Jak více šetříte na jídle?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33149
11.1.26 08:44
@Anonymní píše: Více

No a co kupuješ? Nepřijde mi ta částka nijak vysoká na to, abys ještě šetřila. Ty a chlap nejíte zeleninu, ovoce a jogurty? To kupuješ jen pro dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 09:48

@arinecka
Ne kupuju to pro nás všechny jen mě zajímalo, jak to mají i ostatní 😊

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.26 09:49

@Sany80s
Tak partner na oběd v práci ale i tak věřím a máme teplou veceri, a beru zeleninu a ovoce ve větším pro nás všechny. 🙂

• Citovat
  • Upravit
12821
11.1.26 09:53

Za mě pokud opravdu jíte dostatek zeleniny a těch ostatních věcí všichni(v tom prvním příspěvku to bylo napsané tak, že to tak nevypadalo), tak ta částka je celkem reálná.
Jasně, třeba by se dalo lehce utáhnout opasky na jídleníčku, více si dát záležet na některých levnějších surovinách, pokdu je vůbec jíte, ale jak říkám, ta částka je dost reálná a nijak přehnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1530
11.1.26 09:56

Nedávno jsem se to zhruba snažila propočítat a vyšlo mi to, že jako dva dospělí projíme měsíčně cca 20 tisíc. Není v tom drogerie, tu kupuju bojem, naopak v tom jsou restaurace a moje i manžela obědy v práci, ve firemních kantýnách, kdy oběd vyjde u mne v průměru na 150 korun, u manžela tak 180 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33149
11.1.26 10:11

My jsme dva, striktne nepocitam kolik projime, ale urcite vic nez vy. Ty tvoje castky mi prijdou vvpohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7238
11.1.26 10:15
@884135 píše: Více

tak jen drogerie budou mít tak 1tis. takže 17tis pro čtyři lidi… kde jsou dva chlapi mi tak moc nepříjde… to máš 4250kč na osobu na měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24546
11.1.26 10:52
@KKK85 píše: Více

Asi se nedozvíme, co nakupuje ona, když jí 18 tisíc přijde moc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7238
11.1.26 11:51
@stodvacetjedna píše: Více

To je drsná částka…když odečtu obědy cca 7tis pořád je to 13tis za snídaně, večeře, svačiny…co jíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5207
11.1.26 18:42

@KKK85 Tak ono staci si zajit do dobre restaurace na veceri typu steak a razem jsi v tom za 1500-2000 :nevim: A ona psala, ze je to i s restauracemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1530
11.1.26 19:04
@KKK85 píše: Více

No, běžný potraviny řekla bych. A drtivou část potravin nakupuju ve slevě (jogurty, cottage, šunky, sýry, kuřecí maso, většinou se snažím vychytat i ovoce a zeleninu). Jen si tedy hlídám makra a manžel je od přírody masožravec, takže prostě projíme dost na “bílkovinách”. A k tomu tedy nešetříme na dobrůtkách jako je lyofilizované ovoce, ořechy, proteinové tyčky. Plus véča jednou měsíčně v nějaké fajnové restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.26 19:16

Mně to teda přijde ještě jako velice slušná částka, to už o moc levněji nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.1.26 10:23

Tři lidé kolem 12000,– někdy je to o tisícovku nebo dvě víc. Vařím doma, vždy na dva dni, nakupovali jsme jedenkrát týdne velký nákup ale zjistila jsem že když jdu denně na menší nákup tak jsme ušetřili víc. Prostě když jdeme na ten větší tak minu víc, kupuji i to co hned nepotřebuji. Takže za mně lepší nakupovat častěji a koupím jenom to co právě potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4185
12.1.26 10:32

Plánovat jídelníček a podle toho vařit.
Trvanlivé potraviny/ drogerii, maso nakoupit v akci a mít doma zásobu. Maso naporcovat a zamrazit.
Nenakupovat hotové výrobky, sladkosti a podobně. Pečivo s něčím nahradit uvařenými jídlem. Ubrat na uzeninách, sýrech a jogurtech…
Vařit že základních surovin.
Nosit si jídlo do práce.
Koukat se co je za rozumný peníz a podle toho si naplánovat nákup a jídlo na daný týden a chodit nakupovat podle seznamu.

Příspěvek upraven 12.01.26 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.1.26 10:32

Utratíme při stejném složení zhruba podobně. Děláme 1× týdně větší nákup (2000+) a 2× až 3× týdně nákup čerstvého dle potřeby (pečivo, uzeniny apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat