Seriál Ochránce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66806
20.9.21 16:58
@topazio píše:
Ale kolikrát rodiče spolupracovat nechtějí. Neschopnost vidí jen v učitelích.

ale kolikrat to rodice resit chteji, ale sve deti proste nezvladaji. Pak nam tam i placou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
20.9.21 17:00
@DanielaD píše:
Dala bych mu mužský vzor, který mu chyběl
Dala bych mu lásku, vlídné slovo, které mu chybělo
Dala bych mu více prostoru na diskuzi Šla bych do rodiny
Neshazovala bych ho, hledala bych příčinu, proč se tak chová, proč na sebe tolik upozorňuje. Člověk, který kolem sebe kope, volá o pomoc.

Nelze šmahem odsoudit člověka, který se chová jinak, než se předpokládá.

Já bych si k tomu ještě otevřela problematickou školu, mám ráda výzvy, překážky

tak tohle vsechno az na dochazku do bytu ve skole bezne delame. K navsteve domacnosti nemame kompetence, ty ma ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.21 17:01

@matkabagristy Jsou
nějake možnosti (OSPOD, PPP, ten diagnostak, nějaka neziskovka), aby se pracovalo s tou rodinou systematicky třeba v rámci rodinných terapii?
Protože moc nevěřím, ze tyhle problémové děti jsou problémové jen na základě jiného zadrátovani mozku. Spíš to bude kombinace biologických dispozic a patologického prostredi.

Zase to ale asi bude narážet na to, že když rodina nebude chtít spolupracovat a něco změnit, tak se nikdy nikam nepohne. :think: Protože mít děti může opravdu s prominutím každý blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.9.21 17:01
@DanielaD píše:
Dala bych mu více prostoru na diskuzi Šla bych do rodiny.
Neshazovala bych ho, hledala bych příčinu, proč se tak chová, proč na sebe tolik upozorňuje. Člověk, který kolem sebe kope, volá o pomoc.

Ty rodiny o to nestojí. Viděla jsi někdy takové rodiny? Rodiny, kde rodiče s prominutím mají IQ tykve, a jsou i sociálně negramotní. Tam žádný rozhovor kolikrát nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.9.21 17:04
@Svistice píše:
@matkabagristy Jsou
nějake možnosti (OSPOD, PPP, ten diagnostak, nějaka neziskovka), aby se pracovalo s tou rodinou systematicky třeba v rámci rodinných terapii?
Protože moc nevěřím, ze tyhle problémové děti jsou problémové jen na základě jiného zadrátovani mozku. Spíš to bude kombinace biologických dispozic a patologického prostredi.Zase to ale asi bude narážet na to, že když rodina nebude chtít spolupracovat a něco změnit, tak se nikdy nikam nepohne. :think: Protože mít děti může opravdu s prominutím každý blbec.

Největší problém je v těch rodinách. Když nechtějí, nic s nimi nehne. A jak si napsala, dnes může mít dítě i úplný negramot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26241
20.9.21 17:09
@DanielaD píše:
Dala bych mu více prostoru na diskuzi Šla bych do rodiny

aha… takže nic nového, to vše probíhá. No tak nic, jsem myslela, že se třeba dozvím něco převratného. Tak si užij své představy o tom, jak bys zachránila svět. A než si zas půjdeš kopnout do učitelské neschopnosti, doporučuju se před ta děcka postavit. Aspoň na rok. A v nějaké zajímavé lokalitě. Pak si můžeme popovídat, kolik těch ubohých kopajících duší se ti podařilo zachránit.

A ano, očekávám klasické výstřiky o tom, jak jsme si to povolání zvolili a jak ty máš svou práci a blablabla… a je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
20.9.21 17:18

@matkabagristy

ve svém „volném“ čase pracuji se slabozrakými, které učím na počítači, není to jednoduché, ale mě to baví. Začátky jsou vždy těžké, nedůvěra, že to nebudou umět, nezvládnou, ap. Chodím k nim i domů, když si nevěří, když propadají beznaději. Mám z toho dobrý pocit, že dělám něco, co má smysl, ty ten pocit znáš také, když někoho něco naučíš, je jedno jestli na 1 nebo 4. Je to tak?
Jsou mezi nimi i děti, které mají právo prskat na celý svět, ale oni to nedělají. Jsou tam i ti, kteří neposedí, vím, že tam přišli dobrovolně a chtějí to umět, jen potřebují více času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
20.9.21 17:22
@matkabagristy píše:
tak tohle vsechno az na dochazku do bytu ve skole bezne delame. K navsteve domacnosti nemame kompetence, ty ma ospod.

jak je možné, že paní učitelka, o které jsem psala, jak se postarala o dítě, které systém přeložil do jiného města do DD, dosáhla toho, že je chlapec v rodině a je mu dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
20.9.21 17:24
@DanielaD píše:
@matkabagristyve svém „volném“ čase pracuji se slabozrakými, které učím na počítači, není to jednoduché, ale mě to baví. Začátky jsou vždy těžké, nedůvěra, že to nebudou umět, nezvládnou, ap. Chodím k nim i domů, když si nevěří, když propadají beznaději. Mám z toho dobrý pocit, že dělám něco, co má smysl, ty ten pocit znáš také, když někoho něco naučíš, je jedno jestli na 1 nebo 4. Je to tak?
Jsou mezi nimi i děti, které mají právo prskat na celý svět, ale oni to nedělají. Jsou tam i ti, kteří neposedí, vím, že tam přišli dobrovolně a chtějí to umět, jen potřebují více času.

marne hledam souvislost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
20.9.21 17:26
@neumisa píše:
aha… takže nic nového, to vše probíhá. No tak nic, jsem myslela, že se třeba dozvím něco převratného. Tak si užij své představy o tom, jak bys zachránila svět. A než si zas půjdeš kopnout do učitelské neschopnosti, doporučuju se před ta děcka postavit. Aspoň na rok. A v nějaké zajímavé lokalitě. Pak si můžeme popovídat, kolik těch ubohých kopajících duší se ti podařilo zachránit.A ano, očekávám klasické výstřiky o tom, jak jsme si to povolání zvolili a jak ty máš svou práci a blablabla… a je mi to jedno.

jaké jsou výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13823
20.9.21 17:28

@DanielaD protože, ty vado, šla do televize! Když se to medializuje, jde všechno líp. Mimochodem je to vidět i v seriálu.

Přijde mi, že to vidíš hrozně naivně. A že asi neznáš nikoho z takového prostředí. K tobě chodí děti DOBROVOLNE. To se nedá srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
20.9.21 17:28
@DanielaD píše:
jak je možné, že paní učitelka, o které jsem psala, jak se postarala o dítě, které systém přeložil do jiného města do DD, dosáhla toho, že je chlapec v rodině a je mu dobře.

to mas nejake pomotane a nesouvisi to s tematem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26241
20.9.21 17:30
@DanielaD píše:
jaké jsou výsledky?

opravdu čekáš, že po tvém útoku se budu nějak dál rozepisovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
20.9.21 17:39
@Lily-of-the-valley píše:
@DanielaD protože, ty vado, šla do televize! Když se to medializuje, jde všechno líp. Mimochodem je to vidět i v seriálu.Přijde mi, že to vidíš hrozně naivně. A že asi neznáš nikoho z takového prostředí. K tobě chodí děti DOBROVOLNE. To se nedá srovnávat.

že jsem to sem psala, co si dělám ve volném čase…

nic o tom nevíš, nechodí dobrovolně, není to zájmový kroužek
nechodí tam jen děti, ale to je jedno, to neřeš

problémové znám, jak ze života, tak ze svého okolí, jo naivní jsem dostatečně, vždy věřím v lepší věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
20.9.21 17:40
@neumisa píše:
opravdu čekáš, že po tvém útoku se budu nějak dál rozepisovat?

neútočím, ptám se.. Pokud nemáš ráda jiný názor, je to tvůj problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky