Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@alun-ka píše:
Ani jsem nedýchala A to já jinak televizi sleduju, tak, že u toho koukám do počítače. Ještě, když si člověk uvědomí, že scénář není jen, tak z bujné fantazie. Navíc Lukáš Vaculík…Líbí se mi jak hraje i jeho hlas. Myslím, že tentokrát bude Česká televize bodovat.
Vaculik se mi moc libil (to vzdycky). Hlavne nebyl tak strašně vyzably jako v Divokem kraji nebo jak se ta kriminalka jmenovala.
@Svistice píše:
Tak tak. Studenti byli sice spratci, ale kolegům tam taky asi bylo jedno, že mají mezi sebou minimálně „zvlástne se chovající“ kolegyni a ředitel neresil, že má zaměstnankyni, která evidentně nezvládá svou práci.Nevim, jestli mi něco neuniklo, ale to u vedení neintervenoval nikdo z rodicu, že se ve třídě neučí a děje se tam takový bugr? Určitě se některé dítě, byt nepřímo, muselo někde doma zmínit.
Příspěvek upraven 05.09.21 v 23:00
vzdyt tam jasne zaznelo-lepsi spatna ucitelka nez zadna ucitelka. V posledni dobe zaznamenavam vyssi zajem o ucitelskou profesi, ale kauza se udala v dobe, kdy jsem se stydela na epipi napsat, ze jsem uca, bo jsme byli povl, ktery ma nizsi vyplatu nez prodavacka v lidlu, Snad ten trend vydrzi a do skol pujdou kvalitni lide.
@matkabagristy kolem mě si teda nikdy nikdo nemyslel, že jsou učitelé póvl…jasně, že se občas najde někdo, kdo se na to nehodí, nemá k tomu vztah a učit by neměl…ale takové lidi najdeš v každé profesi…ale jinak je to profese vážená, protože kdo z nás by na to měl nervy a chtěl to dělat? ![]()
Tohle byli spratci, kteří spíš patří do kriminálu než do školy. Myslim, že by si s nimi nevědělo rady spousta učitelů a nemyslim si hned, že jsou neschopní. Učitel má mít autoritu, ale není to bachař.
Konecne neco jinyho nez kriminalka a doktori. Zaujalo, bavilo, priste kouknu zas ![]()
Dodělávám doktorát, takže mám i dost výuky s VŠ studenty. Udělala jsem si učitelství odborných předmětů, ale teda moc si nedovedu představit jít učit na střední odbornou školu. Učení mě hodně baví. Nejspíš teda zůstanu na VŠ, i když mám střední hned vedle a měla bych to do práce 5 minut, takhle přes hodinu dojíždění. Včerejší díl mně moc nepřidal. To už je snad lepší jít učit na 2. stupeň ZŠ než na tu střední.
Jinak teď si vzpomínám, v seriálu o ní mluvili jako o paní učitelce a nevím, jestli o ostatních taky jako o učitelích nebo o profesorech.
Vím, že se to na středních školách používá, ale oslovení profesor mi tam nesedí, vnímám to ve smyslu akademické hodnosti, ale to je můj problém
.
@Anonymní píše:
Dodělávám doktorát, takže mám i dost výuky s VŠ studenty. Udělala jsem si učitelství odborných předmětů, ale teda moc si nedovedu představit jít učit na střední odbornou školu. Učení mě hodně baví. Nejspíš teda zůstanu na VŠ, i když mám střední hned vedle a měla bych to do práce 5 minut, takhle přes hodinu dojíždění. Včerejší díl mně moc nepřidal. To už je snad lepší jít učit na 2. stupeň ZŠ než na tu střední.
Jinak teď si vzpomínám, v seriálu o ní mluvili jako o paní učitelce a nevím, jestli o ostatních taky jako o učitelích nebo o profesorech.
Vím, že se to na středních školách používá, ale oslovení profesor mi tam nesedí, vnímám to ve smyslu akademické hodnosti, ale to je můj problém.
Oslovení pana profesore je takový úzus, to snad vzniklo za c. K., ne?
Msm v rodině učitele SOŠ a zase taková tragédie to není.
Ale určitě je akademická půda bezpečnější.
@Anonymní píše:
Vím, že se to na středních školách používá, ale oslovení profesor mi tam nesedí, vnímám to ve smyslu akademické hodnosti, ale to je můj problém.
Oslovení profesor je tak nějak tradiční archaismus na gymplech, na odborných školách všech typů se používá oslovení paní učitelko/pane učiteli.
Jinak k tomu excesu se šikanou učitele - musí se sejít několik faktorů, jednak ideální oběť (a jo, bohužel situace ve školství není personálně růžová, i když se to trochu lepší), tady byla pančelka bez přirozené autority, po krk ve vlastních problémech a k tomu s neschopným vedením (a nemyl se, kolegové v tomhle nenadělají nic). Pak taky agresor - agresor nikdy nezačíná brutální šikanou, jde to pomalu a zlehka - a když se sejde dvojice nebo trojice podobných, je zaděláno na průšvih. Opět, spolužáci s tím nic nenadělají. Přesto, kdyby se včas zasáhlo, nikdy by to nedošlo tak daleko.
Prostě se tu sešlo vše špatně a k ničemu.
Proto nemám odvahu se na to podívat. ![]()
Jinak, na odborné škole učím, M-kové obory a jsem neskutečně spokojená (teda s děckama, systém a celkově školství je jiná písnička). Studenti jsou fakt prima, nemám problémy s chování, kázní a v podstatě ani s průsery (ale jsme výběrovka), takže na základě tohoto seriálu odpískat školství je blbost. Ale jo, přiznávám, své děto od školství odrazuju…
@Monchichik píše:
@matkabagristy kolem mě si teda nikdy nikdo nemyslel, že jsou učitelé póvl…jasně, že se občas najde někdo, kdo se na to nehodí, nemá k tomu vztah a učit by neměl…ale takové lidi najdeš v každé profesi…ale jinak je to profese vážená, protože kdo z nás by na to měl nervy a chtěl to dělat?
to je dobre, nikde jsem od tebe nezaznamenala shazovani nasi profese ![]()
Já jsem zažila. Shazování i šikanu učitelů, poháněnou ovšem přímo rodiči. Kdyby to nebylo k pláči, bylo by až k smíchu, jak dneska rodiče vše vědí, jak, kdy a co učit. A distančka teď ukázala, jak to mnozí nezvládli. Neexistuje snad žádné jiné povolání, ve kterém by každý, kdo má ústní otvor, měl takový patent na rozum. ![]()
@Hiavnaan píše:
Já koukala a vydržela u toho, což je co říct. Reálnou kauzu si nevybavuji. Každopádně každý učitel by měl mít autoritu, jinak si haranti budou dovolovat. Ovšem jestli učitelka byla alkoholička nebo nemocná, za to jí nikdo nemohl
Myslím, že ten alkoholismus byla autorská fikce. U mnoha seriálů se také píše, že jde o fikci ( například Cold case ), ač jsou často na reálném základě. Údajně proto aby se kryli, kdyby se ozvali pozůstalí či pachatelé a chtěli náhradu újmy. Ještě bych ráda napsala, že už když jsem v roce 2002 byla na SOU tak to patnácti-letí kluci na jednoho učitele zkoušeli, starší pán který výukou nijak nezaujal. Jednou to vyvrcholilo tak, že se během výuky zvedl a opustil učebnu. Po chvíli údivu a šoku se někdo probral a šli se učiteli omluvit. Další rok už nenastoupil. Pak jsme se dozvěděli, že měl soukromé problémy, snad i psychické.
@Magical-eyes píše:
Ahoj, sledovali jste?
Jak se vám to líbilo?
Seriál mě zaujal. Jsem zvědavá na další kauzu. Silně mi připomíná film Marian, který je též na reálném základě. Film jsem viděla kdysi, po letech jsem o tom skutečném případě četla. Chovanec ústavu se pokusil ubodat nůžkami vychovatelku, sám je již po smrti.
@matkabagristy to ani nezaznamenáš…
učitelů si fakt vážím…
já jsem chtěla být paní učitelka od první třídy…v osmičce jsem si to rozmyslela a udělala jsem dobře…v dnešní době bych učit fakt nechtěla…a řekla bych, že je horší práce s rodiči než s dětmi…
@Monchichik píše:
@matkabagristy to ani nezaznamenáš…učitelů si fakt vážím…
já jsem chtěla být paní učitelka od první třídy…v osmičce jsem si to rozmyslela a udělala jsem dobře…v dnešní době bych učit fakt nechtěla…a řekla bych, že je horší práce s rodiči než s dětmi…
Tchýně celý život učila druhý stupeň ZŠ. Viděla jste film Učitelka? Tchýně tvrdí, že jako žák, student nebo zaměstnanec tento nešvar nazažila. Nevím, někdo mi říkal že si to může nalhávat. U žáků byla oblíbená, neustále chodí na různé srazy. Ale když šla do důchodu, odmítla chodit i na jednorázová, náhodná suplování. Je v důchodu asi pět let.