Šicí stroj overlock

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dyn
3
21.6.16 22:53

@steeve Děkuji za odpověď, i když pro mne místo hraje oprvdu velkou roli, jelikož mi jako pracovní prostor slouží jídelní stůl, tak jsem se dívala i po těch průmyslových strojích a pod dvacet tisíc jsem našla jenom ten Texi, myslíte, že ač je na trhu nově, dá se spoléhat na jeho kvalitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.6.16 08:39

@Dyn do 20 se dá sehnat i jiná značka, třeba Zoje za 17 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Jack za 18 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
texi za 17 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
nebo Siruba, něco přes 20 T. : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a vzhledem k tomu že u Texi dávají i pro průmysl 24 měsíců záruku tak bych se toho Texi nebál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dyn
3
22.6.16 22:18

@steeve Děkuji, ještě jsem se chtěla zeptat, to vše jsou overloky 4 nitné. Mám zkušenost i z 5 nitným. Myslíte, že je 5 nití zbytečnost? Osobně se mi to zdálo praktické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.6.16 08:09

@Dyn každý z těch overlocků se používá na něco jiného, 3a 4 nitné jsou prádlové, 5ti nitné jsou těžké materiály např. na pracovní oděvy, riflovinu atd., kde je potřeba větší pevnost švu, takže záleží co chcete šít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.6.16 17:35

Zdravím. Holky, prosím, máte někdo overlock Brother M 1034D? Mám problém, šila jsem tři vrstvy softshellu. Přetrhla se mi nit a po opětovném navlečení nití stroj prostě nešije, vůbec nedělá z nití ten „řetízek“.Poradíte mi, čím to může být? Díky. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.6.16 17:58

A ještě jeden hloupý dotaz- na fotce je stehová deska z boku- ta „vidlice“ má mít pravé rameno zakřivené, jak je patrné na fotce? Nebo mají být obě ramena rovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
25.7.16 11:43

Ahoj holky už týden sedím a vybírám si overlock k narozeninám a i když jsem byla na 100% přesvědčena že jdu do Veronica 800 tak teď jsem na vážkách. Udělala jsem si dokonce excel tabulku ( po 5lety na mateřské to byla fakt fuška) s 6 stroji a stejně furt nevím asi snad jen vím co tedy né ale co určitě ano fakt nevím…poradíte?
Veronica Profilock 800
Brother M 3034D
Elna 664
Bernina Bernette 610D
Lucznik 720 D-4
Pfaff hobbylock 2.0 tén asi né má speciální jehly.
U každého je něco co me zaujalo. Chci šít doma jen pro sebe, né moc hlučně, rychle, potřebuju aby se stroj dal slušně přenášet(šiju na jídelním stole), pokud bude součástí i patka na slepý steh tak fajn a cena do 10.000,–. Tápu moc prosím radu. Třeba i vás @steeve. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.7.16 13:10

@bossk ty jehly musí být rovně, přikládám foto, zkuste ji opatrně narovnat, ale ať ji nezlomíte
zkuste znovu navléci nitě, od prava do leva, a mělo by to fungovat, pokud i tak nebude stroj vázat, tak se někde něco pohlo, a je to na seřízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.7.16 13:48

@katy17 Pfaff se Singerem mají speciální jehly, které jsou cca 5× dražší než normální, takže tam ne,
Lucznik má jediný servis a to v Brně, takže do toho bych taky nešel,
U bBernetty spíše ty dražší modely, než tento základní, a to už je všechno přes 10 t.
Elnu prodává cca 5 prodejců v ČR, takže opět horší dostupnost servisu
Zůstal bych u Brotheru, nebo Veronicy, oba mají po republice cca 70 zastoupení, takže servis defakto v každém větším městě.
Brother je levnější, má patku na slepý steh v ceně, Veronica je dražší, ale má navíc delší 5ti letou záruku a nyní v rámci akce 5 patek zdarma, takže asi kvůli té delší záruce a patkám navíc bych šel do té Veronicy: http://autosedacky.mimishop.cz/…rofilock-800

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.8.16 10:15

@steeve mohl byste mi prosím poradit, jaký je rozdíl mezi Texi joylock a Texi Pierrot? A z jakého materiálu tyto stroje jsou, jsou celokovové? Nikde se mi nepovedlo najít… ani materiál ořezového nože. Moc děkuji! A ještě jeden dotaz k firmě Texi, je nějak spřízněná s Janome?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.8.16 11:20

@remia Texi Joylock je základní model, Pierot byl vyšší řada, ale Pierot se již nevyrábí, byl mohutnější, a měl navíc volné rameno.
Všechny domácí overlocky mají kovovou kostru a plastový kryt, tak se děljí všechny ať jsou od jakékoliv značky. Nože pro domácí overlocky jsou ocelové.
Značka Texi je privátní značkou firmy, která je dovozce Janome do ČR, takže nemají nic společného než stejného zástupce a sklady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1775
15.9.16 09:33

@steeve Mohl byste mi poradit jaký overlock vybrat pro domácí šití? uvažuji nad Brother 1034 nebo Janome 744. děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.9.16 10:32

@Markyfrana ty stroje jsou zhruba stejně vybavené- 3a4 nitný steh, regulace délky i šířky stehu, diferenciál, vypínatelný ořez, volné rameno, takže z uvedených bych vzal Brother 1034, má vše stejné jako Janome 744 ( kromě 2 nitného stehu, ale ten většina lidí na overlocku nepoužívá pokud má doma i klasický stroj) a ten Brother vyjde o cca 4500,– levněji.
Pokud byste chtěla aby stroj měl i 2 nitný steh, tak potom zvolit třeba Veronicu 800: http://autosedacky.mimishop.cz/…rofilock-800 je více vybavená a s delší 5ti letou zárukou, cenou někde uprostřed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
20.9.16 12:05

@steeve díky Veronica 800 je doma a už přede jako kotě. Jediná věc co mi na ní „zatím“ vadí že odřezky zapadávají do vnitřku stroje a nádobka na ořezky je instalovaná jen na dobré slovo a jen křivý pohled ji vyhákne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.10.16 18:05

overlock nebo Veronica 404

Ahoj pisatelky, nemáte prosím některá zkušenost se šicím strojem Veronica 404? já stále zvažuji koupi OL Brother 1034 ale budu potřebovat i nový klasický stroj neboť bez něho se neobejdu ale zase nemám tolik financí abych mohla pořídit OL a ještě klasický…tak jsem objevila tuto Veronicu se zabudovaným ořezem. Je mi jasné že OL se nedá srovnat s overlockovým stehem ale zase ty peníze a na mateřské k tomu… :? silnější látku si myslím že v pohodě ořeže ale obavu mám jak by vypadala tenká, pružná látka sešitá overlockovým stehem s ořezem na Veronice…aby to nebylo zvlněné a „opižlané“…a pak ten nůž…zda vydrží stejně jak nůž na OL nebo budu stále dávat brousit…moc děkuji za jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat