Šicí stroj overlock
- Fotoalbum (13)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@steve, moc prosím o radu… šiji teď z beránčí kožešiny, a můj stroj to sice zvládá, ale s lehkými obtížemi…spíše prostorovými, protože když se dají dvě vrstvy na sebe, je to přece jen nějaký výška… nevíte o stroji, který by byl vhodnější na tohle konkrétní šití?
děkuji za případnou odpověď!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@manakova to by chtělo přímo vyzkoušet na konkretním materiálu, pokud byste měla možnost vzít materiál a stavit se třeba u nás v prodejně, tak můžeme vyzkoušet stroje, kam se to vejde, ev. upravit výšku patkové tyče- pokud to jde, aby se materiál vešel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, poradil by mi někdo (@steeve),prosím, s výběrem overlocku? Přiznám se, že jsem na overlocku nikdy nešila, takže moc nevím, na co si dát pozor atd. Cenově bych to viděla někde uprostřed- ani nejlevnější ani nejdražší. Nejvíce mne zaujaly tyto dva: Janome 744D a Baby Lock Eclipse (nevím, jestli má volné rameno).
Moc děkuji za každou odpověď a radu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivutka píše:
Dobrý den, poradil by mi někdo (@steeve),prosím, s výběrem overlocku? Přiznám se, že jsem na overlocku nikdy nešila, takže moc nevím, na co si dát pozor atd. Cenově bych to viděla někde uprostřed- ani nejlevnější ani nejdražší. Nejvíce mne zaujaly tyto dva: Janome 744D a Baby Lock Eclipse (nevím, jestli má volné rameno).
Moc děkuji za každou odpověď a radu!
Tak z těchto variant bych volila Janome ![]()
Já mám Texi joylock 2/4 a jsem spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivutka z Vašeho výběru určitě Babylock..případně můžete mrknout i na BROTHER M4234D
Všeobecně jsou stroje Babylock i Brother velmi kvalitní a určitě neprohloupíte s těmito značkami, jsou to poloprofesionální stroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shari81 Tak teď jste mi to zavařila ještě více
ten Brother vypadá taky moc dobře, i ta cena je ucházející ![]()
Já se nejvíce bojím toho navlékání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivutka Babylock je výborná značka na overlocky, akorát bych u nich zvolil model Imagine: http://autosedacky.mimishop.cz/…ine-ble-1-at je sice dražší, ale má vzduchové navlíkání a automatické napětí nitě, takže ulehčená práce se štelováním. Ale nemá volné rameno.
Janome 744 má volné rameno( nevím jak moc lpíte na tom volném rameni) a patří také k nejlepším značkám, ale jestli se bojíte navlékání, tak jděte do toho Babylocku, je to velké usnadnění, ev. pokud jste nikdy nešila na overlocku, zkuste navštívit kurz na overlocky, tam se s nimi naučíte a ze zkušeností ostatních zjistíte co by bylo pro vás nejlepší, nebo alespoň zajít do kamenné prodejny a vyzkoušet je, ať víte co dělají, jak se navlékají, ovládají, vzít si sebou kousek látky co nejvíce budete dělat a vyzkoušet jak který zvládá danou látku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve to víte, že by se mi ten lepší líbil
, ale 20tis už mi přijde (na domácí tvorbu) dost. Shari81 mě celkem nahlodala s tím Brothrem M4234, a doufám, že snad nejsem úplné jelito, že bych to podle návodu nezvládla navléct..Overlock chci hlavně na šití dětského oblečení (čepiček, atd.),tak mi volného rameno přijde celkem praktické. Na kurz bych šla hned, bohužel, žádný v mém okolí není, a tak šiju metodou pokus-omyl. S overlockem to bude stejné ![]()
Jak jsem pochopila, Vy šicí stroje prodáváte a servisujete, a tak má pro mě Váš názor velkou váhu, moc děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivutka tak pokud chcete levnější, tak bych klidně šel do toho Brotheru, a klidně i ten levnější model 3034 : http://autosedacky.mimishop.cz/…her-m-3034-d
ten dražší 4234 má navíc jen Led osvětlení a dvojnitný steh- což já nepovažuju za nutné, protože každý má doma i klasický šicí stroj a ten dvojnitný steh má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve Zdravím, vybírám overlock na domácí šití, šiji hodně ze softshelu, fleecu. Z toho důvodu mi na jednom eshopu poradili Juki MO654 DE, má silný motor a ořez. Pak jsem našla overlock od Veronicy, který má motor ještě silnější a i volné rameno. Byla byla by to vhodná alternativa? Líbí se mi i to, že má české popisky, ale samozřejmě jde především o kvalitu. V nějaké diskuzi se jakýsi pán rozčiloval, že Veronicka je předražená čína. No můj stroj Janome také není vyroben v Japonsku. A jak je to s Juki? Přdem děkuji za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hannahandpitbulls nebudeme si nic nalhávat, všechny domácí overlocky jsou vyrobeny v číně( nebo Taiwan, Hong Kong, Vietnam…)ať je značka odkudkoliv- Japonsko, Česko, Německo..,. tak všichni mají své fabriky v Asii, je tam vše a je tam levná pracovní síla.
Je pravda že z těch domácích overlocků má Veronica nejsilnější motor, má české popisky a nyní má i sadu patek v ceně, a nejdelší 5ti letou záruku, takže je to rozumná nabídka: http://autosedacky.mimishop.cz/…rofilock-800
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve dekuji za odpoved, jo je to tak, nase firma, ve ktere pracuji(strojirenstvi) tam ma taky pobocku. Holt penize az na prvnim miste ![]()
A pujdu do te Veronicy, diky za pomoc s rozhodovanim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozorně jsem přečetla celou diskuzi a na základě rad @steeve jsem změnila svůj původní výběr over+cover Merrylock na Brother a teď buďto 3034 nebo 4234. Chci šít oblečení z úpletu, softshellu, fleecu…prostě klasika. Poradíte prosím který zvolit? Děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boddah23 ta 4234 má navíc Led osvětlení, možnost 2 nitného šití a navlékač nití do jehel, takže věci, které jsou sice příjemné, ale ne až tak důležité, jinak vše na šití úpletu, fleecu atd zvládnou obojí, mají ostatní funkce stejné, oba jsou 3i4 nitné, mají regulaci délky stehu, šířky stehu a diferenciál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit