Šestiletý syn zlobí a nadává

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2611
15.1.17 12:25

Mně říct dítě, že jsem blbá nebo debil, natož do mě mlátit, tak ho seřežu tak, že si tyden na zadek nesedne. A se vším by měl útrum. Zalézt do pokoje a dát nějaké úkoly, utřít prach, vyluxovat…
Dokud mu to bude procházet, tak to bude zkoušet dál a dál.
Já svému strejdovi jednou řekla „nazdar Milane“ a dostala jsem od mámi takovou facku, že jsem skončila na zemi. Sice jsem občas dostala na zadek, ale nikdy bych si ji nedovolila nadávat, natož ji uhodit. A rozhodně z toho nemám žádné trauma.
Mám pocit, že se poslední dobou vychovává dítě způsobem, že je autorita on sám a ne rodiče. Z dítěte se dnes dělá Bůh a ono se pak i tak chová. Najednou rodič zjistí, že se mu dítě vymyká a šup s ním do poradny k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.17 12:37
@pajisek90 píše:
Já svému strejdovi jednou řekla „nazdar Milane“ a dostala jsem od mámi takovou facku, že jsem skončila na zemi.

A proc proboha?? 8o
Ty bezne na sourozence rodicu mluvis stylem „dobry den, pane stryc, doufam, ze jste mel prijemny tyden?“ :mrgreen: Nechapu co je na osloveni Nazdar Milane tak zavrzenihodne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Edit:dupl.

Příspěvek upraven 15.01.17 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Edit:dupl.

Příspěvek upraven 15.01.17 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Edit:dupl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.1.17 12:45

Nemyslím, že se děcko takto začne chovat poslední dobou, nevěřím. Náznaky bývají mnohem dříve, jen děcko pritvrzuje a rodiče přehlíží. Takže dělat máš to, že se přestanete vymlouvat na školku a začněte vychovávat. On už ty hranice nekolika násobně překročil. Toto mít doma, tak hodně pritvrdim. A co jako, že je jinak šikovný? Takže je inteligentní a ví co dělá a dělá to jen tak, kam ho pustite. A manžel jej jak vychovává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
15.1.17 12:56

@unuděná Protože nás vychovávali k účtě ke starším. Normálně jsem mu říkala strejdo. Žádný pane nebo dobrý den. Prostě jsem měla říct ahoj stejdo. Nazdar jsem mohla říkat kamarádům, ne dospělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.1.17 13:13

@pajisek90 Přesně, ta úcta. Pro některá děcka absolutně neznámý pojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.17 13:19

@pajisek90 trochu divná reakce, nemyslíš? za to, že jsi řekla jménem svému strýci? asi nechápu příčinu..? vysvětlí mi to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.1.17 13:33
@unuděná píše:
A proc proboha?? 8o
Ty bezne na sourozence rodicu mluvis stylem „dobry den, pane stryc, doufam, ze jste mel prijemny tyden?“ :mrgreen: Nechapu co je na osloveni Nazdar Milane tak zavrzenihodne??

třeba se nejmenoval Milan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.17 13:43

@Tamtama už chápu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.17 14:00
@Tamtama píše:
třeba se nejmenoval Milan :mrgreen:
:lol: :pankac:

Ja mam uctu i k tchyni a presto ji oslovuji jmenem a klidne pridam i to „nazdar“.A to ani neni prima rodina, kdezto strejda ano.Tomu svemu klidne reknu i „nazdar vole“,pokud u toho nejsou deti. Nejake oslovovani a korektni mluvu v rodine moc neresime-maximalne k tem nejstarsim clenum.Zato bych nikdy nezapomnela pozdravit, poprosit nebo podekovat klidne i uplne cizimu cloveku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.17 14:03

@Trojlístek A s timto naprosto souhlasim. Tohle se prece nedeje z niceho nic. A pokud ano, je o to snazsi okamzite zakrocit, udat hranice a dusledne na nich trvat. Zakladatelka ma alespon snahu to resit, takze snad jeste muze zpetne nejake skody „odpachat“,ale chce to hned a durazne. Ignorovat blbecky mirene na vlastni osobu rozhodne neni spravna cesta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.1.17 14:03

@unuděná mě teta už jako malou zdravila „čus, vole“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
15.1.17 14:09
@Moucharda píše:
Deti jsou odrazem chovani svych blizkych…

Souhlasím…jelikož já jsem nervák a sem tam bouchnu a někdy ze zoufalství i plácnu malou přes ručičku, tak malá (2 roky) začala zrcadlit i mě…takže se to snažím v sobě krotit a když už je toho na mě moc, tak se zavřu v ložnici a tam si zařvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí