Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ja se seboreou taky bojuju, kluci ji maji doted, a to maji temer 3 a 5 let
vyzkousela jsem uz snad vse, fajn byla bioderma krem ABCD nebo tak nejak, je to primo na to. ale ani opakovane pouzivani nas toho nezbavilo. nakonec jsem zjistila, ze funguje cokoli mastneho, ten princip je porad stejny, namazat, nechat pusobit 20-30 min a vycesat hustym hrebenem, tupirakem nebo vsivackem. ted patlam kokosovy olej.
kazdopadne jedna kadernice mi ted v lete dala tip, ze pry se to u nas drzi proto, ze kluky necesu, coz je fakt. striham je oba masinkou nakratoucko, takze neni potreba cesani, tim se pokozka neprokrvi a nepromasiruje, takze se prirozene ta pokozka neregeneruje a zustavaji supinky. proto to pry maji male deti a stari lide, kteri se moc necesou. zni mi to docela logicky, takze jsme najeli na kazdodenni kratke projeti kartacem pres hlavu a snad to zabere.
@bibi2233 píše:
Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat. Syn má ještě teď v osmi měsících seboreu ve vlasech, žluté stroupky. Nemůžu se toho prostě zbavit, vyčesat kartáčem to nejde ani po umytí a změkčení olejem nebo mastičkou. Jen to jde lehce seškrábnout nehtem. Jenže když se pak na to podívám, tak s těmi šupinkami jsou dolů i vlásky, a to dost. Syn už vlasů má docela hodně, ale jsou hrozně jemné. Tak se bojím, jestli tím neodstraním i folikuly a nebude mít v budoucnu třeba málo vlasů? Jinak mi to dolů prostě nejde. Nebo to nechat být? Vypadá to hrozně a ta kůže podle mě nemůže dýchat. Má to jen uprostřed hlavy, vrací se to. Děkuji za každý tip.
Ahoj,
u nás to má dcera ještě ve 3 letech. Cca jednou za půl roku ji prostě naolejuju hlavu (olej zahřeju na tělesnou teplotu), jemně vyčesávám a pomáhám si nehtem. Neboj půjde pár vlásků dolů, ale opravdu jen pár. Dlouho je pak pokožka čistá. Vydrží to zase toho půl roku, nebo rok. Pak jen musím cca 2-3dny denně umývat vlasy, protože to po prvním umytí nesleze (ten olej).
Nebo to nech být. Nijak to neuškodí ![]()
Nevlastní dcera to měla ještě v 6 letech. Tak jsme vzali kulatý kartáč a hlavu jí vydrbali. Řvala jen chvíli. Umyli a je pokoj už dobrý rok. Předtím to měla fakt hodně.
Určitě Excipial U Lipolotio. Dcera to měla asi v měsíci a přesně takhle moc a stačilo namazat třikrát před spaním a zmizelo to.
Nam na těžkou formu dala Dr mast kerasal na předpis a k tomu ať si koupíme Dr Konrád cutozinc ichtamo sprej a tím to po odpadnutí stroupku (i s vlasy) natirame tak to by sis mohla koupit na to zahojení pokožky aby ses nebála že se pokožka neobnovi