Šicí stroj overlock
- Fotoalbum (13)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@kozisek ok moc děkuji.. už jsem mu napsal tak uvidíme. Každopádně moc díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws píše:
Děkuji za reakci. Jak často se Vám nit při šití overlockem přetrhne? Omlouvám se za hloupou otázku, ale neumím si to představit… jde mi o to kolik času a nervů člověk obětuje nitím)
Při šití se mi nepřetrhla snad nikdy, někdy se přetrhne při tom navazování a protahování strojem. Ale to navlékání je v řádu minut… Podívejte se na youtube, tam určitě nějaká videa na navlékání nití najdete. Mně by teda 13t za automatické navlékání a napětí nestálo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB děkuji. Videa na youtube jsem viděl. Práce s pinzetou s trefování se do dírky a provlékání nitě ruznými očky my přišlo jako časožrout. Je fakt, že bez zkušenosti se to těžko posuzuje… Občas na stroji co máme doma vyšívám a představa, že pokaždé při změně barvy musím navléknout nit je děsivá… jsem vděčný za automatické navlékání, ale asi je to otázka grifu a zvyku. Každopádně ještě jednou děkuji za názor a zkušenost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws píše:
@Cuddy počítám s tím, že coverlock koupím časem.. alespoň si nebudu muset lámat hlavu s dárkem… oba ty „rovnostehy“ jak říkaš maj automatické navlékání a jeden i ořez a je to moc fajn..@kožíšek mě nevadí utratit za stroj víc peněz… ale nerad bych koupil dražší verk… obchodník ti napovídá co chce… na fóru spíš přizná někdo že je to jen drahej krám… můžu říct, že obě berniny jsou výborný stroje máme nějakej milion našito a bez problémů…
By me zajimalo, co znamena, ze ma nejaky milion nasito. Vim, co znamena, ze ma auto xxx najeto, ale co to mute byt u stroje? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws tak ono overlockem se nevyšívá, tam se zas tak často ta nit nemusí měnit. Jak jsem psala, měním nitě navazováním na ty původní, někdy se stane, že se ten uzlík při běhu strojem rozváže a ano, je to trochu opruz, ale nic tak strašného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB píše:
@tws tak ono overlockem se nevyšívá, tam se zas tak často ta nit nemusí měnit. Jak jsem psala, měním nitě navazováním na ty původní, někdy se stane, že se ten uzlík při běhu strojem rozváže a ano, je to trochu opruz, ale nic tak strašného.
mě třeba navázání trvá déle než nové navlečení
ale já nikdy jiný OL neviděla, jen ten svůj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek ja take jiny nevidela, docela me prekvapilo, ze veronica ma take inzerovany automaticky navlekac, tak kdyz jsem videla, co to ve skutecnosti je. je tedy mozne, ze nektere stroje to maji s pinzetou od zacatku do konce, u veroniky by to clovek asi dal bez uplne pinzety, ale stejne ji na navleceni do 2 ocek pouzivam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek já jsem taky jiný neviděla, takže nevím, jak to chodí jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@kozisek ja take jiny nevidela, docela me prekvapilo, ze veronica ma take inzerovany automaticky navlekac, tak kdyz jsem videla, co to ve skutecnosti je. je tedy mozne, ze nektere stroje to maji s pinzetou od zacatku do konce, u veroniky by to clovek asi dal bez uplne pinzety, ale stejne ji na navleceni do 2 ocek pouzivam.
Já pinzetu nepoužívám vůbec
to už musí být, když ji vyštrachám, ale to se mi pak nedaří celkově a raději jdu od toho.
Automatický navlékač je na ten dolní chapač, to se prý jinde navléká ručně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek jo jo, to jsem pochopila, ale cekala jsem, ze to bude cele vic automaticke
. jsem s veronicou moc spokojena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@kozisek jo jo, to jsem pochopila, ale cekala jsem, ze to bude cele vic automaticke. jsem s veronicou moc spokojena.
Já také, ale já ji tedy podědila, koupila si ji před desítkou let mamka, ušila na tom asi jeden šev, takže já dostala…ale tenkrát pán doporučoval..nevím, jestli už tu byl Brother nebo Janome ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji za podněty
je vybráno. Dle infa od steveeho je Babylock imagine výborná volba. Mám ješte chvilku čas tak to nechám uležet, ale zatím to vypadá jasně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws píše:
Všem děkuji za podnětyje vybráno. Dle infa od steveeho je Babylock imagine výborná volba. Mám ješte chvilku čas tak to nechám uležet, ale zatím to vypadá jasně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit