semínka pro lehčí porod

iwa
268
29.8.05 08:09

semínka pro lehčí porod

Ahojky.
Jsem líná to hledat: Jaká semínka chroupat před porodem, lněná nebo sezamová? Kdy s tím začít? Je třeba je nějak uparvovat?
Dík za odpovědi. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
177
29.8.05 09:16

Ahojky,

mají to být lněná,ale..... je to u každého individuální,si myslím. Já to také zkoušela,no, způsobilo mi to zácpu, i když všude to vychvalují, že to má mít opačný účinek…tak to zkus,za to nic nedáš :-))). Taky jsem pila denně od 34t maliníkový čaj,ale že by to ulehčilo porod si taky nemyslím. Ale krásně se mi po něm spalo :o))))

Vendy + Kristýnka za týden 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
29.8.05 09:52

Čaj z malinového listí snižuje krvácení při porodu. Myslím, že jinak nic ulehčovat nemá. Já ho pila taky a byla jsem v pohodě. Žádné velké krvácení :D Velmi mi ale při porodu pomohly různé vonné olejíčky (hlavně těsně před porodem, kdy už jsem myslela, že to nezvládnu, tak geranium) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
29.8.05 10:00

Vidi - jakákoliv semínka způsobují zácpu, když málo piješ, takže pokud jí i člověk více celozrného pečiva tak musí vypít min. 2 litry denně:-)

Lněné semínko - užívá se od 32tt a způsob přípravy je následující: v 1deci vody uvaříš lžici semínek-vaři se to zhruba 5-8minut, že je to hotové poznáš, že to tvoří takové bubliny a navíc když tam dáš lžičku a vytáhneš tak se ti na ni potáhne jakoby takovej sliz a pak už je hotovo. Potom je moc důležité si rozmyslet, jestli to budeš jíst jako celek nebo pít jen ten sliz(ten má ty účinky na hladší porod) já jelikož jsem to zezačátku jedna komplet jsem dostala málem zánět střev- šílené bolení a průjmy, takže jsem přešla na to, že hnedka po uvaření(OPRAVDU HNED) to zcedím - semínka vyhodím a do toho slizu si vleju čaj a vypiju- dá se to narosto skvěle, protože to nemá vlastně žádnou specifickou chuť, je to bez chuti a bez zápachu:-)) Jen ještě jedna rada, čím dřív to vypiješ tím je to tekutější, čím víc to necháš zchladnout tak je to gumovější- no prostě něco jako puding. Jinak to opravdu funguje, je to vyzkoušeno a můžeš si to otestovat i s manželem či přítelem při masáži hráze, asi tak zhruba po týdnu a¨ž 14 dnech užívání při masírování hráze chlap pocítí, že ten sliz se jakoby tvoří i dole-což právě vytváří tu skluzavku pro mimčo:-))
A pro představu kolik toho asi sníš či vypiješ, takže já jsem začala na 32tt a teď od středy budu 38tt a již jsem o víkendu načala třetí balení lněného semínka- jo jsou dva tipy zlaté a hnědé, zlaté je prej lepší takže jsem ho užívala jako první, pak už ho neměli tak jsem si koupila hnědé, ale myslím, že sliz je to naprosto stejný-t akže uvidíš co seženeš. Jinak jen kousat lněná semínka nestačí je k tomu právě potřeba to povaření aby vznikl sliz:-)

Tak hodně zdaru a pak snadný a rychlý porod H+L 37tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
29.8.05 23:35

NO, maminky, přeju vám hodně štěstí, ale sliz by do mě nikdo nedostal.

Rodila jsem před rokem, teď jsem v 34tt a rozhodně si myslím, že tělo ¨si vytvoří vlastní „skluzavku“ pro miminko, i když semínka jsou samozřejmě velmi výživná........
Možná by mě někdo přesvědčil o psychologickém efektu........

Tak hlavně sílu a pohodové porody přeje Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
30.8.05 00:06

Holky,

nic ve zlým, ale to mě trochu rozesmálo. :lol:
Fakt si myslíte že vám semínka ulehčí porod? 8O

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
30.8.05 13:43

Teda fakt mě docela mrzí názor, že někdo nevěří něčemu co ani nevyzkoušel a kort když si na to pak může hmatatelně šáhnout:-)
Popravdě řečeno jsem taky velký realista a představa pití slizu mi byla zezačátku hodně proti srsti, ale jak již jem psala je to bez chuti a zápachu, takže proč to pro sebe neudělat a navíc fakt mám zpětnou odezvu dle manžílka, který mi masíruje hráz, že ten sliz tam skutečně od té doby je, takže to nejsou žádné pověry, ale prostě realita a pak už je skutečně na každé z nás jestli to chce pro sebe a snadnější porod podstoupit či nikoliv.
Takže se budoucí maminy nenechte odradit a vyzkoušejte to- však ty semínka stojej 11,–Kč a pokud se vám to bude hnusit či cokoliv jiného, tak 11,–Kč není zase taková investice, abyste ten pytlík se semínkama nemohly vyhodit do koše a říct si tak tohle nechci nebo naopak zjistíte , že je to naprosto v pohodě a budete to pít. Jinak začíná se od 32tt:-))
Já už se popravdě na ten nápoj těším, ono to hůř vypadá ale špatné to není:-)) Někdo to míchá i do jogurtu, ale to mi nešlo přes pusu:-((
Přeju všem krásný den a papa H+L 37tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
30.8.05 16:50

ten „sliz“, jak říkáš, se ti udělá dole přirozeně - je to běžný fyziologický jev. I bez semínek. Před blížícím porodem všechno zejmní a zvláční..........
Ještě jednou hodně štěstí Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
30.8.05 17:03

Veronika6- tak to tedy netuším nebo resp. jsem neměla a nemám možnost se zeptat někoho, protože v mém okolí jsou ty co to nepily již odrozené a ty co to pily říkaly, že ten sliz též pociťovali partneři při masáži hráze:-( Hmm ale nevím, pokud tedy někdo zvažujete tak si to zkuste zjistit jak to s tím tedy opravdu je:-)
Ale když se řekne lněná semínka před porodem tak obzvláště babičky reagují velice vstřícně a začnou vám vyprávět jak se to 14 dní před porodem dávalo kravám(tím nechci nic naznačit sama to piju), ale babské rady jsou někdy k nezaplacení.-))
Samozřejmě, že je to každého rozhodnutí:-)
Pa H+L 37tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky