Šetříme - tipy na cokoliv domácího
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jestli levnější nevím, ale já budu mít asi nadosmrti oblíbenou ostružinovou marmeládu… Ale z doma pěstovaných ostružin mně tak nechutná, i když je taky dobrá. Přírodní sběr je přírodní sběr… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua Větší a na chuť víc těstovinovější. Velikost bych odhadla… 1 tarhoňová uvařená kulička = 3 - 4 kuskusové uvařené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tarhoňa je těstovina, ale chutná to úplně jinak než kuskus, který je ale taky vlastně těstovina
je to maďarská příloha a my ho kupujeme v Lidlu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak na to se mrknu. Kuskus mi muž nechce, že to má divnou strukturu, tak třeba tarhoňu by vzal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindřiška7 To jsem potřebovala slyšet, kde jsem k ní přišla? mají to tam u těstovin nebo jinde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.. tak vám děkuji za vyzkoušení taveňáku.. Mě se to právě taky nezdálo a protože momentálně nemám svou kuchyň, bývala bych to zkoušela až tam za měsíc.. Možná mi to stejně edá a zkusím to
Je fakt zvláštní, že někomu ta sodová chuť nevadí.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo se ptal co se švestkama? Tchýně to suší a v zimě to pak žvýkáme u televize
stejně tak jabka a meruňky když se urodí víc
nebo ze švestek povidla, stejně tak se dají z hrušek ![]()
No a k narozeninám sme si nechali koupit filtrační konvici, jelikož na městská voda se pít nedá
no a od té doby děláme jen vodu se sirupem (máme i domácí bezinkový) a lijeme ji i do konvice - neusazuje se tam kámen. No a udělám třeba ráno do džbánku litr čaje a pak ho studený popíjím celý den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nodysek díky za tip, to jsem se ptala já, už jsem švestky úspěšně usušila ![]()
@nejvíczoufalá tak jsem taky vyzkoušela ten taveňák, aby byl lepší, dala jsem tam cibulku, kopr a rajčátko - nic nepomohlo. První sousto - mňam, ale pak všechno přebila perlivá chuť sody
. Ochutnali doma všichni, ale ve finále letěl milý sýr do záchodu. Nechápu, že to někomu mohlo zachutnat ![]()
Teď mi zrovna odkapává labneh z domácího jogurtu, tak jsem zvědavá, ale ten bude určitě dobroučký ![]()
Příspěvek upraven 11.07.13 v 16:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindřiška7 píše:
Tarhoňa je těstovina, ale chutná to úplně jinak než kuskus, který je ale taky vlastně těstovinaje to maďarská příloha a my ho kupujeme v Lidlu
bratránek (vychodnár ) tomu řiká slovenská ryža ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@princeznaII píše:
bratránek (vychodnár ) tomu řiká slovenská ryža
já jsem ani nevěděla, že je to příloha k hlavnímu jídlu
My tarhoňu kupujeme v Lidlu a dávám jí místo nudlí do vývaru
. Aspoň zas vím něco nového a můžu vyzkoušet ![]()
Příspěvek upraven 11.07.13 v 16:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky co jste zkoušeli taveňák, to mě mrzí, mě se to zdálo divné, ale právě jsem si říkala, když tam tolik lidí píše, jak je výborný.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vás už několik dní čtu a mám dotaz, dělala jsem taky ten Labneh a zdá se mi dost suchý, drobivý, má to tak být? Jinak chuťově výborný. Tak jestli ho ještě zředit víc smetanou?
Jinak taveňák jsem taky vyzkoušela a jak píše @daska1611 tak v první chvíli moc dobré a pak na jazyku jakoby zhořkl, takže taky letěl do koše.
A co dělám domácí já? Chleba, rohlíky (různé housky), veku, toustový chleba, marmelády, zmrzlinu, koláče a buchty, kompoty, škvarky a sádlo, sušenky… víc mně zatím nenapadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit