Separační úzkost - co jste dělali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
30.1.18 12:21

Dcera bude mít dva roky a taky nikdy žádná separačka a mám názor jako holky nade mnou, nikdy jsem ji nenechala samotnou plakat, vžydcky jsem byla u ní a tak se nemusí bát, že bych ji někde nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.1.18 12:25

@Slečna Ferka; @jancolada taky me nepadaji stejne strachy i stejne myslenky. Moje dcerka nejevi skoro zadne znamky separacky, je ji 14m. Ze zacatku ji ani nezajimalo, kdyz jsem vysla z mistnosti, po prvnich narozeninach si toho zacala vice vsimat a chce jit za mnou. Ale obcas, kdyz je zabrana do nejake hry, tak ani to ne, nebo obratem vyuzije situaci, ze je sama k tomu, aby delala neco zakazaneho.

Na cizi lidi v tramvaji se smeje, koketuje s nimi, nabizi hracky a chce jim rvat kabelky a tak. Necha se klidne pohlidat i uplne cizi osobou, nerekne ani svec. Moje mama ji hlida kazdy tyden 2 dny, kdyz chodim do prace, nikdy neplakala a nenatahovala po mne rucicky.

Tak me samozrejme taky napadalo, jestli nema spatne vyvinutou vazbu na mne nebo cim to je, ale pusobi vyrovnane, klidne a spokojene, tak snad je vse v poradku. Jinak jsem cetla, ze to jeste muze prijit, klidne i do 18m. Takze uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
30.1.18 12:42

Tak můj syn jí neměl a dcera jí má jak vyšitou od 6 měsíců jsem se od ní nemohla hnout už se to zlepšuje je jí 20 měsíců a opravdu nikdy jsem jí nenechala samotnou plakat takže si nejsem jistá, že by separačku způsoboval necitlivý přístup matky k potřebám dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
30.1.18 14:41

Záleží i na temperamentu. Některé jsou víc v pohodě některé učebnicový příklad. Co bych za to dala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.1.18 17:00

Moc děkuji všem za reakce. Přesne. Ja musim rict, ze se opravdu snazim citlive reagovat na jeho potreby. unavu, pocuranou plinku, nudu. Jasny ze nekdy musim uvarit, poklidit a nemuzu se mu zrovna na plno venovat. To je ale snad normalni a myslim ze to tak musi mit asi kazda mama. Kdyz se od nekud vratim domu a hlida treba babicka, tak me vita. Smeje se a leze ke me. Že by me ale postradal to se rict neda. Tak snad je pravdu dane jeho veselou povahou a nebo to treba jeste příjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí