Sebeobrana - Hypotetická představa alebo reálni zkušenost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@IcePlanet7 píše:
@Zumpa Jen poznamka za poskytnuti prvni pomoci se povazuje i zavolani píše: Více
Pokud se ti někdo dusí před očima a ty jen zavoláš 112, tak si myslím, že úplně asi ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Pokud se ti někdo dusí před očima a ty jen zavoláš 112, tak si myslím, že úplně asi ne.
Pred ocima asi ne, spis za zady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Jen poznámka - pokud bys - i v sebeobraně - někoho dostal do situace, že mu například vyrazíš dech, tak jsi povinen mu poskytnout první pomoc.
Pokud by došlo k soudu, tak i sekretářka od soudce by měla prokázat, že napadený číslo 1 byl ve stresu a obavě o život a navíc, útočník byl v době opuštění bojiště naprosto v pořádku.
Vyšší dívčí jsou již poučky, že když už dojde na větší střet, tak je lepší neživý útočník, než těžce zraněný. Ale to už jsme pokročili od tématu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po krátkém zkouknutí netu, vidím, že klíče „na boxera“ jsou přežitek a strategii měním na svírání nejdelšího tedy.
Každopádně tak nějak věřím, že lidé při opravdové obraně, nedumají nad tím, jak to udělat, aby si nepotrhali/nepoškrábali/nepořezali tělo. Dělají co zvládnou, aby se ze situace dostali pryč.
Osobně milionkrát radši skončím s polámanýma krvácejícíma končetinama, než hozená v něčí dodávce, znásilněná, nebo zbitá.
Když mojeho psa napadl větší pes, věděla jsem, jaká to je blbost, ale v tu chvíli se mi racionální uvažování prostě vyplo a vložila jsem se do toho.
Dopadlo to částečně amputovaným prstem a rozervanou dlaní. Že se mi něco stalo, jsem zistila až po několika minutách a to ani nešlo o můj život.
Takže si tady můžeme říkat, jak to je správně, ale realita bude uplně jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím, kromě vyrázně trénovaných jedinců si prakticky nikdo nemůže být jist, jak bude reagovat- ztuhnu, zlikviduju 3 útočníky najednou, poběžím rychleji, než Usajn…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem čelo diskuzi, tak nevím, jestli to tu už někdo nevysvětlil. Jednou jsem viděla rozhovor s instruktory, kteří se právě sebeobranou žen zabývají. Právě tam říkali zásada č. 1 je nechodit sama přes různé parky a podobná riziková místa. Chodit po chodníku po straně blíž k silnici, kdyby někdo číhal schovaný v domovním vchodě. Pokud to jde, utéct. Nevolat Pomoc! ale třeba Hoří! Je větší pravděpodobnost, že někdo bude reagovat. Pak mít v ruce připravené klíče, jako boxer. Pepřák je prý rizikový, protože to většinou schytá oběť i útočník. A nemá se kopat do genitálií, protože tam to útočník čeká. Má se prý mířit prsty přímo na oči. No doufám, že to nebudeme potřebovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara píše:
Nečetla jsem čelo diskuzi, tak nevím, jestli to tu už někdo nevysvětlil. Jednou jsem viděla rozhovor s instruktory, kteří se právě sebeobranou žen zabývají. Právě tam říkali zásada č. 1 je nechodit sama přes různé parky a podobná riziková místa. Chodit po chodníku po straně blíž k silnici, kdyby někdo číhal schovaný v domovním vchodě. Pokud to jde, utéct. Nevolat Pomoc! ale třeba Hoří! Je větší pravděpodobnost, že někdo bude reagovat. Pak mít v ruce připravené klíče, jako boxer. Pepřák je prý rizikový, protože to většinou schytá oběť i útočník. A nemá se kopat do genitálií, protože tam to útočník čeká. Má se prý mířit prsty přímo na oči. No doufám, že to nebudeme potřebovat
Se vším souhlasím, jen bych fakt nezkoušel suplovat boxera těma klíčema. Hlavní funkcí boxera je, že vytvoří pevnou plochu, která ochrání prsty a klouby před úrazem. Proto má opravdový boxer opěrnou plochu v dlani, aby energie úderu nezlámala prsty. Svazek klíčů není pevný a jednotlivé klíče se při úderu mohou pěkně zohýbat do všech stran a doslova zlámat prsty. V tom případě asi obrana končí a nastává úpění nad polámanou rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Mám pár kámošek ze zápasů a tréninků, co vcelku bez problému sundají běžného netrénovaného chlapa. Ale to jsou holky, co mají za sebou léta tvrdých tréninků. Protože se u nás pořádaly i kurzy sebeobrany pro ženy, tak mám vcelku představu, čeho jsou po absolvování ty ženy schopny. A myslím, že i v jejich případě je útěk nejlepší varianta. On se totiž v reálu ten násilník nechová stejně jako figurant na kurzech sebeobrany a klidně vezme třeba holku šutrem po hlavě, když ji chce znásilnit.
Ano, ale útek není vždy možný.
A pri takovým bèzném deviantovi je třeba jen nezamrznout a nebát se jít do fyzickýho útoku.
Takýto obyčejný deviant to pak věčsinou vzdá.
Snažím se popsat takíto případy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara píše:
Nečetla jsem čelo diskuzi, tak nevím, jestli to tu už někdo nevysvětlil. Jednou jsem viděla rozhovor s instruktory, kteří se právě sebeobranou žen zabývají. Právě tam říkali zásada č. 1 je nechodit sama přes různé parky a podobná riziková místa. Chodit po chodníku po straně blíž k silnici, kdyby někdo číhal schovaný v domovním vchodě. Pokud to jde, utéct. Nevolat Pomoc! ale třeba Hoří! Je větší pravděpodobnost, že někdo bude reagovat. Pak mít v ruce připravené klíče, jako boxer. Pepřák je prý rizikový, protože to většinou schytá oběť i útočník. A nemá se kopat do genitálií, protože tam to útočník čeká. Má se prý mířit prsty přímo na oči. No doufám, že to nebudeme potřebovat
Ten pepřový sprej je komplikovaný, to ano.
Na oči se nedá vždy útočit, lebo útočník může ženu držet za ruce, co je pri sexuálnem obtežovaní častý spůsob.
Hrozí i riziko, že ženu deviant za ruce chytí právě když jse o to pokusí a bude tak mít moment překvapení. V horším případe může dojít i k poškození zraku a pak by se to pri měne nebezpečných konfliktech, jako třeba pri exinbicionostov, i mohlo hůř prokazovat jako nutní obrana…
Genitálie jsou nejcitlivejší místo na mužském tele a v nedávnych záverečných pracích se úder do téhle míst opisoval jako pro ženu nejefiktívnejší když je tá možnost tam zaútočit i s pár úspěšnýmy případy.
Samozřejmě univerzálni rada neexistuje, proto mě zaujímaji vaše názory a zkušenosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 píše:
Ked pominiem ze ma zaraza neznalost autorky (napadnutie exhibicionistom ma fakt rozosmialo), tak mna osobne velmi zaujali postupy (bohuzial japonsky nazov si nepamatam a mozno tu padol) pri ktorych s minimalnou namahou dokazes odvratit utok omnoho silnejsi.
Priklad: utocnik s nozom o dvojnasobnej hmotnosti, staci mu chytit ruku otocit sa, klaknut si a zohnut sa, na nic z toho nepotrebujes vacsiu silu ako na udvihnutie zehlicky a utocnik konci na zemi - toto je fakt super. Pre moju povahu je to moc kontaktne a pre mna boli treningy velmi neprijemne tak som to vzdal - ale naozaj kazdemu doporucujem.Ako bolo pisane najlepsi je konflikt ku ktoremu nedojde, takze utiect, volat o pomoc, volat policiu atd… uz samotna hrozba ze pride policia utocnika kolko krat odradi (ona by samozrejme v skutocnosti prisla davno po, takze na to treba pamatat keby naozaj k niecomu doslo).
Napadení exibicionistem je dost časté.
Uvázim to jen jako příklad,,,obyčejného, netrénovaného" delikventa.
Nemyslim tým, že exibicionista by byl násilník.
Samozřejmě vím, že jeho vzrušuje když se před ženou,,jenom" odhalí a nebýva násilnicky, ale zajíma mě jakou obranu by čtenářky zvolily…
A samozřejmě, že ideálny je konflikt, ke kterému nedojde, ake nèkdy to není možný a žena se musí bránit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kryptozoo píše:
Po krátkém zkouknutí netu, vidím, že klíče „na boxera“ jsou přežitek a strategii měním na svírání nejdelšího tedy.
Každopádně tak nějak věřím, že lidé při opravdové obraně, nedumají nad tím, jak to udělat, aby si nepotrhali/nepoškrábali/nepořezali tělo. Dělají co zvládnou, aby se ze situace dostali pryč.
Osobně milionkrát radši skončím s polámanýma krvácejícíma končetinama, než hozená v něčí dodávce, znásilněná, nebo zbitá.
Když mojeho psa napadl větší pes, věděla jsem, jaká to je blbost, ale v tu chvíli se mi racionální uvažování prostě vyplo a vložila jsem se do toho.
Dopadlo to částečně amputovaným prstem a rozervanou dlaní. Že se mi něco stalo, jsem zistila až po několika minutách a to ani nešlo o můj život.
Takže si tady můžeme říkat, jak to je správně, ale realita bude uplně jinde.
Pri rvacce chyti kazdy majitel sveho psa za zadni nohy a odtahne ho.
Pak teprv po zklidneni chytit za obojek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx Můj byl bohužel výrazně menší, takže s ním ten druhý házel jak s hadrem, tak by to nešlo. Řešní jsem viděla jen v tom, že nějak udělám, aby ho pustil.
No šílený to bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorečka píše:
Napadení exibicionistem je dost časté.
Prosim ta aspon si nieco nastuduj, napadnutie exhibicionistom z principu tej uchylky nieje mozne! Exhibicionista nechce fyzicky kontakt, casto sa ho dokonca boji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Také je zajímavé, co to dokáže při pořádné ráně udělat s prstama toho, kdo ty klíče drží
Osobnu skusenost nemam a videl som iba raz. Ale ‚skody‘ na utocnikovej tvari boli 3 vraj hlboke (hlbku som nevidel na vlstne oci) a asi 5cm dlhe ‚brazdy‘ v tvari (na sitie) + par drobnych skrabancov. Obranca mal 2 male modriny na prstoch a jednu obrovsku v dlani, ktora vydrzala dost dlho - nic zlomene nebolo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 píše:
Osobnu skusenost nemam a videl som iba raz. Ale ‚skody‘ na utocnikovej tvari boli 3 vraj hlboke (hlbku som nevidel na vlstne oci) a asi 5cm dlhe ‚brazdy‘ v tvari (na sitie) + par drobnych skrabancov. Obranca mal 2 male modriny na prstoch a jednu obrovsku v dlani, ktora vydrzala dost dlho - nic zlomene nebolo.
Takovou škodu způsobí žena i nehtama a neriskuje u toho zlámané prsty. Navíc to vyžaduje trefit dobře útočníkovu hlavu, což nebude žádná sranda, když útočí a očekává obranu. Podle mě někdo tuto skvělou „obrannou fintu“ teoreticky vymyslel a aniž by ji otestoval v praxi, začal to doporučovat dál. Ostatně ono je to jednoduché. Vezmi svazek klíčů, nandej si je mezi prsty, jak doporučuješ a pořádně s tím vší silou párkrát prašti třeba do srolované deky. Potom nám sem můžeš nafotit výsledek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit