Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pisisvori píše: Více
Musi ist do toho clovek s urcitou hrou a neupinat sa na to.
To su take sprostosti… To je ako ked zenam, ktore tuzia po dietati povedia: sustred sa na nieco ine, neupinaj sa na to tak.
To je taka rada… Neviem, kde ludia beru tu bohorovnost toto niekomu hovorit.
@Mkmkz píše: Více
Protoze je to pravda, muzes si lhat do kapsi jak chces. Pokud nejsem vyrovnana, nejsem schopna byt sama a byt i tak spokojena, neumim videt priority, neznam sama sebe, co nabizim a co chci… Ano mozna nekoho najdes, ale malokdy to bude dobry vztah… Je to tak v zivote v hodne vecech, ze tlak a neustale reseni a premysleni je naopak kontraproduktivni…a tlaceni na neco naprosto spatne. Veci sw deji jak maji a pomoc jim muzes svym pristupem, ale ne litovanim se, knochtanim, pocitem ze mas prece pravo na vztah a neco ti „ublizuje“..kdyz ho nemas ( aver, ze vim, ze obcas to clovela prepadne, ale nesmi to byt stale a napln zivota). Ne zadne pravo neni a seznamka za to fakt nemuze.
Ja nikomu nebranim at si zije jak chce… kdo chce…Pisu jen svuj nazor a svoji zkusenost. Lasku jsem nasla ve chvili po 6 letech sama, kdy jsem se sama nekam posunula… a i kdyz mi uz samotbe bylo smutno, proste by dokazala byt sama porad… atd atd. A i ted, kdyz ten vztah skonci budu vdecna za to, ze byl, ze jsem zazila to vsechno naprosto nadherne, co mi dava hrozne moc… ale muj zivot neskonci, tim, ze budu zase sama… zvladnu to a najdu si v tom to dobre.
Tak jak jsem předpokládal. Před nějakým časem jsem se zkusil přihlásit na seznamku Eforta. Při zadávání údajů to vypadalo celkem nadějně. Brzy se ukázalo, že parametrů je celkem málo. I sznamka/rande. cz, nebo stsesti.cz těch parametrů má daleko více. Má to zásadní význam pro filtr ve vyhledávání (např. vzdělání, stav, postava, kouří, má/nemá děti). Eforta zde tedy první velký mínus.
A už jsme u toho největšího mínusu - hloupý nápad s nutností zadat fotku, kde jsou vidět oči. Na tom tato seznamka zajde (pokud to nepřeprogramují). Prostě nelze pominout fakt, že pro většinu lidí je udělání pěkné fotky obličeje opravdu problém! To zásadně odrazuje. Nehledě na ten fakt, že spousta lidí prostě na cizí web svoji skutečnou detailní fotku ksiftíku ze zásady nepošle (ani já jsem ji tam neposlal) ![]()
Vyzkoušel jsem nějaká větší města a zdá se, že před nedávnem bylo z celé ČR na Efortě pouze cca 35 žen ve věkovém rozmezí 30 až 40 let (tedy kategorie, ve které dost mužů hledá ženu kvůli možnosti mít s ní vlastní děti). Pokud se spodní hranice snížila na 25 let, tak přibyly do výběru asi 2 ženy
Prostě pod 30 let na seznamkách prakticky ženy nejsou (to je ovšem přirozené). Mužů jsem si myslel, že tam bude více (zkoušel jsem i rozmezí 25 - 55 let tuším). Ale (tomu asi nebudete věřit) - byli tam asi jen 3 muži na celou ČR! A ještě vyhledávání našlo mezi tím i 2 ženy (takže zřejmě chyba algoritmu hledání).
Závěr - další zbytečná seznamka. Opravdu to autorům nepřeji. Je to škoda. Ale pokud něco tvoří, je užitečné „revoluční nápady“ probrat s vícero lidmi (a netrvat na těch blbých - třeba jen prototo, že si to sami vymysleli
).
Jinak díky malachi za odkaz na youtube o krásně shrnuté problematice seznamek (zejména těch placených).
Spousta lidí přešla na FB. Ale to je také slepá ulička. Zejména to neumožňuje žádné vyhledávání. Lidi (a kolikrát celkem inteligentní) se pak hlásí do milionu seznamovacích skupin, kam ale NIKDY nevloží sami žádný inzerát. Hlavně, že na to klikli a jsou tam. Ani jim nevadí, kdo skupinu založil. Velmi často jsou zakladatelé skupin sami fake profily, nebo „pochybná individua“, kteří sami fake profily podporují. Stačí se podívat co za profily je mezi členy skupiny (a ani se často nemusí rolovat moc dlouho). O FB Dating raději nemluvit. Tam sice moc fake profilů není, ale funkčnost naprosto mizerná (to hlava nebere, jak toto mohl někdo vůbec vyprodukovat).
Kdo se neseznámi do 30 let mimo internet a má IQ nad 100, je ztracen
![]()
@ptakrosomak píše: Více
Zdravím,
narazil jsem na Váš komentář a následně se zaregistroval, ať můžu některé z věcí za Efortu uvést na pravou míru, respektive dát i druhou stranu pohledu.
Vezmu to postupně:
množství parametrů v profilu - tam je to nyní na kompromisu ke kterému jsme se ženou došli. Já tam chtěl mít prakticky desítky možností na výběr, žena zase naopak minimum, že to jinak zbytečně zahlcuje, takže jsme to udělali tak napůl cesty.
Ale může se to časem rozšířit. Například vzdělání zvažujeme, protože je to pro některé samozřejmě důležité kritérium.
Co se týče fotky - ano, je aktuálně povinná a její odhalení je jednou z hlavních funkcí dostupných po vzájemném spojení. Povinné je ji nahrát, nepovinné odhalit. Můžete klidně nechat vidět jenom oči a tím to hasne. Nikdo vás nemůže donutit ji odkrýt.
Jde navíc o oboustrannou akci - odkrýt fotografii nejde jen jedním z páru. Až když to v rámci chatu odsouhlasí i protějšek, tak až poté se obě fotografie odhalí.
Píšete, že je hloupé žádat fotku, kde jsou vidět oči. Proč konkrétně? Dáváte na seznamky fotky bez tváře?
Oči jsou ústředním motivem Eforty, tak jsme se rozhodli a holt to s sebou nese dobré i špatné. Někomu to vyhovuje, někomu ne a to je v pořádku.
Navíc nemusí jít o detailní fotku, stačí aby oči po přiblížení šly alespoň rozeznat a nezabíraly 6 rozmazaných pixelů (s nadsázkou). Uznáváme i ne zrovna kvalitní fotky, ale to už je každého věc - jen si tím holt sníží atraktivitu své profilovky (avataru). Občas nekvalitní fotografii zamítneme, ale pokud někdo urputně posílá ke schválení stále nekvalitní (rozmazané, špatné světlo..), tak holt mu ji necháme.
Nedávno jsme udělali ústupek, že uživatelé bez schválené profilové fotografie mohou alespoň prohlížet ostatní profily, i když s nimi nemohou komunikovat a nebo být sami vyhledáni.
Pokud po tom bude velká poptávka, tak můžeme zvážit i zaktivnění profilů bez fotografií, ale ti by pak například nemohli vyžádat fotku od protějšku (nebylo by to fér). Zatím to ale vyloženě „na stole“ není.
Co se týče žen a věkového rozpětí, tak opravdu je to tak, že žen pod 40 aktuálně moc nemáme. Respektive zaregistrovaných jich je o pár desítek více, než zmiňujete, ale některé nemají schválenou fotografii a jiné se dočasně deaktivovaly (nezažádaly o smazání, ale mají ručně deaktivovaný účet a kdykoliv se mohou vrátit zpět).
Většina zaregistrovaných žen je 40+, řekněme přes 90%. Tam jsme aktuálně zaujali nejvíce.
Mohli bychom to udělat jako na některých jiných seznamkách a vytvářet falešné účty mladých žen, které si s vámi vymění pár zpráv a pak přestanou komunikovat, ale to jde proti našim zásadám. Proto tam nejsou a proto je to také vidět. Nic neskrýváme.
U žen je obecně těžší získat si důvěru a zvlášť u nové seznamky ke které ještě není tolik referencí a moc lidí o ní neslyšelo.
Teď je navíc ještě nejslabší období v roce, co se seznamování týče - lidé jezdí na dovolené, tráví čas venku, děti mají prázdniny atd. Obecně je nižší aktivita na seznamkách.
Co se mužů týče, tak tam je situace opačná a jsou jich stovky. Těch je nejvíce v 18-40, ale není to až tak výrazné. Mnoho jich je i 40+
Důvod proč je vy nevidíte je jednoduchý - vyhledávání máme symetrické. Tzn. že vidíte pouze ty, kteří hledají vás.
Jste muž a hledáte ženy? Vidíte ve vyhledávání ženy, které hledají muže (ale ne ženy, které hledají pouze ženy)
Jste muž a hledáte muže? Vidíte ve vyhledávání muže, kteří hledají muže (ale ne muže, kteří hledají pouze ženy)
Takže jste tedy vlastně zjistil to, že tam máme ve vybraném rozmezí zatím aktuálně jen 3 gay muže, ale to se časem snad zlepší.
Kdybyste měl ženský profil a hledal muže, tak v rozmezí 25-55 byste jich viděl mnoho. I když záleží samozřejmě také na lokalitě.
Vytvořit seznamku je velká challenge a víme, že se nezavděčíme všem. Přesto jsme rádi za jakoukoliv odezvu, ať už pozitivní nebo negativní, protože nám to pomáhá Efortu zlepšovat.
Nemáme za cíl soupeřit s velkými seznamkami jako Tinder či Badoo, ale věříme, že určité skupině uživatelů můžeme vyhovovat více a i jako malá seznamka si zde můžeme najít své místo.
@ptakrosomak píše: Více
Boze to posledni souveti je ale kravina, to vypovida o tobe naprosto vse ![]()
@malachi píše: Více
Dočítám diskuzi, video jsem viděl skoro celé, nedokoukal jsem jen tu pasáž o byznysu a dál. Samozřejmě z vlastní zkušenosti toto mohu potvrdit a z větší části souhlasím. Na začátku velká naděje, jak bude seznamování na internetu jednodušší, ale výsledek vyčerpání a snad i zklamání. Tam je fakt nebezpečný ten pocit velkého výběru a třebaže jsem si to myslel původně jinak, seznamovat se s několika lidmi najednou nevede k ničemu kloudnému a spíš to dovede k tomu, že všechno nakonec vyšumí, protože se nikomu nevěnujete pořádně
. To se dá snadno změnit, bavit se jen s jedním a mít k dispozici správnou sadu otázek, abychom věděli hned, jestli si v dlouhodobém měřítku sedneme nebo ne. Člověk s tím výběrem musí umět zacházet. S čím nesouhlasím, to tvrzení, že Tinder udělal z lidí katalog položek bez osobnosti. Nebo tak nějak to řekli. To už je problém samotných uživatelů, pokud se o osobnost případného protějšku nezajímají. Jinak asi Tinder jako takový k tomu seznámení posloužit může dost dobře.
Ale i té aplikaci lze asi vytknout nedostatky. Já mám zkušenosti pouze s Badoo, takže nemohu hodnotit Tinder. Říká se, že na těchto aplikacích hodně lidí, mužů, poptává sex, ale vůbec oni nemají pro to škatulku. Aspoň Badoo, je tam pouze vážný vztah, chat, randění. No to nevidím jako chytře vymyšlené.
Na druhou stranu, i kdyby tam ta škatulka byla, nebude to o moc lepší, dost lidí na to správné škatulkování kašle.
Pak se často setkávám s tím, že si žena do profilu napíše „neptej se mě, co tu hledám“. Jasně, že se ptám, když nemám moc důvěru v to, co si do profilu vyplnila.
Dost žen má v profilu „chci chatovat“ a pak řekne, že chce něco vážného…
Ono není skutečně nad to si s někým popovídat a najít společná témata k diskuzi a následně případně řešit vztah.
Jenže popovídat, potkat někoho, kdo si s vámi chce povídat do hloubky, to je ten problém, to fakt musíte mimo seznamku.
I když výjimky jsou. Teď mi zrovna nedávno napsala jedna paní, světe div se, zřejmě ji zaujal můj profil, přečetla si ho a napsala více než jednu větu. Takový vzkaz je pohlazení po duši, ale kolikrát do roka ho dostanete.
Teď bude ještě důležité, abychom byli na stejné vlně a sedli si v mnoha směrech.
Podle mě, člověk se musí ozbrojit strašnou trpělivostí a vytrvat, pak se tam uspět dá. Ale jen málokdo to dává. Nebo musí být vskutku velmi atraktivní, že se o něj ostatní poperou, což takových moc nebude. ![]()