Šetření do zavařovačky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@jahuhudka Paní, děti si našetřily drobáčky - jen 80 tisíc, vyměňte jim to, prosím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cverunka píše:
Holky, ale za výměnu mincí se platí docela nehezké peníze v bance. Co s těmi drobáčky pak uděláte?
Byla sem takhle menit naší krabici padesatikorun a do sta kusu se neplati nic. Tak holt jit navickrat
NEtusim teda, kolik tak muze byt ten poplatek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cverunka @jahuhudka Já drobáky měním treba u nás v DM nebo řeznictví, vemou klidně i 5tisic najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Odkládáme padesátikoruny, aktuálně máme 1 úplně plnou dvoulitrovou PET, u druhé jsme asi 5 cm od uzávěru. ‚Šetříme‘ takhle asi 3 roky, tipuju že takových 60-80 tisíc tam bude.
Skvělé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spoříme tak dceři do pokladničky, akorát tam dáváme jenom stříbrné mince - tj. 1,2 a 5 Kč. Vkládám na dětský účet cca dvakrát ročně a pokaždé tam aspoň 1000 Kč je, takže takové menší přilepšení s malými částkami.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si jeste zalozila zavarovacku, kam kazdy den budu jazet 20 kc, mam to od 1.1., tak jsem zvedava, jak dlouho mi to vydrzi, nicmene to je neco, co cloveku nechybi, co to je 20kc denne a na konci roku tam budu mit pres 7000kc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jedu variantu, že odškrtávám podle momentálních možností. Drobáky chci časem podle potřeby proměnit za papírové. Kolikrát pošlou ze školy, že je potřeba zaplatit mléčné svačinky kolem 70,– kč, tak vezmu z krabičky a rozměním třeba za 100,– abych tam o vánocích neměla všechno v kovových ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poměrně zajímavý způsob, jak se naučit dávat peníze bokem. Nevedeme sice toto, ale ohledně té disciplíny pravidelně něco odkládat a hlavně nešahat na to - já odesílám 2× i 3× za měsíc jakékoli peníze, které se tváří volně na separátní účet.
Má to tu výhodu, že člověk nemá tunu drobných - ty většinou háži do hrnku a pak se jich snažím nějak efektivně zbavit, například v parkovacích automatech.
A abychom předešli pokušení ty peníze používat na blbosti, tak k tomu účtu není žádná platební karta a nemá zřízené internetové bankovnictví. Čili pokud si chceme udělat radost, tak musíme do města na pobočku a to se většinou nikomu nechce. A tak tam ty peníze vždy vydrží na nějaký projekt, který za to stojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si od ledna udělala dvě plechovky od um a nalepila na to plány na 5 a 10 kč. Do té 10 kč dávám to co je v plánu uvedené. Do té 5 kč dávám co je v plánu plus tam hážu skoro každý den ještě nějaké drobné co mám v peněžence. V neděli vždy drobné vyměním za papírové. Až budu mít konečnou sumu v 5 kč /to vychází přibližně na červen/tak pošlu peníze na spořící účet a budu spořit už jen po 10 kč. Jsem zvědavá jestli ty vysoké částky koncem roku dám, ale podle toho, že teď v té 5 kč plechovce týdně přibyde tak 200-400 kč tak to snad klapne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy odkladam každou padesátikorunu. Nevím, kolik tam mám, ale myslím, že na pračku brzy bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit