Šestiměsíční miminko odmítá veškeré jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Šestiměsíční miminko odmítá veškeré jídlo
Zdravím všechny maminky,
je tu někdo, kdo musel řešit, že mu zhruba půl roční miminko nechtělo jíst vůbec nic? Mám posledních cca 14 dní problém s dcerou, že odmítá úplně vškeré jídlo. Nechce pít UM, ani příkrmy, kaše a ani čaje, nebo vodu. Vypije mi jen občas něco ve spánku a to má třeba i 8 hodinové intervaly mezi jídly a vypije za den ani né 300 ml. Řešila jsem to již s doktorkou, dělala jí různé testy, vše negativní a dle ní máme zkusit jiné mléko (což zkoušíme, ale změna zatím žádná) a ještě vyčkat, jak se to dál vyvine a poté by se to muselo nejspíš do nemocnice.
Se zuby problém nemá, ale má od 4 měsíce relux, kdy se jí jídlo vrací zpět do krku, tak nevíme, zda by to mohlo souviset s tímto a měla nějaký závažnější vnitřní problém.
Díky za info a zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli chceš zkusit „všechno“, zkus ji k jídlu pustit televizi. Jinak to vypadá na zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme něco takového měli. Okolo sedmého měsíce začal - tedy postupně - odmítat jídlo. I to, které už předtím normálně jedl. Váhou padal dolů. A postupně se to stupňovalo tak, že se dopracoval k tomu, že přestal jíst úplně a propadl se do podvýživy. Nejedl nic, neotevřel pusu na nic, ani lžičku, kromě mléka, mléko si paradoxně vypil. Se zánětem střev jsme skončili v nemocnici, kde řekli, že je to alergie na bílkovinu kravského mléka. Má nasazenou bezmléčnou dietu. Je lepší, ale potíže s jídlem máme střídavě stále…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Whitedog píše:
Fakt je, že TV nebo tablet k jídlu pomáhá
Já zjišťuju, že když dostává něco dobrého typu jogurt s ovocem nebo kaši, tak divadlo ani není kolikrát potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny. Dcera mě stále nechce jíst. Byli jsme i v nemocnici, ale tam to prozatím nechtěli nějak dál řešit. Když jsem se ptala na testy, zda by je mohli udělat, tak odmítli s tím, že to pravděpodobně nebude.
Nějaké rozptýlení typu televize atd. bohužel nepomáhá. Jsem z toho celkem ve stresu, protože toho sní a vypije opravdu málo a UM pije jen ve spánku, takže dvakrát za den. Nejde mě do hlavy, že se ráno probudí, v noci UM odmítá a nemá cca po 8 hodinách hlad. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xbeky Zdravim, nejste v tom sama!:) Mam s nasim chlapeckem to same v bleděmodrém. Stáří 6,5 mesice. Zacal delat to same. Po zubech ani pamatka. Mesic a pul jsem do nej dostavala vodu jen po lzickach. Ted se konecne malinko rozpil. Vypije cca 200 ml caje. Musim mu to nabidnout a on sam si to bere do rucicek a pije, jak mu drzim flasku ja, neda ani kapku. Jidlo v zidlicce se lzickou ani za boha! Prestoze uz jedl I 120g a vsechno. Takze mleko krmime ve spanku, 2-3 krat denne. A jidlo ani se neptejte! Maminky me ukamenujou!!! Na koberci, ve zvisene poloze, mezi hrackama a z plnicich sacku obcas mu to tam supnu I lzickou. U toho ruzne komedie, jak v blazinci!
Vezme pudinky of Nestle, trochu kase, a bohuzel Pribinacka v kapsicce. Masovozeleninovy prikrm taky. Vse male davky. Max. 60-80 g. Krmim 6-7 denne. Ale jde to, malinko pribyva. Já jsem pry byla jeste horsi! Za den jsem byla schopna snist 1 vajicko!!! Chce to fakt trpelivost a obalit nervy, obcas u hrani mam jidlo u sebe a sup lzicka ke lzicce a takhle papame. Jinak to fakt neslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit