Šicí stroj overlock

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1079
30.4.20 01:38
@Beruska248 píše:
@Romilda A kdybych tedy malinko navýšila, třeba do 7 tis, uměla by jste mi doporučit nějaký lepší, nebo je to pořád málo? Jsem začátečník, na overlocku jsem nikdy nešila, takže vůbec nemám přehled..

Za sedmičku bych šla do Brothera, nebo kouknout, jestli neseženeš z druhé ruky třeba Janome 744D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.4.20 13:58

domácí/průmyslový overlock

@steeve Dobrý den,
prosím o radu. Chci si koupit svůj první overlock. Šiji zatím jen pro rodinu, ale chci se naučit víc a šít třeba i pro někoho dalšího. Šití mě baví a vím, že se mu budu věnovat, jak jen to bude možné. Ráda bych proto kvalitní overlock, co bez problémů prošije různé materiály a něco vydrží. Cenou bych se ráda vešla do 20 tisíc. Váhám, jestli zakoupit domácí stroj (nejvíc se mi líbí Juki 214D) nebo jít rovnou do nejlevnějšího průmyslového, cenový rozdíl tam není tak velký, ale kvalitou šití snad ano. Mám jen obavy, jestli průmyslový není jako první overlock prostě „moc“, moc těžký na naučení, zbytečně kvalitní apod., mám z něj respekt. Na druhou stranu nechci investovat do slabého stroje a brzy zjistit, že mi nestačí. Je podle Vás lepší se napřed naučit na domácím a poté přejít na průmyslový? A jsou mezi průmyslovými stroji v té nejnižší cenové relaci velké rozdíly mezi značkami (Garudan, Zoje aj.)?
Moc děkuji za názor. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.5.20 13:37

@katerina.hippo Dobrý den, ano to je dobrý overlock, vzhledem k vybavení a ceně, nyní bohužel téměř všude vyprodaný, přijdou koncem května

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.5.20 13:39

@Anabellkaa z hlediska životnosti bych zvolil Janome 990 : https://www.sicistrojecz.cz/…odic-d38.htm
je to léty ověřený kvalitní overlock

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
3.5.20 13:42
@steeve píše:
@Anabellkaa z hlediska životnosti bych zvolil Janome 990 : https://www.sicistrojecz.cz/…odic-d38.htm
je to léty ověřený kvalitní overlock

Osobně mám lepší zkušenost s Janome 744D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.5.20 13:44

@EvaEva1 pokud bych měl 20 t., tak už bych šel do průmyslového overlocku a ne domácího, pokud vás to má živit není o čem přemýšlet, jak výdrží tak efektivitou práce,
ty průmyslové zvládnou šít celý den, rychlost průmyslového je cca 6000st/min, u domácího cca 1200 st./min, takže šijete 5× rychleji
značku průmyslového řešte přes nejbližšího opraváře, který k vám bude chodit na servis, není problém sehnat nejlevnější overlock na internetu, ale následný servis, takže se poraďte se svým servisákem, co vám doporučí, na co vám následně udělá servis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.5.20 13:46

@marzanna ale tazatelka se rozhodovala mezi Brotherem 2104 a Janome 990…, předpokládám že má nějaký finanční strop a 744 je už přeci jen jinde, navíc nemá ttřeba patky v ceně jako 990

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
3.5.20 13:49
@steeve píše:
@marzanna ale tazatelka se rozhodovala mezi Brotherem 2104 a Janome 990…, předpokládám že má nějaký finanční strop a 744 je už přeci jen jinde, navíc nemá ttřeba patky v ceně jako píše: Více

pardon, nezaznamenala jsem, komu konkrétně odpovídáte.

Nicméně že by ta cena byla až tak moc jinde, to bych zrovna u těchto dvou neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.5.20 14:50

@marzanna rozdíl je tam 2500,– a když k 744 dokoupím patky co má 990 v základu tak už je cenový rozdíl 5000,– a to je znát…, to je půlka nového overlocku 990
a o tolik 744 lepší není :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
10.5.20 07:10
@steeve píše:
@marzanna rozdíl je tam 2500,– a když k 744 dokoupím patky co má 990 v základu tak už je cenový rozdíl 5000,– a to je znát…, to je půlka nového overlocku 990
a o tolik 744 lepší není :-)))

Děkuji. V kamenné prodejně stroju u nás ve městě mi ještě doporučili Juki za 13000, typ nevím, ale jiné neprodávají a dělají servis. To by bylo asi lepší než koupit stroj na internetu ne? Máte zkušenosti i se stroji Juki?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.20 13:26
@steeve píše:
@katerina.hippo Dobrý den, ano to je dobrý overlock, vzhledem k vybavení a ceně, nyní bohužel téměř všude vyprodaný, přijdou koncem května

@steeve Ještě bych se chtěla zeptat na porovnání overlocku Lada 700d a Pfaff hobbylock 2.5. Vím, že Pfaff je dobrá značka, ale nevím, zda-li je ten rozdíl ve výkonu/funkcích/kvalitě oproti ceně tolik znát a má cenu investovat do dražšího stroje než je ta Lada? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.5.20 08:04

@Anabellkaa tak vždycky je nejlepší koupit overlock poblíž, kde dělají i servis, než na internetu a pak shánět kde vám to opraví, přeci jen u overlocku je potřeba častější servis, broušení nožů, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.5.20 08:05

@katerina.hippo funkce mají většina overlocků úplně stejné, u Lady za dobré peníze je největší výbava,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
12.5.20 19:49
@steeve píše:
@katerina.hippo funkce mají většina overlocků úplně stejné, u Lady za dobré peníze je největší výbava,

Já šiji opravdu hodně a právě tuto Ladu mám. její výhodou je, že má i levné nože. které se třeba při šití sofshellu dost tupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.6.20 14:04

Brother M 4234 D - zkušenosti

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo má zkušenosti s overlockem Brother M 4234 D. Má smysl ho za 12 tisíc kupovat nebo stačí koupit nějaký levnější. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat