Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky
blízko Chodova sekáče moc neznám, ale na Proseku jich je celkem hodně, hlavně s dětským oblečením - okolo parku přátelství. A jeden parádní sekáček je v Libni, tam jsou věci od maminek a je tam i spousta kočárků, tuším, že to jsou www kočárky Praha cz.
Brit-tex mě moc nenadchnul a cena mi přijde dosti vysoká, vzhledem k tomu, že zboží „z dovozu“ jsou de facto věci, které v Británii dali lidi zdarma na humanitární účely ![]()
@Marťule2005 ahoj, na Chodově totiž snad ani žádné sekáče nejsou ![]()
njn, britové si žijou… Pozoruju ale jeden trend - já mám na úlovky docela štěstí, ale poslední dobou se mi „loví“ špatně - je to hodně přebrané. Je vidět, že lidi prostě nemaj peníze a víc chodí nakupovat do sekáčů, a ti, co dávaj věci na charitu (třeba v GB), zas vyhazujou mnohem míň věcí…snad to nebude nějakej dlouhodobej trend, jinak nevím, kde se budu oblíkat
![]()
@stephora britové teď taky nemají moc na rozdávání a kamarádka když viděla, za kolik se tady prodávají věci MaS, next, beneton apod. kulila oči. Ona je dětem kupuje za „pár“ liber přímo v obchodech ve výprodejích. Trička třeba i za 50p a když viděla ty ceny v sekáčích, zařekla se, že už nikdy nic nedá na charitu, když na tom druzí tak vydělávají.
![]()
Ale hrozně mi chybí sekáče, kam by dávaly věci české maminky, bodíčka, bavlněné tepláčky, čistě bavlněné punčochy… Nové je to drahé, z dovozu většinou nejsou 100% bavlna.
@Marťule2005 je fakt, že všude maj bejby věci levnější - i v USA - ale když vidím ty ceny poštovnýho, clo…a často ani neexpedují do ČR, jakobychom byli nějaká banánová republika ![]()
já nechci značnový věci, mě stačí levný bavlněný hezký vci, ale i ty jsou tady hrozně drahý…
minulý týden jsem vlezla do mothecare a protočily se mi panenky - slevy, ale nic v nich na novorozenata neměli a to co měli bylo i po slevě strašně drahý ![]()
@Marťule2005 píše:
@stephora britové teď taky nemají moc na rozdávání a kamarádka když viděla, za kolik se tady prodávají věci MaS, next, beneton apod. kulila oči. Ona je dětem kupuje za „pár“ liber přímo v obchodech ve výprodejích. Trička třeba i za 50p a když viděla ty ceny v sekáčích, zařekla se, že už nikdy nic nedá na charitu, když na tom druzí tak vydělávají.![]()
![]()
Ale hrozně mi chybí sekáče, kam by dávaly věci české maminky, bodíčka, bavlněné tepláčky, čistě bavlněné punčochy… Nové je to drahé, z dovozu většinou nejsou 100% bavlna.
Na české maminky si chce počkat na různé místní bazárky, bývají na jaře a na podzim:-)
@hofka Hofi, nevíš, zda mají i v Radotíně kojenecké oblečky? dá se tam něco vyhrabošit za slušnou cenu? chystám se tam o víkendu, tak zda se po tom mám koukat… především mi jde o tu prostřední halu ![]()
@stephora píše:
@hofka Hofi, nevíš, zda mají i v Radotíně kojenecké oblečky? dá se tam něco vyhrabošit za slušnou cenu? chystám se tam o víkendu, tak zda se po tom mám koukat… především mi jde o tu prostřední halu
Dětské tam mají 50 za kus, což je dost na to, kupovat tam třeba body. Ale mají tam i mrňavý kousky, to ano. V tom za třicet se dá taky něco vyhrabat, ale už to chce víc času a dobrou ruku.
@hofka OK, podívám se po něčem spíš jako je bundička, overal a tak, dupačky stejně někde koupím nové, mimi to má na tělo a to bych se ze sekáče bála… Pokud bude čas, juknu i do haly za 30,– tam jsem byla jednou a na kojenecké jsem nekoukala… ![]()
@hofka jojo, to se řekne, počkat si na bazárek na podzim, ale já bavlněná trička potřebuju teď, těžko mi malá přestane na těch pár měsíců růst
Kalhoty máme krásné i půjčené, jenže jak ještě nechodí a leze po čtyřech, tak by na nich prošoupala kolena a narychlo shánět bavlněné tepláčky… docela záhul. Roste skokově, takže teď mi zůstaly 2 body s krátkým rukávem a 3 trika na lítačku, nebudu jí dávat nové hezké ve větší velikosti, protože by si je ta patla malinkatá zničila ![]()
@stephora Já nakupovala mimivěcičky v sekáči na Proseku, má to jedna super paní, nové i starší věcičky, poradí, prohrábneš - overálky, trička, dupačky, gaťky. Nejlepší to bylo u zastávky Gercenova (bus 183), to je Hostivař tuším, tam měla paní bezva sekáček s úžasnýma věcma od maminek, ale ze zdravotních důvodů ho zrušila. Na Ládví jsou ale taky bezva miminkovské věcičky, problém je najít něco na větší dítka, měla jsem od tama spoustu bavlněných bodýček, dupaček i overálků, po 10Kč. A teda všechno prádlo na tělo malé vyvařuju, jinak se mi osypává. A vyvařuju i když píšou „prát na 40°C“ bavlna to snese.
@Marťule2005 děkuju za tipy - a ve kterém sekáči na Ládví jsou ty děstké věcičky? přiblížíš nějak? a ten Prosek? aspoň ulici a já už si to tam najdu ![]()
@stephora píše:
@Marťule2005 děkuju za tipy - a ve kterém sekáči na Ládví jsou ty děstké věcičky? přiblížíš nějak? a ten Prosek? aspoň ulici a já už si to tam najdu
Prosek, Jablonecká ul. (číslo 10, 12 nebo 14, nevím z hlavy; dětské oděvy, velký výběr, super paní, která s vámi věcičky prohrabe a nebo vám sežene to, co hledáte)
Na Ládví je to kousek od metra v obchodním domě, ale je to 1. patro, nedá se tam pak s kočárkem. Vystoupíš z metra na Ládví a půjdeš směrem k Albertu (Albert po levé straně), zahneš doleva a půjdeš „podchodem“ kolem Komerčky, baru, cukrárny, zverimexu a na konci už uvidíš naproti sekáč v prvním patře.
@Marťule2005 no to je popis
to nemůžu minout, to bych byla úplně
![]()