Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Laickým okem mi přijde, že je ta kůže hodně tenká, tím narušená přirozená bariéra a možná i proto náchylná k ekzému. Nepoužívalas kromě vody často dezinfekci? Vzhledově ta kůže vypadá stejně, jaká se mi teď dělá pod opařenou kůží.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už delší dobu mám na prstech takový čárky, jako, když vylezete z vany a máte ty seschlé prsty. Problém je, že já to mám nonstop a ani se nemusím koupat. Měla jsem tam asi před tejdnem ekzém, šupinky, mazla jsem kortikoidy a ty šupinky zmizely (jsem ekzematik), problém je, že ty prohlubne nezmizí. Objevily se mi v roce 2020, v době, kdy jsem furt vše myla vodou, teď se vode vyhýbám, protože mi to zhoršuje. Myslíte si, že jsem si to způsobila vodou, a že když to mám dva roky, zmizí to vůbec? Je to dost otravné. Máte s tím také zkušenosti?Přikládám foto
@Petule030 píše:
Laickým okem mi přijde, že je ta kůže hodně tenká, tím narušená přirozená bariéra a možná i proto náchylná k ekzému. Nepoužívalas kromě vody často dezinfekci? Vzhledově ta kůže vypadá stejně, jaká se mi teď dělá pod opařenou kůží.
Také mi ta kůže přijde tenká. Nepoužívala jsi na ní tenkrát delší dobu kortikoidy? Mně podobně vypadala kůže na rukou, když si jí poničila Savem.
Nene, jen jsem tenkrát hodně vše myla Jarem, furt jsem měla nonstop namočené ruce, ale to je tak dva roky zpět prave a ne zmizelo to, I když už to nemyju tak často. Kortikoidy používám až právě, aby to zmizelo.
Zakladatelka
Ahoj holky, už delší dobu mám na prstech takový čárky, jako, když vylezete z vany a máte ty seschlé prsty. Problém je, že já to mám nonstop a ani se nemusím koupat. Měla jsem tam asi před tejdnem ekzém, šupinky, mazla jsem kortikoidy a ty šupinky zmizely (jsem ekzematik), problém je, že ty prohlubne nezmizí. Objevily se mi v roce 2020, v době, kdy jsem furt vše myla vodou, teď se vode vyhýbám, protože mi to zhoršuje. Myslíte si, že jsem si to způsobila vodou, a že když to mám dva roky, zmizí to vůbec? Je to dost otravné. Máte s tím také zkušenosti?
Přikládám foto