Šestiměsíční jen leží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
12.12.16 11:22

Ahoj, tak mame za sebou konzultaci na rhb a musim rict, ze me to povzbudilo :) Docela maleho chvalila, vse co zatim umi dela v dobre kvalite a ma pry asi pomalejsi tempo. Nicmene uz by ho rada videla na kolinkach a hl. problem je brisko. Nema podsazenou panev a ma ten zadecek takovy povoleny. Tim, ze nema ty svaly dostatecne silne, nechce se mu byt na brisku a hleda si jine prijemnejsi polohy. Takze jsem vyfasovali opet vojtovku-cvik na zadech, zase trochu obmeneny. Maly zabiral hezky, tak snad mu to vydrzi. Ja porad nestacim zirat, kolik ruznych variant jeden cvik ma 8o Dalsi kontrola hned po Novem roce a pak neurologie :roll:
Ad pritahovani do sedu, pokud to dela sam -treba pry jidne v zidlicce, tak to pry az tak nevadi. Hlavne ho v tom nemame podporovat my…
Tak cviceni zdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
3.1.17 11:58

Ahojte, tak jaké máte novinky v novém roce? :-) Naše malá se stále asymetricky plazí, ale pokouší se i o šikmý sed a o cokoliv, o co je to jen trochu možné, se rukama z lehu na břiše přitáhne do kleku a někdy si i stoupne. Byly jsme na rhb, tušila jsem, že z toho nebude rhb nadšená, ale nebylo to tak zlé. Prý má ještě čas, ale zas tak jí nevadí, že to dělá, spíš že by měla napřed jít na čtyři, z toho si kleknout a pak vstát a nevynechávat ten klek. Tak stále cvičíme, teď jen cvik na boku, protože na kolínkách už moc bojovala. Tak cvičení zdar a budoucím procházkám s našimi ratolestmi v tomto roce také. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.17 17:58

@Ella007
Ahojky, tak u nas podobne. Malej se plazi jako drak, zacina na ctyrech nekrocovat nohama. i rukama do lezeni, ale. jeste spis padne nez aby se mu to povedlo. Do sedu se taky snazi, jednu nohu natahne, na druhou si seda.. cvicime cvik o roh. prebalovaku, na. rozlezeni.. na rehabl rikala, ze. Vidi.map ho. na. chuzi v 15mes, a ze to. nicemu. nevadi. jdeme zase za 14dni, zak snad udela. nejaky pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
5.1.17 15:55

Ahoj holky :mavam: Tak od nas je to asi nasledovne: syn se pretaci tam a zpet pres oba boky, hezky pivotuje, otaci se kolem sve osy i na zadech, doplazi v rozumne vzdalenosti za hrackou(styl nic moc). Na rukach se moc nevzpira, jen obcas. Dnes kontrola na neurologii a nestacim zirat. Pry je celkove hypotonicky, ma rozestup brisnich svalu a pry mame cvicit a cvicit! Jeste minule, at pry necvicime, at mu nechame sve tempo 8o A jako tresnicku na dortu nam babidla lecebny pobyt, ze by mu to prospelo, muze nam napsat zadanku. No, obrat o 180stupnunod minula. Jeste to zkonzultuji s rhb, ale asi te moznosti intenzivni rehabilitace vyuzijeme. Jinak ale vyvojove je pry ok, zadne drama. Maly je ted nemocny, takze necvicime, snad zacneme pomalu zitra a ve stredu jdeme na rhb…zatim cvicime cvik na zadech a nas oblibeny na boku, kde opet tu hlavu ne a ne zvednout :zed: Jinak syn se mi zda sikovny, zvatla, je zvidavy, vi kdo je mama, tata, cici (mame dve kocky), blik (svetlo), houpy(houpacka), kdyz ma naladu udela paci paci…no bude to s nami jeste zajimave :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.17 09:09

@Bondgirl007 to jsou teda obraty vid. Tak bude s pohybem trosku pojal jsi, ale treba s tim vnimanim na tom budete zase lip jak my. Malej vi kdo je tataxmama a kdyz reknu čičí, tak se otaci a hleda nasi. kocku, ale jinak je mh vsechno.burt :) a miluje teda ty detske susenky a kukuricne krupky, tak pro tu j schopnej preplazit celej obejvak.obri rychlosti. A ted jak se snazi si sednout, bojim se, aby neprepadl na zada a nedal si do hlavy :think: dej pak vedet, zda vas poslou na ten pobyt nekam. To by moho byl super, snad to hradi pojistovna co? Tak dalsim pokrokum zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.17 16:14

Ahoj všem, tak. u nas se ted zase vš zastavuje. Jsem s malym zas na jipce s laringitydou. A to jsme tady byli s tezkym zachvatem v rijnu.. hruza.. nemocnice plna, ze nemaji postele pro mamy, takze jsem zvedava jaka bude noc. Budu stat nebo sedet na židli..hlavne aby malemu.bylo lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
9.1.17 18:02

@kudrnata Bara Tak to mě mrzí, hlavně ať je malý brzo vporadku a můžete jít domů. Držte se oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
9.1.17 18:45

@kudrnata Bara Ty jo, tak to je mazec. Maly ted byl nemocny tyden, total zahleneny, kaslal az zvracel, prujem…uz je to lepsi, ale zustalo mu nechutenstvi. Neco do nej dostat je na psychinu :zed: Moc vam preju, at jste brzo fit, to je fakt na prd. Chjo, drzte se :hug: my ted tyden necvicili, chapu te, ale jak pises, hlavne at je syn v poradku :kytka:

Jinak u nas taky zvraty, uz v pondeli nastupujeme do lecebny v metylovicich na 14 dni na rhb. Dnes jsem tam volala a hned mi dali tenhle termin, pak uz maji plno. Takze me ceka taky zahul…hlavne, aby mu to pomohlo. Holky vsechny drzte se, ja vam pak napisu, co nam tam davaji za cviky a tak, treba vam to taky k necemu bude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
9.1.17 20:34

@kudrnata Bara tak se držte. Kluk tento týden taky nemocný, kašel rýma nechutenství. Jinak, za pár dní roční. V 9. měsíci se tedy asymetricky plazil, potom naštěstí začal v 10ti měsících lézt, což jsem si oddechla. Kolem Vánoc začal sedět i normálně. Stoupá. Sed mezi kolenama ještě občas opravím, jinak dobrý. Jednu návštěvu fytioterapeutky máme před sebou, jestli dobře stoupá, sedá, leze, nic z toho dobře neposoudím.
Na to lezení jsem cvičila z bobatha nácvik lezení, když se uměl plazit, docela se mi osvědčilo mu nedávat bodýčko, aby měl holé břicho, a potom už se nadzvedl, jak mu to bylo nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.17 21:18

@kudrnata Bara Tak to mě moc mrzí :-( Ať je malému brzy zase dobře! Není možnost vzít si tam s sebou aslepoň karimatku…?

• Citovat
  • Upravit
18.1.17 21:42

Ahoj vsem. Tak larinhityda zase zazehnana, doufam ze na dlouho. I kdyz mi rekli, ze to muze mit i 4× do roka az do 7let :( a jinak, maly stale neleze, jsou tady nej naznaky, ale zacina si sedat,jak.mi rekla dnes na. rehabl, šikmy sed, a zvpolohy na ctyrech se snazi zvedat se na chodidlech.. zase mi.bylo receno, ze je to v ppradki, ze je videt, ze jde dopredu a chce se dostat vejs. Jdem zase za 14dni, jeste pred rocni kontrolou, kde bude ockovani. Ale neverim, ze by za 14dni zacal lezt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
25.1.17 12:43

@peta82 co je DMO?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
25.1.17 12:45

Nas malej ma 6,5m a umi jen na brisko a to na levo a zveda nozky v leze a zacina se trosku zvedat na ruckach ale jinak nic moc on je taky uz mesic marod :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.17 13:13

Ahoj, tak malej. neleze, stale se plazi, ale zacal se stavet u stolu, gauče a u mycky. Jeden vecer jen do kleku a druhej den uz na nohy. Nahoru mu to jde, dolu pada, vetsinou, tak nedelam nic. jineho, nez ze ho drzim nebo chytám. Sedi porad jen v sikmem sedu. Na rehabl jdem zase.1.2. Tak sem zvedava co nam na tohle rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
26.1.17 00:31

@evíček 84 dětská mozková obrna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie