Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, mám dotaz ohledně šesté Nemoci..
Syn má dnes 3. Den teploty 37.2-38.5 -+, v pondělí jednou zvracel. Moč čistá, jinak doktorka řekla vyčkat.
U 6. Nemoci mají být horečky vyšší a o zvracení se nepíše. Měl někdo taky mírnější horečky? Nebo je to spíš něco jiného? Když se vyrážka neobjevi máme přijít zítra na kontrolu.
A manželem jsme oba zdraví, tak se mi zdá divné že by někde neco chytil jen syn (10m)
Děkuji ![]()
Syn měl 6. nemoc v 5M, chytil to asi na plavání. Měl tři dny horečku přes 39, jinak nic. K tomu nechutenství, plactivost. Čtvrtý den se osypal a měl všude krupicku, ta mu pak zmizela. My s manželem jsme byli OK.
@Verurizeckova Právě že synovi taky nic jiného není, jen to jedno zvracení
ale přes 39 neměl zatím ani jednou
Děti určitě neměly přes 39 stupňů, spíš jak píšeš ty a opravdu ten 3.den se osypaly, u syna jsem to neznala a myslela jsem, že se tak osypal, jak se zpotil při horečce. Vypadalo to.jak potnicky. Zvracení mohlo být, že mu nebylo dobre kvůli horečce.
Teploty tusim kolem 38, plus minus, 4. den teplota padla a nastoupila vyrazka. Nezvracel. Doktorka rika pockat, pac temer kazda detska nemoc ma na zacatku podobny prubeh, hlavne pokud je to virove, a nic moc nejde poznat.
Jinak u nas to mel taky jen nejmladsi, ani starsi syn, ani jeden z nas nic. A to byl furt vsude se mnou, a starsi navic chodil do skolky.
@alialiali děkuji, jsem zvědavá, dnes má 3. Den teploty, tak uvidíme zítra. Dnes mi to přijde tedy nejhorší, je nejvíc unavený. Furt by jen spal a teplota klesne na 37.5 jen na chvíli
@beruska9 děkuji, tak snad nastoupí vyrážka a přejde teplota v noci nebo zítra. Všem by se ulevilo
Pres 39 nemel urcite, ne zebych si to psala, ale to jeste nemel nikdy.
@Kiwijeta : no jo, pokud nenastoupi, tak doktorka urcite zkontroluje vic. Ja si zrovna tuhle nemoc pamatuji, malemu bylo mozna 6-7 mesicu a byl hodne protivny, sla jsem za doktorkou 3. den teplot, I kdyz obecne jsem vedela, ze ty prvni 3 dny to ani nema moc cenu, pokud k tomu nejsou nejake doprovodni priznaky…no a presne tak bylo, zkontrolovala co slo, zhodnotila ze to vypada na vir, ze pokud by se do dvou dnu nic nezmenilo, mam zase prijit. A dalsi den rano po teplote a vyrazka…tak uz jsem ji jen volala, ze vime, kolikata bije
Myslim, ze jeste ten den byk protivny a pak uz to bylo ok. Drzim palce.
U nás horečky až ke 40°C, téměř nešly srazit. Proto jsem s ní hned letěla k doktorce, i přesto, že jedla a pila ukázkově. Ta objevila ještě lehký zánět nosohltanu, což u 6.nemoci bývá. Za 4 dny se osypala a přes noc pak vůbec nic.
@beruska9 děkuji, snad se to už bude lepší tak jako tak. Spánek u nás nikdy za moc nestal a co teprve teď ![]()
@Aduš8 Děkuji
No u nás během dopoledne lehce zvýšená teplota a večer vyskočila na 39 ST, dcera měla febrilní křeče z toho rychlého nástupu horečky. Vyzvracela se až v sanitce, co nás vezla do nemocnice, ale spíše z toho, že byla bříškem na mém těle (11 měsíců měla). Trvaly teploty max 3 dny cca a v nemocnici při naměření 38,5 se vždy sráželo. Pak se během dne osypala - šlo to postupně od hlavy dolů. Pak tu nemoc měla ještě jednou (jsou 2 kmeny, co to způsobují, vzácne se to chytně 2×) a tam to začalo zvracením, pak začaly teploty až horečky po pár hodinách a po 3 dnech opět krupička na těle od hlavy dolů (ale o něco mírnější než poprvé) - ten průběh u druhého ataku byl ale mírnější i teplotně, byla starší a chytla to vše vždy na plavání, kde si hrála na koberci s jinými dětmi po osušení.
Šestá nemoc a salmonela byly nejhorší horečky, až ke 40.
Ale každé dítě je jiné.
Náš ji měl dvakrát.
Poprvé horečky 39, podruhé šly přes 40.
Horečky 3 dny, pak z ničeho nic bez horeček a následně vyrážka - trup, záda, ruce, nohy.
U těch dětí, ani nevíš, kde co chytnou.