Seriál Děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6197
22.3.25 11:42
@Snopy123 píše: Více

Nehodnotim serial.
Len mi tak pri tom celom napadlo, ake to je krute, ze by zena mala ist na potrat, alebo sa vzdat dietata, pretoze ma urcity rozpocet a vie, ze jej s tym nikto nepomoze. V casoch, ked je Europa este zatial bohata a vymiera. Co tak vacsia podpora rodicov a rodin… V seriali je socialna podpora matky iba taka, ze ten pracovnik ju nenabonzuje, ze ide o priamu adopciu. Dufam, ze v reale to takto nevyzera.
V jednom filme bola scena, ked pomocnica lekara v koncentraku (Zidovka) porodila dieta. Ten lekar, ktory ju rodil, jej znamy dieta v taske vyniesol z tabora a dal ho na vychovu zene, ktorej dieta umrelo pri porode. Takuto situaciu viem pochopit - chcel dietatu zachranit zivot a naozaj sa nedalo od nikoho bohuzial ocakavat, aby im (Zidom) pomohol.

Příspěvek upraven 22.03.25 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
22.3.25 11:45
@Snopy123
@Snopy123 píše: Více

Nesla na potrat, protože těhotenství zjistila pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7690
22.3.25 23:45

Jj, však chtěla na potrat, ale gynekoložka jí řekla, že už je pozdě. Sice jsem z konce trochu zklamaná, protože jsem od začátku věřila, že si dítě nakonec nechá (i když Alice by mi taky bylo líto), ale pochopila jsem, že se s ním chtěla hlavně rozloučit když v porodnici jí ho hned sebrali a zřejmě i poslední kapka byla, že Richard zase neměl práci. A že se ho nikdo neptal na názor, však on o něj nikdy nebojoval, jen vždycky řekl, že se to nějak udělá :nevim: Ale už si dokážu představit, že by všichni mohli zůstat přátelé a vídat se, i kvůli starším dětem, aby mohly vídat sourozence.
Jinak se mi nejvíc líbil Čáp, gay pár a simply gádes Beata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.3.25 06:42
@Mkmkz píše: Více

zas to tolik nezer. V tom serialu je milion nesrovnalosti, s realitou ma jen malo spolecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6197
23.3.25 12:34
@matkabagristy píše: Více

Normalne si ma urazila. Mozem si zrat co chcem, ked uz.
Ano, su nezrovnalosti a aj som to tak brala. Je to fikcia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6197
23.3.25 12:39

Aj ja som si miestami myslela, ze ma naozaj malo spolocneho s realitou, ale spomenula som si na dokument z archivu ct, kde v cr zeny vynosia deti pre cudzie zeny. Neverila som, ze sa nieco take moze diat, kym som to nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.3.25 12:47

na zeny, ktere nosi dite nekomu cizimu, jsem natrefila zde na epipi i v realu. Aktualne matka 3 deti na nasi skole. To je pomerne bezna zalezitost. Resi se to tak, ze se predem na matrice zapise otec ditete, ten ma na dite narok ihned po porodu. Pak se resi dalsi zalezitosti.
Nemluvi se o tom nahlas, ale ty zeny to delaji za odmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6197
23.3.25 13:26

Pre mna je to stale sci-fi. To je tak velky zasah aj do tej rodiny (deti, partner), neovplyvnuje to len tu zenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
23.3.25 13:44

Mám to podobně, v seriálu „Jedna rodina“ mám na obě „matky“ - na tu psychicky „neschopnou,“ i na tu ochotnou, až vztek :oops: Hlavně kvůli partnerovi té surogátní, s kterým, ač žena, plně soucítím :roll: V „Ulici“ je to trochu jiná situace, ale Hermana mi je také svým způsobem líto :wink:
Jsem normální? 🤔
Každopádně je to jak zištně, tak stylem „Matky Terezy“ hazard se svým tělem a jeho zdravím. Sama mám po dětech ne právě zanedbatelné celoživotní následky, které jak bolí, tak omezují, ale kvůli vlastním dětem, tak to vytahuji jen právě teď k tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.3.25 13:51

ja bych to tez nezvladla. 'Ale lidi to maj ruzne. Mne se tento tyden holcicka v pate tride sverila, ze maminka je ve 3. mesici (suplovala jsem prirodopis s touto tematikou). Ceka miminko, ale nebude to ani bratricek, ani sestricka. Proste mimnko pro jine lidi. Ta rodina je slozita, hlavni motivace je financni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
23.3.25 14:03

Však ty náhradní matky to dělají pro prachy. I tady na webu nějaké byly/ jsou a netají se tím.
V reálu by si matka typu hlavní hrdinky Kláry o ty peníze určitě řekla. Jen to v seriálu nemohlo být, protože to není legální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6197
23.3.25 14:11
@mado píše: Více

Ano, pre peniaze.
Na druhej strane - este pred ua vojnou som pozerala dokumnet, ako si nemecki rodicia nechali vynosit dieta matkou na ukrajine, v nemecku je to samozrejme nelegalne. Ta zena bola slobodna matka a bol to pre nu jediny sposob, ako prist k peniazom na kupu bytu pre nu a jej syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7690
23.3.25 14:27

Nevím jak teď, ale na Ukrajině to byl velký byznys. I s darováním vajíček (pro lidi ze západní Evropy a USA). Četla jsem o tom zajímavou knížku - Psí park od mé oblíbené autorky Sofi Oksanen, byla to sice fikce, ale nějaké reálné základy to asi mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6197
23.3.25 14:30
@Marieke píše: Více

Ano, z toho dokumentu viem, ze na to mali kliniky, kam chodievali pary zo zapadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
23.3.25 14:35

@Mkmkz a pak byl průser, když začala válka a zůstalo tam spousta bezprizornich děti, pro které zápaďáci neměli jak dorazit a úřady nefungovaly a nebyla možnost ty děti zlegalnit a odvézt do zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí