Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Se starším to jednu dobu taky byl boj, přebalovala jsem na zemi a používala i nohy, jinak to nešlo
Mladší je teď v podobném stadiu
Neboj, ono to časem přejde
Jinak jako 3/4 hodiny bych se ani s jedním nepárala, prostě ho do toho navleču a hotovo. Starší se obléká sám a když nechce, tak ho sebou vláčím v pyžamu a zatím jsme ven nedošli
Občas zafunguje, že bude sám doma, ale někdy udělá papa, zapne si televizi a vyřešeno ![]()
Kdo se u nás neobléká je „ponechán“ doma
prostě začnu vypravovat druhý dítě a pakujeme se ven, pak se „vztekal“ začne oblékat raz dva
@Miška_Sal píše:
Maminky, moje Misa( 28 mes) dela sileny sceny u oblekani, pere se se mnou, kope, propina se nebo utika kolem stolu. Uz nevim jak na ni, i kdyz se nekam tesi, tak vzdy scena a obkekam ji i trictvrte hodiny..hruza..nejaka rada?
Ahoj, ani nevíš jak ti rozumím.. Kdo nezažil, nepochopí.. Taky u nás nefungovalo naprosto nic. Syn má taky 29 měsíců a někdy to byl fakt očistec..
Nejdřív fungovalo, že si pro něj dojde čert, to celkem dlouho, ale pak to u oblékání přestalo fungovat. Pak když mi tu lítal minulý týden lítal ráno nahý po bytě a já nebyla schopná ho obléct, jsem mu začala vyhrožovat, že ho vystrčím za dveře na chodbu, a nic, vysmíval se mi.. Tak jsem ho lapla, šupla za dveře na chodbu nahého a bylo
za dveřma začal vykřikovat, že je tam zima, že chce do teploučka a že se obleče..:-D Od té doby se obléká krásně a není žádný problém
Dodatek: bydlíme v rodinném domě, o žádnou tmavou chodbu v paneláku se nejednalo..:-D
Zažili jsme u staršího syna jednu zimu, kdy mu byl rok a půl, bylo to peklo, o to horší, že na zimu se toho muselo navlíkat hodně. Prostě pravidelně v předsíni ječící, po zemi se válející dítě, nefungovalo naprosto nic, podle mě v amoku nic nevnímal, prostě jsme na něj ty věci co nejrychleji narvali, jak to jen šlo (když jsme byli dva, bylo to jednodušší, jeden držel, druhý natahoval), jakmile se vyšlo ven, pohoda. Přešlo to samo do jara, občas si jednu scénu pouštíme z mobilu, jak to manžel natočil (když s ním byl na návštěvě a měli jít domů)
.
Taky pohrozím, že jinak zůstane sám doma a demonstrativně odcházím. Pak to jde.
@Lejaa píše:
Ahoj, ani nevíš jak ti rozumím.. Kdo nezažil, nepochopí.. Taky u nás nefungovalo naprosto nic. Syn má taky 29 měsíců a někdy to byl fakt očistec..
Nejdřív fungovalo, že si pro něj dojde čert, to celkem dlouho, ale pak to u oblékání přestalo fungovat. Pak když mi tu lítal minulý týden lítal ráno nahý po bytě a já nebyla schopná ho obléct, jsem mu začala vyhrožovat, že ho vystrčím za dveře na chodbu, a nic, vysmíval se mi.. Tak jsem ho lapla, šupla za dveře na chodbu nahého a byloza dveřma začal vykřikovat, že je tam zima, že chce do teploučka a že se obleče..:-D Od té doby se obléká krásně a není žádný problém
Dodatek: bydlíme v rodinném domě, o žádnou tmavou chodbu v paneláku se nejednalo..:-D
my právě na zádveří topíme, tak bych ho musela vystrčit až ven
![]()
Já teda nechci strašit, ale staršímu budou na jaře 4 roky a tenhle boj máme skoro denně.. ![]()