Šicí stroj overlock
- Fotoalbum (13)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prosím o info kdo má overlock Brother 1034, umí tento overlock šít rolovací steh a řetížkový? Někdě je uvedeno že to umí jinde zase že ne, a ještě jsem na třech stránkách našla že umí šít 2,3,4 nitěmi a jinde jen 3 a 4 nitěmi. To jsou trošku z cestné informace tak nevím kde je teda pravda?
moc děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micha.bello zůstaňte u osvědčeného Brotheru 1034, je levnější, má navíc volné rameno, a podívejte se kolik prodejců je prodává( tedy v kolika servisech jej můžete servisovat) je jich cca 70 po republice, u Juki budete u nějakých 7
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiska Brother 1034 umí rolovací steh( stejně jako všechny overlocky) a má 3 a 4 nitný steh, nedělá 2 nitný( také na co, 2 nitný vám dělá normální šicí stroj)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve: A tak mě ještě napadl jeden, co třeba Veronica 800? Ten je český, na něj budou i snadno dostupné ND, měl by být tedy i rychlejší servis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micha.bello jo, s Veronicou není problém, díly jsou dostupné, zastoupení servisů velké, má i delší 5ti letou záruku, ale hledala jste co nejlevnější, a už je zase o 2t. daržší než třeba ten Brother
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve píše:
@micha.bello jo, s Veronicou není problém, díly jsou dostupné, zastoupení servisů velké, má i delší 5ti letou záruku, ale hledala jste co nejlevnější, a už je zase o 2t. daržší než třeba ten Brother
Ano, asi by bylo nejlepší, aby byl co nejlevnější. Zatím jsem stejně ve fázi hledání a uvažování. Ale mají teď akci na tu Veronicu snad ve všech obchodech, kde stojí 9.390,– Kč i s 5 patkami. A pokud bych si na ten Brother chtěla koupit aspoň ty 3 patky, tak jsem na stejné ceně, jako s Veronicou s 5. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám Veronicu ale nevím k čemu tolik patek ani nevím jestli u toho víc patek je dala mi ho mamka šila na něm dlouho a ještě slouží i mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micha.bello jasně, pokud byste si chtěla dokoupit všech těchto 5 patek k Brotheru dáte za ně přes 4t., ale pokud jste začátečník a máte overlock jen na doma, tak nikdy žádnou patku nebudete potřebovat.
co prodávám overlocky tak 9 z 10 si nikdy žádnou patku nedokoupí, a ta desátá si koupí max. pro slepý steh
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když se tak blbě zeptám, ten slepý steh nepůjde ušít i na té klasické patce která tam je?
určitě půjdu do Brothera a vím už teď že určitě 3 patky potřebovat nebudu a ještě jsem nenašla všechny patky které k němu jsou: zatím jsem viděla na slepý steh, našití korálků, řasící a na přišívání gumy a která je ta poslední pátá? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiska píše:
A když se tak blbě zeptám, ten slepý steh nepůjde ušít i na té klasické patce která tam je?![]()
určitě půjdu do Brothera a vím už teď že určitě 3 patky potřebovat nebudu a ještě jsem nenašla všechny patky které k němu jsou: zatím jsem viděla na slepý steh, našití korálků, řasící a na přišívání gumy a která je ta poslední pátá?
Ta pátá je na všívání paspulek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem sem před půl rokem. Nakonec jsem koupila Texi Pierrot s 5 patkama. V servisu mi ho doporučili oproti Brother 1034. Argument byl, že u Brotheru zlobí napnutí nití. Stroj se jednoduše ovládá, záruka je myslím 3 roky bez problémů a v servisu mi taky řikali, že ani potom s opravou nebudou problémy. Patky jsem zatím nepoužila, ale chystám se je vyzkoušet.
Koupila bych si ho znovu a můžu doporučit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve Prosím,můžete mi poradit s výběrem overlocku?
Měla jsem před lety Pfaff a ještě mám husgwarnu ale dosluhuje… mám vybraný overlock Bernina OW700D a Janome 744 D a nevím co s tím ![]()
Klidně bych šla i do jiné značky, šiju prifi ale do průmyslového se mi nechce.
Potřebuju Ov který něco snese a nebude věčně v opravně.
V 99% případech šiju bavlněné látky plátno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stevia když šijete profi šel bych do průmyslového,
ty vybrané jsou jen domácí, cena cca 12t. rychlost kolem 1200 st./min.
průmyslové se dají koupit pod 20 t., ale rychlost šití mají cca 6000 st./ min, takže za pár tisícovek navíc máte 5× rychlejší stroj, se kterým uděláte více práce, jsou na to stavěné a nebudou pořád v servisu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve Dobrý den, hledám pro sebe vhodný overlock ideální cenu bych viděla kolem 12 tisíc, hledám ale stroj na celý život, takže bych byla ochotná uvolnit i 20. Ráda bych se šitím živila. Momentálně však nemám místo na průmyslový stroj se stolem. Ptám se proto, zda se dají pořídit i výkonné stroje, které nejsou zabudovány do stolu, popřípadě jakou značku průmyslového stroje doporučujete. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dyn je to o tom jak jsem psal výše, pokud se někdo chce šitím živit tak by měl jít do průmyslového, ty stroje jsou na to stavěné a jsou i rychlejší, takže vyšší výkonnost při práci. A kdybych měl 20 t. na overlock tak jdu rovnou do průmyslového, a jako osvědčenou značku třeba Juki, Siruba, nově třeba Texi.
U domácích Brother, Janome, a tam se vejdete do těch 12 t., za 20t. třeba Babylock :http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , ale jsou to pořád jen domácí stroje, které mají 4× menší rychlost a stejně je musíte dát na nějaký stůl, takže vymlouvat se na to, že nemám kam dát průmyslový je liché a lepší je koupit rovnou ten průmyslový. Z vlastní zkušenosti mám mnoho zákaznic které si koupili nejdříve domácí a do roka kupovali průmyslový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit