hodně unavená a to někdy vyvádí, dneska už zase v pohodě
.
Holky, už se těším, až budeme mít taky ty naušničky hotový, očkování u nás probíhá celkem v pohodě, tak by mohlo být i to ![]()
Ahoj holky, tak jaký je u Vás papání
??U nás zatím stále v pohodě, už jsem i trošku zvýšila dávky
.Jinak zítra jdeme na ty naušničky, už aby jsme to měli za sebou ![]()
@Miša.F Ahoj ![]()
No celkem to jde
už máme týden příkrmy na doporučení doktorky, samotná mrkvička nám nejede ale s brambůrkou ano
samozřejmě toho sní ještě málo, dneska asi tak 5-10 lžiček, ale to je úspěch ![]()
Na náušničky jsem úplně zapoměla, ale dneska tam zavolám a objednáme se
asi na příští týden, pokud to půjde..
Jinak v noci vstává čím dál dřív (3-4) a pak spí do 7, dýl ne
přemýšlím o kaši, ale na tu se radši zeptám doktorky až půjdem na další poradnu
@Miša.F u nás střídavě oblačno. Někdy jí. někdy ne. Mlíčko pije jen v lehátku, na ruce jen výjmečně - už to ani nezkouším. ale třeba dneska jsme byli u kamarádky a tak snědla na ruce skoro všechno ![]()
@Luciis173 buď v klidu, já vracím dudlíka taky mezí 3-4 hodinou a snídá se u nás mezi 6-6:30. Dřív ještě na hodinku usnula a teď ani náhodou
Jinak my máme náušničky už dva týdny a úplně v pohodě. Malá o nich ani neví, nechá si je namazat. jedno oušku bylo od začátku červenější a zrovna dneska jsem si říkala, že je už normální. Jsme ráda, že jsem je nechala píchnout
@Luciis173 ty jo nezačínáte s příkrmama brzo? já myslela až od ukončeného 4. měsíce. My byli teď v poradně a doktorka říkala, že za měsíc začneme s příkrmama