Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mne ve 2.trimestru brali krev na tripple testy + ultrazvuk. Vysly hodne blbe, takze pak amnio.
@Petrušačka mám hroznou radost že čekáš mimčo, že se podařilo drzim palce ať všechno dobře dopadne ![]()
@Elephantka píše:
Mne ve 2.trimestru brali krev na tripple testy + ultrazvuk. Vysly hodne blbe, takze pak amnio.
triple se dělají kolem 16 tt - a třeba můj dr řekl, že mi tam vůbec nepošle, bo vycházejí falešně pozitivní
tak možná i proto ![]()
@martina.se No, nevim… Sousedka mela tripple 1:40.000 a maj Downa
Mne vysel vysledek 1:30
Chteli jsme mit jistotu… 16tt je snad 2.trimestr nebo ne?
@Elephantka píše:
@martina.se No, nevim… Sousedka mela tripple 1:40.000 a maj DownaMne vysel vysledek 1:30
Chteli jsme mit jistotu… 16tt je snad 2.trimestr nebo ne?
jasné, chápu.. mi u prvního vyšel triple šílený, kluk je zdravý, u druhého první screen i druhý utz v pohodě, 34 tt objevena VVV. Ale naštěstí se to nějak tak zlepšilo, nebyla zatím třeba operace, ani transplantace, jak nás nejdřív strašili.. takže good.
Sice tu dlouho nikdo nepsal, ale zkusim to..
Dnesk jsem byla v poradne jsem 15+6tt myslela jsem ze v 16tt se hodi na tripl test ale DR mi nedal zadne doporuceni.. tak nevim zda mam volat DR a pripomenout mi to nebo kdyz byl prvni v pohode tak to neresit? Ci se dla jeste pozdeji?? Jsem z toho zmatena ![]()
Dik tem co pisnou ![]()
@Pajuna.H triply vycházejí hodně často falešně pozitivní a pak to budoucí maminku akorát stresuje. Můj dr je nedělá vůbec. Podle mě zbytečnost
@Pajuna.H Když první byl v pohodě.. To jsi myslela prvotrimestrální screening? Pokud ten výjde ok, není proč dělat triply. Každopádně se pro svůj klid optej doktora
@Krista0671
Takze se jen zbytecne stresuju ze DR na neco zapomel?
Ja jsem na tohle hrozna pac prvni tehu nevyslo tak ted si furt delam starosti aby se neco nezanedbalo a tak..
@babyblue
To myslim prvni krev na genetice a bylo mi receno ze je vse v pohode..
@babyblue
14tt odber krve na genetice - PAPP-A, free beta HCG
At je presne o kterou krev jde.. ![]()
A v 16tt se ma delat triple test- afp (na ten nemam doporuceni ani nic DR nerikal ze bych mela na to jit.. proto se ptam ![]()
No tak to jo, hele tak to si myslím, že můžeš být úplně klidná
ale jinak tě chápu, taky mám po nevydařeném těhotenství a taky čekám první děťátko, to se člověk vyschízuje kvůli nesmyslům ![]()