Šicí stroj overlock
- Fotoalbum (13)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lu23 to raději pár stovek přidat a pořídit Brother 1034 D : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
stojí 6990,– ale je to známější značka, se kterou jsou uživatelé spokojení, a hlavně servis, na Brother najdete v cca 70 městech ČR, kdežto Lucznik se dělá jen v Brně, a Texi jako nová značka také hodně omezené. A u overlocku je ten servis častější než u klasického stroje, je potřeba jej často čistit, broušení a výměna nožů, atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj potřebuji radu ohledně overlocu…Doma mám klasický stroj a ten „entl“ nic moc a právě přemýšlím nad koupí overlocu. Jelikož už u nás nemáme žádnou prodejnu se šicími stroji kde bych se zeptala na vše co potřebuji tak se musím zeptat zde, zkušenějších.
Vůbec nic o nich nevím ale po přečtení diskuzí jsem zjistila nebo si to aspoň myslím že ten overloc jenom šije entlem že neumí šít jen rovný steh, vyšívat dírku, přišít uzávěr, rozešít švy atd…je to pravda? Moc děkuji za odpovědˇ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiska ano, overclock dělá pouze overlockový steh- obnitku, neumí šít rovně, dělat dírku a td, to dělá klasický šicí stroj
tady koukněte na instruktážní video k overlocku, kde je ukázáno jak se s ním pracuje a co šije: https://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve píše:
@tiska ano, overclock dělá pouze overlockový steh- obnitku, neumí šít rovně, dělat dírku a td, to dělá klasický šicí stroj
tady koukněte na instruktážní video k overlocku, kde je ukázáno jak se s ním pracuje a co šije: https://www.youtube.com/watch?…
DĚKUJI MOC za radu, mrknu na to. Je jich na trhu opravdu hodně tak porovnávám co který má a hlavně kde je servis. Myslíte že stroj TEXI JOYLOCK je úplně hrozný? Já s overlocem budu úplná začátečnice tak nevím zda budu potřebovat nějaký super overloc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiska jak jsem psal o pár příspěvků výše, ta Texi je nová značka, prodávají se od listopadu, nejsou s nimi zkušenosti, mají menší zastoupení u opravářů, raději pár stovek přidejte a pořiďte Brother 1034 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve
Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Chtěla bych se šitím začít živit. Už teď šiju každý den. Používám stroje od Brother a to Inovis a 4234d a jsem nad míru spokojená jen jsou už na mě někdy dost pomalé.. A hlavně nechci aby měl někdo pocit, že třeba nepoužívám dostatečně dobré vybaveni, jestli mi rozumíte
předem moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebovala bych srovnání těchto 3 strojů:
TEXI PIERROT
Brother 1034
Siruba 747D
Brother by se mi líbil nejvíc, ale jsou k němu drahé patky (chtěla bych na všití gumy, slepý steh a řasící patku) a to by byla investice dalších minimálně snad 2600 (to už bude investice k 10 tisícům korun). Do Texi jsou levné patky a nejspíš budou i levné ND. Můžete mi poradit? Sirubu bych brala už jako krajní možnost, mám obavy, aby vzhledem k nízké ceně nebyl pak pořád v opravně. Děkuji za jakékoliv rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micha.bello já právě taky přemýšlím nad Texi Joylock nebo Brother 1034 a ještě nad Merylock MK 4030 a jak píšeš Texi je levné i patky, Brother je dražší a ty patky také. Ale jak mi psal o pár příspěvků výše Steeve tak by doporučil spíš ten Brother neboť Texi je na trhu chvilku a bude možná problém se servisem. Je fakt že cena je pro mě dost důležitá na druhou stránku…když investuji o trochu víc tak budu mít jistotu že ten stroj bude delší dobu funkční a bez problému ze servisem. Já mám doma klasický šicí stroj AEG opět jsem ho kupovala dle ceny mám ho asi 5 let funguje dobře až na entl ten je opravdu hrozný. Dávala jsem jej v lednu do servisu něco se tam seklo a šil mi pořád pozadu a pán mi řekl že když bude potřeba pořídit náhradní díl tak neví kde by ho měl sehnat protože neví kdo je prodává. Po dobu mého stroje v opravně jsem měla půjčený Brother od švagrové má také starší typ klasický ale ten entl byl neskutečný, nádherně začistil, rovné stehy taky krásné a neposkákané jak u mojeho. Takže tohle mě utvrdilo že asi fakt připlatím a pořídím ten Brother.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiska píše:
@micha.bello já právě taky přemýšlím nad Texi Joylock nebo Brother 1034 a ještě nad Merylock MK 4030 a jak píšeš Texi je levné i patky, Brother je dražší a ty patky také. Ale jak mi psal o pár příspěvků výše Steeve tak by doporučil spíš ten Brother neboť Texi je na trhu chvilku a bude možná problém se servisem. Je fakt že cena je pro mě dost důležitá na druhou stránku…když investuji o trochu víc tak budu mít jistotu že ten stroj bude delší dobu funkční a bez problému ze servisem. Já mám doma klasický šicí stroj AEG opět jsem ho kupovala dle ceny mám ho asi 5 let funguje dobře až na entl ten je opravdu hrozný. Dávala jsem jej v lednu do servisu něco se tam seklo a šil mi pořád pozadu a pán mi řekl že když bude potřeba pořídit náhradní díl tak neví kde by ho měl sehnat protože neví kdo je prodává. Po dobu mého stroje v opravně jsem měla půjčený Brother od švagrové má také starší typ klasický ale ten entl byl neskutečný, nádherně začistil, rovné stehy taky krásné a neposkákané jak u mojeho. Takže tohle mě utvrdilo že asi fakt připlatím a pořídím ten Brother.
Tak jsme na tom podobně, já mám taky klasický šicí stroj od AEG, konkrétně Premium Line 2701, mám ho už 3 roky a krom upadávajícího tlačítka zpětného chodu (musím ho zalepit) jsem s ním docela spokojená (nemám srovnání s žádným lepším strojem, protože AEG je mým úplně prvním v životě a na žádném jiném jsem nikdy nešila).
Texi Joylock je levnější, měla jsem na mysli Pierrot, ten je dražší (stojí 6.800, oproti Joylocku za 5 tisíc). Pierrot by měl být tišší, než Joylock. Já právě si nejsem úplně jistá u těch nejlevnějších. Proto se spíš přikláním k tomu Pierrotu nebo k Brotheru (tady pak beru v úvahu nákup dalších patek a i cenu ND, které bude mít Texi levnější v případě oprav). Otázkou je, který z nich pak bude častěji v opravně. Moc se mi líbily videa na youtube s tím Brotherem 1034, byly v angličtině a nějaká paní tam vysvětlovala použití a vše kolem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micha.bello i já mám line 2701 a taky mi stále odpadává tlačítko zpátečky
zřejmě je to u těhle strojů normální. Ano četla jsem že ten pierot by měl být tišší ale už je cenově stejný jak Brother tak bych se přiklonila k tomu Brotheru. Asi ty ND u TEXI budou levnější… Protože srovnání mám se stroji tak si říkám že když si koupím obyč overlock za 7000,– a ten mi bude potom doma ležet nefunkční protože na něj nepůjdou sehnat náhradní díly…to je taky blbé. Já právě na yutube sleduji jaké druhy stehů mají. Nikde jsem zatím nenašla kompletní výpis všech stehů co který stroj má. Tak jestě hledám.
a na youtube je také ten TEXI Pierot?? na něho jsem se ještě nedívala, Já sledovala na yutube MErylock overock-coverlock dohromady ale to už je fakt pálka to by mi doma neprošlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiska píše:
@micha.bello i já mám line 2701 a taky mi stále odpadává tlačítko zpátečky![]()
zřejmě je to u těhle strojů normální. Ano četla jsem že ten pierot by měl být tišší ale už je cenově stejný jak Brother tak bych se přiklonila k tomu Brotheru. Asi ty ND u TEXI budou levnější… Protože srovnání mám se stroji tak si říkám že když si koupím obyč overlock za 7000,– a ten mi bude potom doma ležet nefunkční protože na něj nepůjdou sehnat náhradní díly…to je taky blbé. Já právě na yutube sleduji jaké druhy stehů mají. Nikde jsem zatím nenašla kompletní výpis všech stehů co který stroj má. Tak jestě hledám.
a na youtube je také ten TEXI Pierot?? na něho jsem se ještě nedívala, Já sledovala na yutube MErylock overock-coverlock dohromady ale to už je fakt pálka to by mi doma neprošlo
Ty overlocky/coverlocky s Funkcí 2 v 1 jsou asi taky dobré. Jen je prý složitější jejich předělání z over na cover. Navíc je prý lepší mít nejdříve overlock a pak až si pořídit coverlock. Já plánuji zatím opravdu jen overlock a v následujících letech určitě coverlock neplánuji (ani kombinaci overlock/coverlock už z toho důvodu, že nejsem sžitá ještě ani s overlockem a hned naráz mít 2 v 1 asi nebude úplně ideální, i z toho důvodu, že se to musí pak složitě předělávat z jednoho systému na druhý).
Videí na ten Texi Pierrot moc není, můžeš se zkusit podívat na:
https://www.youtube.com/watch?…
a
https://www.youtube.com/watch?…
To jsou jediná videa, která jsem k němu našla. A k těm stehům, na některých videích jsou vidět různé typy těch stehů, ale většinou jsou jen nakreslené přímo na internetu u těch daných šicích strojů. Mně v podstatě stačí, když vím, že jich je u většiny 8 a určitě se vynasnažím je pak všechny vyzkoušet a používat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivivi pokud se šitím chcete živit tak pořiďte průmyslové, ta rychlost je znát, u stroje domácí cca 800 st/min., průmyslový 4500, a u overlocku domácí 1200st/m vs. 6000 u průmyslového, takže vám to jede 5× rychleji přitom cena není o tolik dražší než domácí, a máte je i s velkým stolem, takže se lépe pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micha.bello jděte do toho Brotheru, ten cenový rozdíl oproti Texi není žádný, ale u Brotheru máte tu jistotu snadného dostupu servisu, příslušenství atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve píše:
@micha.bello jděte do toho Brotheru, ten cenový rozdíl oproti Texi není žádný, ale u Brotheru máte tu jistotu snadného dostupu servisu, příslušenství atd
Děkuji a teď jsem se dívala i na Juki MO-50e. Lze na něj sehnat náhradní díly a servis OK?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit