Separační úzkost - co jste dělali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
15.5.14 11:46

@dani24687 no u nás žádná separačka taky nebyla, neměla šanci se projevit, pořád jsme byly spolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.5.14 12:31

Já tahám pořád. Jako mimino se nerada chovala, po roce věku je v náruči co pět minut. Jestli je to „separačka“ či co, chce být u mne, tak se jí věnuji, nebo dám do nosítka nebo posadím na linku a nádobí myjeme spolu, už to trvá půl roku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.10.15 19:16

Dobrý den,
moc bych poprosila o radu. Mám tříletou dceru, která je na mně od mala velmi závislá, ale posledních pár měsíců se od ní nemůžu hnout na krok, je zoufalá, pláče, odmítá všechny, jakmile mě ztratí ze zorného pole, začne hystericky ječet a tak pořád dokola. Nejsem si vědoma ničeho čím bych toto zapříčinila, ale velice mne to trápí. Neporadíte mi prosím někdo co s tím? Od mala je bojácná, bojí se cizích lidí.
Děkuji.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
5.10.15 19:49

@Terinka14 To bude povahou, taková bývala moje mladší sestra, pořád jenom s maminkou a nebo se mnou, nikdo jiný na ní v tomhle věku nemohl ani šáhnout. Vyrostla z toho postupně, do školky nechodila, ale ve škole už byla v pohodě. Dnes je z ní dávno dospělá ženská, na mamince rozhodně nevisí, spíš naopak :D Dej tomu čas, pozvolna z toho vyroste ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
17.11.15 21:53

Prosím o radu, jak na velice silnou separační úzkost? Moje mladší dcera je na mě teď velice ale opravdu velice závislá. Klidná je pouze u mě v náručí. Nemohu ji položit anakai vedle sebe na linku, na zem. Takže většinu domácích prací dělám jednou rukou nebo nedělám vůbec. :oops: To by se ještě snad i dalo zvládnout, ale co mě trápí víc, že už mi několikrát přestala dýchat, protože jsem třeba vystoupila z auta a ona tam zůstala jen s tatínkem nebo babičkou, šla se vysprchovat.. Některý den je naprosto skvělá a některý den prořve od rána do večera. Máte někdo podobnou zkušenost s „nedýcháním“, jak na to? Jsou prostě situace, kdy nemohu být neustále u dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
28.12.15 07:36

No potom, co tdy čtu to u nás separačka asi nebude, ale… Neví co s tím. Malý vždy spával v postýlce, v noci jsem ho u mě v posteli vždy jen nakojila a dala zpět do postýlky a krásně spinkal.. poslední 3 mesíce se mi bude cca co hodka hodka a půl na to už jsem si zvykla, davam na noc nutrilon a spal i 3 hodky v kuse no slast.. ale posledni tyden hruza, dneska třeba příklad vzhuru 2:00,2:15, 2:54,… Nevím zda to jsou zuby, ale vůbec nchce spát v postýlce i když tam vždykcy bez problémů spával- dám si ho k sobě do postele a hned zavře oči a spí bez hnutí i tři hodiny v kuse,… může jít o separačku? NEbo ho něco bolí třeba ty zuby a potřebuje mámu nevím.. už jsem zoufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.12.15 08:18

@VerousekVra Mám to podobně, starší to měl taky tak. Začalo to okolo těch 8 měsíců. Podle mě je to určitý druh separačky, dohromady se zubama.
Spí s námi teď v posteli, ono to zase jednou přejde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
28.12.15 09:55

@Svistice už před narozením jsem si říkala, že nechci aby s náma spal malý v posteli, že si na to zvykne a pak bude hrůza ho to odnaučovat, ale jsem už tak vyčerpaná, že ho tam asi nechám… :D :D třeba to pak přejde a zase bude spinkat v postýlce…Nedovedu si představit, že bych měla ještě jedno dítě opravdu obdivuji maminky co mají více než 1 dítě mě už by asi odvezli k chocholouškovi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.12.15 10:04
@VerousekVra píše:
No potom, co tdy čtu to u nás separačka asi nebude, ale… Neví co s tím. Malý vždy spával v postýlce, v noci jsem ho u mě v posteli vždy jen nakojila a dala zpět do postýlky a krásně spinkal.. poslední 3 mesíce se mi bude cca co hodka hodka a půl na to už jsem si zvykla, davam na noc nutrilon a spal i 3 hodky v kuse no slast.. ale posledni tyden hruza, dneska třeba příklad vzhuru 2:00,2:15, 2:54,… Nevím zda to jsou zuby, ale vůbec nchce spát v postýlce i když tam vždykcy bez problémů spával- dám si ho k sobě do postele a hned zavře oči a spí bez hnutí i tři hodiny v kuse,… může jít o separačku? NEbo ho něco bolí třeba ty zuby a potřebuje mámu nevím.. už jsem zoufalá

může to být separačka, asi se cítí osaměle, tak nemůže pořádně zabrat.2 ze 3 dětí mi v tomhlě věku v postýlce být nechtělyu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
28.12.15 10:53

Rozhodně nechci strašit, ale jelikož jsem to zažila před pár dny, malá spala vždycky celkem pěkně a taky zničehonic najednou buzení po 15minutách, taky musela jít k nám do postele - jinak to nešlo, to bych celou noc jen lítala sem a tam a nakonec z toho byla 6. nemoc
prostě jí nebylo dobře a potřebovala utěšit, jakmile se oklepala už zase chrupčí v postýlce bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
28.12.15 11:16

@Conulka 6. nemoc jsme měli ve 4 měsících… Do té doby se budil 1× max 2× za noc a od té doby se budí co hodku hodku a půl :( možná to budou ty vrchní zuby slintá šílene tak asi ho to trápí
@slavuska1 tak v tom nejsem sama no vidím, že opravdu jsou ty děti asi stejné.. mě jen strašně vždy rozptýlí to, že navenek se všechny mamče že jejich dítě zůstane sedět tam, kde ho posadí a v noci se jim ani nepohne a já si pak připadám neschopně, že jsem tak dodělaná,… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.12.15 11:27
@VerousekVra píše:
@Conulka 6. nemoc jsme měli ve 4 měsících… Do té doby se budil 1× max 2× za noc a od té doby se budí co hodku hodku a půl :( možná to budou ty vrchní zuby slintá šílene tak asi ho to trápí
@slavuska1 tak v tom nejsem sama no vidím, že opravdu jsou ty děti asi stejné.. mě jen strašně vždy rozptýlí to, že navenek se všechny mamče že jejich dítě zůstane sedět tam, kde ho posadí a v noci se jim ani nepohne a já si pak připadám neschopně, že jsem tak dodělaná,… :D

nech co nejvíc věcí na dítěěti, a budeš v pohodě. já kdybych měla trvat na spaní v postýlce, tak jsem chodíc nevyspalá zombie, já od narození brala z postýlka na prnví kojení, a už sjem si tam mimi nechávala, a jak začali odmítat postýlku úplně, holt spí se mnou v posteli..kojení mají samoobsluhou, a já jsme nádherně vyspaná. vstávat co hodinu, 10 minut bdělého kojení, vracení do postýlky, to by mě zabilo :oops: postýlka je od narození přizažená u mý postele, 3 šprušle vyndaný, takže jsem hladovce jen prodáhla tou dírou k sobě do postele, ani jsme u otho nemusela vstávat..nainstalovala prso do pusy, a spala dál :lol: mi přijde že spousta maminek si dost věcí komplikuje sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.12.15 11:29
@Run píše:
@dani24687 no u nás žádná separačka taky nebyla, neměla šanci se projevit, pořád jsme byly spolu :mrgreen:

vidím že je to pomalu 2 roky starý, al enedá mi to nereagovat..u nás teda k plnýmu projevení separačky stačí, když zmizím z dohledu, třeba si dovolím odejít na záchod…hned za mnou leze zoufale řvoucí mimino, že jsme mu utekla :zed: jinak jsme taky furt spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
28.12.15 11:32

@VerousekVra aha, tak klidně to můžou být ty zuby a nic si z toho nedělej s tím pocitem neschopnosti, já mám sice ultrahodný mimino jak se říká pro začátečníky, ale zase je taková pomalejší co se týče pohybu, takže furt poslouchám - a už leze, musíš jí motivovat hračkama - no jak kdybych byla úplně pitomá :roll:

když se malá konečně rozplazila a já to nadšeně rozhlásila, tak prej a ona neleze po kolínkách..??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.12.15 11:40

@slavuska1 to měl být asi vtípek :mrgreen: Bo ještě ve dvou letech jsem od ní nemohla odejít. Ale ve dvou a půl zlom. A začala chodit do Broučka, tam to milovala. No a ve třech do školky, naprosto šťastná. Ale doteď (4 roky) má třeba krušný rána, když jdu do práce a ona zůstává doma, tak jí nesmím vzbudit. A občas střihne nějakou scénku, ale jen tak cvičně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí