Šestiměsíční jen leží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
26.1.17 00:47

Ahojky všichni, již moc do diskuze neprispivam ale sledují vás. Jen vám chci dát vědět jak se PMV vyvíjí u nás abyste věděli jak vše pokračuje. Náš malý lenoch a intelektuál :mrgreen: má 15 měsíců. Cvičila jsem s ním poctivě do osmi měsíců než mi to začal bojkotovat. Prostě si lehnul jak placka a nikdo s ním nehnul. I na rhb to vzdala. Na rhb jsme sledovani stále ale jen se vždy podívá a nijak již necvicime. Pokroky jsou u nás pomalé ale stále jsou. Je zdraví jen má svůj styl, svoji hlavu a svůj čas. Otáčení že zad na břicho bylo až v 6,5 měsíci. Plazení sedmý měsíc. Lezení od osmého měsíce ale špatně. Lezl na předloktích. Všichni už říkaly že normálně nepoleze ale začal po čtyřech lézt ve 14 ti měsících. Jinak sezení také až ve 14 ti měsících. Stoj a chůze podél nábytku od 11 ti měsíců. Už jen čekáme až se pustí do prostoru ale je to pan opatrný. Je chytrý, zvydavy pořád něco vypráví miminkovskou vietnamstinou :mrgreen: ale slov umí málo. V roce začal ukazovat prstíkem a paci paci nedělá do teď :P
Všechno to píšu abych vás uklidnila. Ze začátku jen ležel a koukal. Nechtěl nic dělat. Otáčet se ani plazit se a často jsem přemýšlela jestli mu opravdu něco není. Ale teď vidím že je to drak který z uklizeneho bytů udělá kulnicku na dříví během pěti minut. Jsem moc ráda že jsme cvičily a snad jsem mu dala to nejvíce co jsem mohla. Moc vám držím palce a cvičte, cvičte, cvicte :mavam:
Jo a jinak na samostatnou chůzí to rhb vidí až kolem roka a půl což je na jaře a když ho vidím tak mi to vuuuubec nevadí. Protože až začne chodit tak už ho vážně nic nezastaví. :lol: Naším dětem zdar :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
26.1.17 08:14

@peta82 jezis tak to snad ne! ale nemá ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.17 08:38

@peta82
Taky.si rikam ze chuze na jare nebo v lete bude fajn, ze usetrime za zimni boty :) ne to ke sranda, ale je to fak zajimave jak.ma..kazde dítě své tempo a styl. Malej trenuje to vstavani u stolu a gauce a u mycky, ale sezeni nebo lezeni nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
26.1.17 12:14

@kudrnata Bara ji přesně, ať ušetříme za boty vždyť už to nemá smysl na ty dva měsíce :lol: :lol: :lol: taky mi dříve chodil okolo nábytku než si sedl a lezl. Nešel do sedu z bříška ale až ze stoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
26.1.17 12:16

@evíček 84 neeeee díky bohu nemá ale doktoři někdy umí pěkně vyděsit. Třeba když mi na rhb říkala že je ASI v pořádku jen je líný. Za to " asi " jsem týden nespala. Až teď po více než roce uznala že je to palice dubová která dělá všechno po svém a ma na vše dost casu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
26.1.17 12:23

@peta82 tak jeste ze tak me prijde ten muj taky lenivej hlavne na pravou stranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
26.1.17 12:24

@peta82 tak jeste ze tak mně ten muj taky prijde linej hlavnena pravou stranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
26.1.17 14:54

@peta82 @kudrnata Bara To jsou dobré zprávy, krásné pokroky. :potlesk:
@Bondgirl007 A co vy v lázních, pomohlo to? Naučili jste se nějaké zajímavé cviky?
Naše malá oslavila 11. měsíců a za poslední měsíc udělala velký skok. Sedí, stojí, umí i lézt, ale zatím se jí moc nechce, popoleze tak metr, když je v sedě a usmyslí si, že si stoupne u něčeho, co je poblíž a nemá už cenu se kvůli tomu rozplácnout na břicho a plazit se. Jinak ale upřednostňuje plazení. Už to umí jak voják, střídá obě ruce i nohy a umí být docela rychlá. Včera jsme byly u rhb doktorky. Říkala, že můžeme cvičení ukončit, nebo pokračovat, než začne chodit u nábytku. A protože naše rhb doporučila pokračovat, aby „doladila styl“ - vstává zatím hlavně pravou, nechodí u nábytku, nechce ještě opustit plazení se, tak jsme to ještě o dva měsíce prodloužily. Je ale otázkou, jestli to tak dlouho vydržíme. Máme jen cvik na boku a mám co dělat ji udržet… Je super, že už „jenom neleží“, ale nejvíc nás baví její slovní projevy. Krom klasického máma, táta, bába, a nějaké zvuky pro zvířátka, říká od začátku na všechno, co jí nejde, co nechce nebo se jí nelíbí slovo „nejde“. Dost často to sedí - „budeme cvičit?“ „NEJDE“. Přešlapuje u stolu a pak zahlásí: „Nejde!“ atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.17 15:37

@Ella007
Jeee tak to.je parada, to mate sikulku..mam. radost za vas. A to mluveni zavidim.. mallej zatim. zvatlat tak nejak po svem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
26.1.17 17:41

@Ella007 Tak to je tedy šikovná holčička s tím povídáním! Náš roční (počítá se tedy o měsíc méně), ještě nepovídá nic, jen si žvatlá pořád to své. Už se taky těším, až začne takto pěkně povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
6.2.17 10:22

Ahoj holky, po delsi dobe se ozyvam a moc vas vsechny zdravim :mavam: U nas je to vselijake- mame za sebou 14 denni rhb pobyt a abych pravdu rekla, tak efekt moc nevidim. Syn je desny lenoch, plazi se, ale jen na mensi vzdalenost, co je dal, na to hazi bobek a radeji si najde jinou zabavu. Miluje polohu na zadech, na brise je malo, porad se ho snazim motivovat, jsem s nim na zemi, delam psi kusy… cvicime stale vojtu, coz je katastrofa, porad se propina, uz ho neudrzim, kolikrat je mi z toho do breku. Na pristi tyden jsem objednana na rehabky, kde by ho mel prohlednout primo rhb lekar a kde cvici i bobatha, tak doufam, ze neco vymysli. Na ruce se stale nevzpira, jen obcas a nejvice na gymbalu, to ho bavi, jinak zadny posun. Hodne se ruzne kouli a rotuje, plazeni je pro neej posledni reseni, kdyz to jinak nejde. Proste mega lenoch :zed:. Jinak zvatla, slabikuje, dela paci, obcas papa, rozumi dost-vi kdo je mama, tata, cici, co je houpacka, tralala(jdem pustit radio), ham atd…je zvidavy. Drzte se a cviceni zdar! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
6.2.17 14:43

@Bondgirl007 já se zeptám, jak je teď starý? To je šikovný v té řeči, můj 13ti měsíční rozumí, ale neřekne nic, jen brouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.17 21:29

@Bondgirl007
Ahoj, taky me zajima, kolik malemu ted je? Kazdoopadne skoda, ze ten pobyt nebyl vice uspesnej.,kdyz uz tam clovej.je,co.. ale jak mi rekla dnnes.nas doktro na rocni prohlidce.. nechvatejte na nej mamko, vsechno.bude.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.17 21:36

Jinak. u nas taky. pokroky. malej se stavi uplne u vseho, kde se.nuze jen trichu chytit, takze stul, tv stilen, u krbu, u zidle.. snazi se delat i krucky, ale rovnovaha je ta tam a. Jeste ho musim hodne hlidat, aby nepadal.na hlavu :roll: plazi.ze jako drak, ale jako postrelenej paragan :D ja. rehabl mi rekla, ze musim. vydrzet s tim jednim cvikem, ze lezt by mel. On to umi, ale pouzijet to jen kdyz jde pres práh. Uz umi ukazat jak.je velikej a papa, paci paci dela nohama. A berany duc. Rika mama, tata, teta, a vi co a kde je ťik ťak (hodiny) a čiči. Mame za sebou víkend s horeckou 38,5 i pres den. V noci place a. Kouse, ze by mi ukousnul prst, ma teprve 4 zuby, takze si to pekne uzijeme. jeste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.2.17 08:11

Ma 11 mesicu a jeden tyden. S tou reci nevim, jen slabikuje a jede svoji hatmatilku, ale rozumi hodne, tik tak i berany duc taky, jo a zkousi si zpivat- u radia nebo jen tak- dela lakala a opravdu intonuje, je to vtipne. A pohupuje se do hudby kdyz je na brise :lol: Zuby zadne, porad cekame…ted zacina objevovat veci, co jsou vyse, ale vubec nevi jak se k nim dostat -napr hracky ve skrince…plazi se taky divne-moc nezabira nohama, ale lepsi se to, i na tom brisku je trochu casteji…kazdy maly pokrok je u nas slava :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí