Seriál Děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1389
17.3.25 19:24
@mamule42 píše: Více

Polívka je nejlepší :-D
Ona tu nehodu objektivně nezpůsobila, resp. nikdo neví, co se před tím v autě odehrávalo. Že se chová jako kráva je jasné.
K dokonalosti by to dotáhli, kdyby Alice na následky nehody umřela a dítě by Kláře vlastně spadlo do klína bez dalších dohadů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
21.3.25 21:11

Na konci jsem měla knedlík v krku a 😥 :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6191
21.3.25 23:37

Mna to sklamalo. Dufala som, ze si ho necha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
21.3.25 23:53
@kyslík píše: Více

Teda čekala jsem lepší uzavření příběhu. Odnese dítě domů, nikomu nic neřekne, všichni ji hledají, nijak zvlášť ji Alice nezajímá, o dítě se sama nepostará, pořád kolem sebe potřebuje poskoky, neustále úkoluje dceru aby udělala to nebo ono. A nakonec ji to dítě stejně vrátí. Spíš by mě zajímalo jestli je to ve skutečnosti reálný takový postup a chování všech zúčastněných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24813
22.3.25 00:44
@mamule42 píše: Více
úplně reálné to samozřejmě není, hlavně Ospod se takovým způsobem ze zákona prostě nemůže podílet na přímých adopcích, které u nás nejsou legální - jsou v šedé zoně - většinou se zapíše chlap do RL a pak je soud o svěření a to dítko se až poté dostane tam, kde byl záměr…
mne ten seriál jako 13letitou „snažilku“ a adoptivní matku /ofiko cestou/ nadchnul, ukázal na rizika, dal sondu do různých sociálních vrstev, které tu reálně máme :
hlavní hrdinka a hlavně její dcera, nakonec i Riči, i zmetek Polívka, i Čáp a nakonec i ta Beata byli psychologicky vykresleni až geniálně, musím mrknout na titulky, kdo jim dával poradenství, protože tohle se v rodinách vážně děje - krádeže, instáče, bída, finanční negramotnost, těžké shánění práce - bylo to udělané skvěle, za mne super :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8984
22.3.25 05:09

Taky jsem byla zklamaná, že si ho nenechala. Ale na druhou stranu působila klidně, spokojeně, když ji ho nesla. Ovšem nejvíc, absolutně nejvíc mi vadí, že vynechali názor otce Eliáše. To je prostě dobytčina.
Konec byl divný, useknutý. Možná je to příprava, ať točí novou sérii? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
22.3.25 07:43
@Mkmkz píše: Více

Možná by si ho nechala, kdyby měl „barman“ práci. Zvolila pro Eliáška, a trochu i pro ostatní dvě děti, lepší život, ty mantry u mytí schodů… Sám její stávající život ji donutil udělat to těžké rozhodnutí, aspoň to zkusila a přesvědčila se… Náhradní matka a děda a Čáp skvělí, postupně se s tím vyrovnávám i já :oops:
Myslím s tím koncem seriálu.

Příspěvek upraven 22.03.25 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
22.3.25 07:51
@Kelsey1 píše: Více

Mně přišlo, že „otec“ bral cokoliv tak nějak „co je, to je, co bude, to bude…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
22.3.25 07:56

@Kelsey1 No nevím nakolik do toho má mluvit otec, který nedokáže zabezpečit rodinu. A nedokázal to nikdy. Ani ohlídat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6191
22.3.25 10:54
@Iv.Sa. píše: Více

Je pravda, ze je vela rodin, kde zena spravila zly vyber partnera (z roznych dovodov) a je potom medzi dvoma mlynskymi kamenmi: co by som tomu dietatu dopriala a co mu mozem dat.
Nemam deti tak neviem, nakolko si to vie takto matka dietata uvedomovat a niekomu ho dat, aby sa postaral „lepsie“.
A je tiez otazka, co je lepsie… Ale ano, rozumiem tomu, ako to vidis. Ja som len chcela happy end - ze sa rodicia daju dokopy a budu fungovat a tym padom si dieta budu moct nechat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
22.3.25 11:17

Ona nemela z čeho to dítě uživit. On neměl práci, navíc nebyl otec vzor zodpovědnost. Ona neměla žádnou rezervu. Z čeho by ty 3 roky na RP jako rodina žili se 3 dětmi?

• Citovat
  • Upravit
6191
22.3.25 11:21
@Snopy123 píše: Více

A nie je to blby motiv, ze by chudoba mala oddelit matku od dietata? V dnesnych casoch hojnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
22.3.25 11:22

@Kelsey1 Tak on řekl, že se uskromní, že to zvládnou. Ale až pak ji přiznal, že žádnou práci nemá. Do teď se na něj jako otce nedalo spolehnout :nevim: Z čeho by to dítě živil?
Z mého pohledu udělal pro Eliáše a již existující děti to nejlepší. Dala jim možnost žít aspoň normální život ….
Naopak pro mě je hrdinka. Nešla na potrat, jak tad aby ji každá druhá doporučila a dala i těm dětem ( nejen sobě ) prostor se se situací vyrovnat a rozloučit se. :kytka:

Příspěvek upraven 22.03.25 v 11:25

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
22.3.25 11:24

@Mkmkz V jakých časech hojnostech? Věděla jak těžké je žít jako samoživitelka s 2 dětmi. A nechá si třetí?
3 roky budou jíst co, pak bude těšit školku - neustále nemoce - vždyť to řešil teď.
Do toho magor otec ji bude chtít neustále brát Danika, protože se o něj nedokáže postarat.
Vždyť ta starší holka už takhle dělala chůvu D a měla by ještě miminku?

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
22.3.25 11:30

@Mkmkz Ona ale od začátku věděla, že to dítě chce dát někomu jinému.
A potrat jako motiv chudoby je ok?
Protože to by ji tady doporučila většina, ještě s tím, že je nezodpovědná ženská.
Naopak dala šanci dítěti na život a jednu mámu udělala šťastnou. :kytka:
Za mě super.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky