Šestiměsíční jen leží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.11.16 21:18

@Bondgirl007
Ahoj, je zajimave, jak porad vsichni (rehbil) rikaji, ze maji slabe svaly, ze az je posili, ze vše dokazou. Ale kdyz vezmu naseho maleho oproti. vasemu,tak.to.nechapu.. malej je na zadech uplne nadsenej, aktivni, kdyz mu dam pod nohy takovej ten detskejj napul nafouklej. valec, tak kope,,beha,,jak o zivot, strka si.nohy do pusy, nohy zveda nahoru.. na brise se zabavvi taky, porad neco zuzla, nebo couva a ceka kam az se dostane..ale porad je slabej.. neleze, neplazi se.. obcas zaperuje na ctyrech, snazi se zvedat na rukach, ze zbedne. celej trup, ale to.vzdy na chvilku.. kdy jako.bude dostatecne. pevnej na dalsi pokrok? Na rekabilitaci jedem az pr utery.. po strasny dobe, tak nevim, zda to ma vubec smysl.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
14.11.16 22:10

@kudrnata Bara Tak ja myslim, ze to neni jen o svalech, ale i o hlave - tedy vyzralosti nervove soustavy, ze to dite chce zacit delat urcitou dovednost. Maly tak dva mesice zpatky byl jeste dost mimo- hracky ho moc nebraly, na bricho se sice otocil, ale ne nijak aktivne…ted jde videt, ze chce, vse ho zajima, ale nema na to svaly :nevim: Mit silnejsi to bricho, tak verim, ze uz by lozil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.16 09:44

@Bondgirl007
Tak to. urcite je i o te hlave. Me prave prijde, ze malej uz chce, ale nemuze.. taky.si rikam, ze mame dlazbu, ne koberec, a ty penove puzzle na kterych zatim je, z tech stejne odcouva na tu podlahu.. ze jestli kdyz mu to klouze, zda to vubec pujde..
No budu muset vydrzet na pr tyden. K te rehabce a pak i k doktorce.. ale. vidim, ze vsude je to jeste na dlouho.. jak mi porad nekdo rika, ze pak udela vse najednou..moc tomu neverim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.11.16 10:01

@kudrnata Bara My mame plovoucku a z deky se taky schvalne kutali pryc…kdyz mu nejde se priblizit se k hracce, tak vymysli jiny zpusob. Napr ted prisel na to, ze muze potahnout tu deku a hracku si podat. Nebo ma v ruce jinou hracku a tou se snazi posprtnout si tu vzdalenejsi. Nebo se proste kutali tak dlouho a ruzne toci, az tam nakonec dosahne. Ale pohyb vpred proste ne…tez tomu neverim, ze to prijde najednou vse samo :zed: Dnes mam zase myslenky na objednani se na rhb :palec: Me ted stve, ze se naucil ten obrat na zada, je tam furt, porad odpociva. Driv byl nucen byt na tom brise, chjo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
15.11.16 16:28

Holky asi nemáme takový problém jak vy, ale věřte, že ten pohyb přijde až to bude chtít hlava. Naše malá ležela jak švestka zhruba do šestého měsíce, pak jsme chvíli cvičili vojtovku a pak naráz, doslova ze dne na den strčila nohy pod sebe a začala lozit - nejdřív teda dozadu ale po pár dnech dopředu:) do té doby se snažila přemisťovat k předmětům co chtěla jakýmkoli jiným způsobem jenom ne lezením nebo plazením (různé natahování, kutálení, popotahování deky, řvaní…) Moc vám držím palce ať jsou prckové co nejdřív pohybově v pořádku :)
P. S. dle mého je hodně důležité, že se k těm hračkám a předmětům snaží dostat, je jen otázka času kdy přijde na pohyb :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.16 17:59

@Mia25 dekujeme za podporu. Prijde, to vime,ale.je to takove na prd, ze. Cekame a furt nic. Vetsinou tady mame nedonose deti, je to taky vas pripad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
15.11.16 19:05

Ahojte, tak za nás máme novinku. Malá se začala v sobotu plazit. Zatím to moc nepřehání, doplazí se k nejbližším předmětům, po kterých touží, a zatím převažuje odrážení se pravou nohou, ale to ještě vojtovkou doladíme. Ono to opravdu není o svalech, ale o mozku. I kdyby mělo dítě svaly jako Schwarzeneger, pokud mozek neřekne, že je má používat, bude ležet jak placka. A taky podle naší rhb je lepší, pokud ještě nějaký pohyb dítě nedělá, než aby jej dělalo úplně špatně… Asi bych dávno necvičila, kdybych neviděla, k čemu může vést, pokud dítě neprodělá správný vývoj a nemá nastaveno používat všechny svaly a ve správných pohybových vzorcích. Vidím to u malé kamarádky, která byla taky takzvaně „línější“, chodit začala až v roce a půl a chodí velmi opatrně, každou chvíli zakopne a je celkově „neohrabanější“ než vrstevníci. A to už ani nemluvím o své starší, která bude celý život bojovat s lordózou a kulatými zády a ve třech letech jí nejde jezdit na kole-odrážedle (neuroložka to zdůvodnila, že jí to teď nepůjde, i když chce, protože nemá pevný hlubokový stabilizační systém a to jí neumožní udržet rovnováhu na kole, odrazit se a jet). Přesto nebo právě proto jí kolo-odrážedlo donese Ježíšek a doufáme, že se to naučí, ale stabilitu a mrštnost, jakou mají jiné děti už třeba v roce a půl zkrátka nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
15.11.16 20:08

@kudrnata Bara já vím, když se dlouho nic neděje člověk začíná propadat beznaději:( ale co jsem tak četla tak vaši broučci už udělali docela velké pokroky oproti začátku, takže jen vydržet a ono to brzo přijde:)
nene my nedonošence nemáme, rodila jsem 9 dní po termínu :) ale také jsme měli s tím pohybem problém, asi tedy menší než vy, ale ještě před měsícem jsem považovala za sci-fi že by se moje dítě samo přemístilo z místa na místo a pak to přišlo vše naráz, vůbec jsem nestíhala sledovat co nové každý den zvládne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.11.16 20:39

@Mia25 Diky, to vsichni rikaji, jak najednou vse jde, ale ja nevim, kdyz se proste nevzepre na rukach, jak muze prijit ze dne na den lezeni :nevim: Treba jo a az to prijde, buchnem doma sampano :mavam:
Nas neni nedonoseny, ale mel tezsi start do zivota, nechci to tu psat, je to osobni… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.16 21:51

@Ella007 super, ze uz se plazite, a kolik je ted male? S tou starsi, to je neco teda..driv by si clovek.rek,ze je to male. nemehlo a dnes.uz to.ma.sve oduvodneni a pojmenovani.. hoavne, ze jsou zdrave vid.. no uz si tak. rikam, ze nas mozna pozenou na neurologii, kde jsme jetse nebyli. Nevim.. vite nektera, co sse jako.deje,kdyz na. neurologii reknou, ze je.neco spatne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.11.16 08:44

@kudrnata Bara kluk byl sledovaný na neurologii skoro od narození pro nedonošenost a lehkou hypotonii. Nic se nedělo, jen nabízela Vojtovku jako prevenci. Říkala, že pro miminka je nejúčinnější Vojtovka, jinak prostě jen hodnotila jeho vývoj a hybnost, svalový tonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.16 21:25

Ahoj všem, tak dnesni kontrola.na rehabl(po2mes) ;) a vse je pry vporadku, ze neuprednostnuje jednu stranu pred druhou, ze je pevnejsi vzadech i brise, a ze se na bricho otaci jen pres prave rameno, rikal, ze se mu proste asi nechce pres leve, ale ze to umi a dela spravne.. cvik jeden na.boku nam upravila,na.kade strane to delame jinak.Ale ze vzprimeni na rukach ma. Pekne, pivotuje a couva, jen by mel mit obe ruce dozevrene a ne davat v pest a. To obcas teda udela.. A. Ve ct jdeme na kontrolu k doktorce na rehabl. A ta ma hlavni. slovo, ale jakk mi rikala minule, ze cvicit budem dokud se sam nedostane na ctyri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
21.11.16 21:42

@kudrnata Bara Tak to zní velmi pozitivně. :) Malá měla přesně 8,5 m., když se začala plazit. Dnes jsme ale byly na rhb a sestra z toho neměla vůbec radost. Znovu mi řekla, že správně by se dítě plazit nemělo, ale mělo by rovnou lézt, tak musíme cvičit, aby se vzepřela na rukach a lozila. No uvidíme, nějak mi to dnes nešlo, malá začíná být mistrem úniků a cvičení spíš už připomíná zápas v sumo než vojtovku. Tak ať se dál daří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
21.11.16 23:30
@Ella007 píše:
@kudrnata Bara Tak to zní velmi pozitivně. :) Malá měla přesně 8,5 m., když se začala plazit. Dnes jsme ale byly na rhb a sestra z toho neměla vůbec radost. Znovu mi řekla, že správně by se dítě plazit nemělo, ale mělo by rovnou lézt, tak musíme cvičit, aby se vzepřela na rukach a lozila. No uvidíme, nějak mi to dnes nešlo, malá začíná být mistrem úniků a cvičení spíš už připomíná zápas v sumo než vojtovku. Tak ať se dál daří

Ahojky, neboj, ono to vzepreni na natazenych rucickach prijde
To byla jednu dobu nase meta na rhb a ja si to absolutne nedokazala predstavit, ze to zmakne, mel od neurolozky axialni hypotonii, tedy slabe ruce…zacal plazit v 10mes a az po urcite dobe se jednoho krasneho dne na tech rucickach vzprimil, ze jsme koukali, neboj, to bude ze dne na den, houpat na 4 se zacal tak v 11,5 mes a lezt ve 13…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
22.11.16 11:49

Ahoj, zdravim :) Tak vidim, ze stale vsechny cvicite a hlavne vidite pokroky. To je super :dance:
U nas je to tak, ze tedy necvicime a nechavame tomu volny prubeh. Zacina se vzprimovat na rukach, poslednich par dni hezky zveda nozky nahoru, prohlizi a cuca palecky od noh a zkozsi se plazit. Technika hruza, neumi zapojit nohy, ale par centaku k hracce se dostane. Myslim, ze musi prijit na to, ze muze podsunout nozky pod zadecek a zvednout se :nevim: Ale celkove jsem spokojena, vse dela na obe strany, vali sudy, umi uz konecne presunout teziste i na tu slabsi stranu…pokud se nerozleze do vanoc, aspon se nebudeme muset bat o stromek :mrgreen: Drzte se! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí