Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@topazio píše:
Znám i případ, kdy dítě ve škole kradlo a nedostalo žádný postih.Kde to jsme?
to souvisi s hranici trestni zodpovednosti, skola muze udelit vychovne opatreni, nanejvys 3 z chovani
@topazio píše:
Znám i případ, kdy dítě ve škole kradlo a nedostalo žádný postih.Kde to jsme?
Je to hrozné, já si neumím představit tu bezmoc rodičů té pobodane holčičky. Z malého haj*la vyroste velký a nějaký kecy typu, že je originál a má nadprůměrné IQ… Co to s tím má co dělat
Je hrozné, že spousta dětí žije ve špatných poměrech, ale tím přece nelze omlouvat jejich špatné chování…
@Mialina píše:
Je to hrozné, já si neumím představit tu bezmoc rodičů té pobodane holčičky. Z malého haj*la vyroste velký a nějaký kecy typu, že je originál a má nadprůměrné IQ… Co to s tím má co dělatJe hrozné, že spousta dětí žije ve špatných poměrech, ale tím přece nelze omlouvat jejich špatné chování…
@Uslava píše:
Jsou to děti těch, co začali dospívat po revoluci a život se změnil tak, že nevěděli co se sebou, natož se svými dětmi. Za totáče se lidi něčeho báli a tak šlapali v řadě. Tihle se nebojí ničeho a neumějí si s tím poradit. Až vyrostou další generace, které už budou znát už jen tu svobodu a budou si s tím umět poradit, tak snad budou lépe rozumět svým dětem. Jestli tu tedy nějaké děti budou. Protože už teď je děti málo. Jsou jistě i jiné důvody, výchovy, výjimky atd, atd.
Na tom asi něco je, ale spíš bych řekla, že dřív byly nějaké hranice, které dnes nejsou. Ublizis spoluzakovi - vždyť jsi vlastně chudák bez táty a navíc máme inkluzi, takže co. Napadl jsi někoho na ulici nožem - neboj, vždyť ani nejsi zletily, obličej na kameře ti zamazeme a rejstřík ti zůstane čistý. Nadelas si sedm děti a dluhy - oddluzime tě, neboj, budeš moct udělat dluhy další, tak co. Znasilnis někoho v parku - dáme ti dva roky natvrdo a za rok tě pustíme, vždyť se dobře chováš. Nechceš pracovat, chlastás a děláš jen děti a bordel - dáme ti dávky, vždyť jsi chudák diskriminovanej a bílí maj peněz dost. Přestěhoval ses z Pákistánu do Německa - to víš, že budou tvoje ženy nosit burky, dáme ti bydlení zadarmo i dávky a postavíme mešity, vždyť jsi uprchlík, který to má těžké a my se ti musíme přizpůsobit…
Evropa se fakt zabije sama. Teď ještě Piráty do tohoto našeho absurdistanu a půjdeme ke dnu mezi prvníma ![]()
@topazio píše:
Dívám se.
Díky inkluzi jsou tyto děti v běžné ZŠ. 😡
A děti které by možná mohli být inkludované jsou ve zvláštních školách. Dřív přece byli vyrovnávací třídy a také to šlo. Děti sice pracovali pomaleji, ale stále se setkávali s ostatními dětmi. Dcera do školky ( 2013 ) chodila s holčičkou která měla odklad, v první třídě ( 2015 ) propadla a od čtvrté třídy je ve zvláštní škole. V PPP s ní celkem dobře pracovali, bohužel učitelka s ní nepracovala podle manuálu z PPP. Například poradna nedoporučila genetické čtení, pouze klasické slabikování. Jsme z malého města, tak se často dozvíte i to co nechcete. Oba rodiče tam totiž chodili také, maminka se chová zvláštně a otec prý má po nemoci z dětství nějakou sluchovou vadu a tak ho v 1980+ v klasické škole odmítli. Když rodina žádala o asistenta bylo jim řečeno, že žádost je neoprávněná
Její mladší bratr se učí normálně.
Pravdivý příběh z dob před 25 lety. Moje dcera nastupoval do první třídy na škole v malém městě. Už předem jsme věděli, že ve třídě bude problematický kluk. Měl odklad, špatná sociální situace, ve školce napadal děti i učitelky, obzvláště jednu těhotnou.
Učitelka v první třídě byla velmi zkušená paní. Po první měsíci byla na infarkt. Chlapec nekomunikoval, napadal děti, rozbije nábytek, pomůcky, nepracoval, válel se po zemi… Když jsme si stěžovali řediteli (rodiče ostatních děti), bylo nám řečeno, že se to s hochem „musí vydržet“, protože sice patří do zvláštní školy, ale ta ten rok neotvira první třídu.
Pak kluk napadl holčičku nůžkami, naštěstí s kulatou špičkou. To byl vrchol. Všichni rodiče podepsali petici a poslali na skolskou inspekci. Následující pondělí byl kluk ve zvláštní škole.
Epilog: po letech se mě známá učitelka, která působila v psychiatrické léčebně, na kluka ptala, zda ho neznám. Pak mi sdělila, že mu byla diagnostikovana závažná forma sexuální deviace. 🤔
@Alriga a je to na motivy této události?
Mně to přijde šílený. Prakticky patová situace. Jsem člověk, který za každým zlem zkouší vidět příčinu, snažím se každého omlouvat. Takže způsob, jakým to bylo v seriálu podané… takto jsem to chápala, hotl blbé vzory v rodině, má to spousta lidí. Ale přeci většina lidí to zvládne překonat. A někde je ta hranice. A tady byla překročena, takový kluk nemůže normálně fungovat s dalšími dětmi…
@Lily-of-the-valley píše:
@Alriga a je to na motivy této události?Mně to přijde šílený. Prakticky patová situace. Jsem člověk, který za každým zlem zkouší vidět příčinu, snažím se každého omlouvat. Takže způsob, jakým to bylo v seriálu podané… takto jsem to chápala, hotl blbé vzory v rodině, má to spousta lidí. Ale přeci většina lidí to zvládne překonat. A někde je ta hranice. A tady byla překročena, takový kluk nemůže normálně fungovat s dalšími dětmi…
Nene, to byla jiná událost. Jen jsem chtěla dát příklad „chudáka kluka s poruchou chování“.
@Mialina píše:
Je to hrozné, já si neumím představit tu bezmoc rodičů té pobodane holčičky. Z malého haj*la vyroste velký a nějaký kecy typu, že je originál a má nadprůměrné IQ… Co to s tím má co dělatJe hrozné, že spousta dětí žije ve špatných poměrech, ale tím přece nelze omlouvat jejich špatné chování…
Myslím, že pokud se něco takového ve třídě stane, musí ostatní rodiče táhnout za jeden provaz. Navíc za to, že problémový žák něco závažného ve škole provede, nese zodpovědnost škola, resp. učitelka. Tam bych hodně zatlačila a žádala vyšetření a potrestání. Vím, je to blbý, ale když jako rodič dám dítě do nějaké školy, tak předpokládám, že tam bude v bezpečí. Když to škola nedodrží, nese zodpovědnost. Pokud se z té zodpovědnosti chce vyvázat, musí ve svém vlastním zájmu tlačit na ministerstvo a požadovat řešení. Jinak to prostě nejde.
Jinak syn něco podobného ve třídě měl. Nevím, jak svoje děti bránili jiní rodiče, já jsem si toho hajzlíka podala v šatně - že pokud na mého jen vztáhne ruku, že nebudu volat učitelku, ředitele nebo rodiče, ale že si to s ním vyřídím sama a že se mu to líbit nebude. Stačilo to.
Proto se mi včera v tom díle nelíbilo, že to vlastně řešili rodiče, ale nikdo tam neřekl - stalo se to při vyučování - kdo je hlídal a neuhlídal?
@jednoslunicko Taky jsem si počkala na agresora v šatně…a bylo mě slyšet dost daleko…upozornila jsem ho, že se k našemu ještě jednou přiblíží a dám mu po tlamě…a byl klid…učitelka se sice snažila, ale bohužel…nedělal si z ní nic…a matka ho ještě bránila…
@Monchichik píše:
@jednoslunicko Taky jsem si počkala na agresora v šatně…a bylo mě slyšet dost daleko…upozornila jsem ho, že se k našemu ještě jednou přiblíží a dám mu po tlamě…a byl klid…učitelka se sice snažila, ale bohužel…nedělal si z ní nic…a matka ho ještě bránila…
To je stejný jako u nás - nikdo mu nesměl nic říct. Ještě taková úsměvná historka - máme příbuzné na Slovensku, jednoho klučíka z přízně tam někdo šikanoval ve škole, tak tam vyrazila babička a hajzlíkovi řekla, že ještě jednou a donese si kleště a vytrhá mu všechny zuby
. Taky to zabralo.
@jednoslunicko my jsme měli fajn učitelku, ale nic nezmohla…a on třeba šel kolem synovo penálu, vzal mu pero a řekl, že si ho má hlídat…
takhle bral dětem věci…pak je začal i bít a to už jsem byla ve škole…nejdřív za učitelkou…tu jsem upozornila, že ještě jednou a spratka chytím já…no a stalo se…to byla snad první třída…
@Magical-eyes píše:
Psali že v ČR chodí do škol 18000 dětí s vývojovými poruchami chování a že se jejich počet za posledních 5 let zdvojnásobil. To moc nechápu… Lepší/ jiná diagnostika?
horší společnost, která podporuje rozdávání soc. dávek. Singl živitelé, kteří nezvládají ani vlastní život, natož výchovu dítěte. Špatné školství, které nepřipravuje děti na budoucí život, učí je zbytečné věci, podstatné uniká.
@matkabagristy píše:
to souvisi s hranici trestni zodpovednosti, skola muze udelit vychovne opatreni, nanejvys 3 z chovani
3 z chování určitě nic nevyřeší
Školství je stále horší, peníze vám přidávají, ale to vám prestiž neudělá. Pokud tady budou tak špatné zákony, jaké jsou, nic se nezmění.
Tento díl mě vytočil. Ukázala se neschopnost učitelů, kteří umí jen pořád třídní schůzky, pak nějaký sedánek, kde se jen plácá. Problém se přesune jinam. Vyřešeno a těšíme se na další prázdniny.
Jsou to děti těch, co začali dospívat po revoluci a život se změnil tak, že nevěděli co se sebou, natož se svými dětmi. Za totáče se lidi něčeho báli a tak šlapali v řadě. Tihle se nebojí ničeho a neumějí si s tím poradit. Až vyrostou další generace, které už budou znát už jen tu svobodu a budou si s tím umět poradit, tak snad budou lépe rozumět svým dětem. Jestli tu tedy nějaké děti budou. Protože už teď je děti málo. Jsou jistě i jiné důvody, výchovy, výjimky atd, atd.