Šicí stroj overlock
- Fotoalbum (13)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj všem,
mám nový účet a tak ještě nemohu vytvořit vlastní téma a proto se vetřu do toho za což se zakladatelce omlouvám. Rád bych manželce koupil overlock a líbí se mi Babylock Imagine nemáte s ním nějaké zkušenosti? Nenapadá někoho nějaká srovnatelná alternativa od jiného výrobce nebo důvod proč nekoupit?
předem děkuji za názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws Zeptejte se steeveho, třeba bude vědět. Podle mě zbytečně drahý. Mám Brother, je to kvalitní a ověřená značka a stál 7500…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws s totuto značkou zkušenost nemám, ale já i ostatní kamarádky-švadlenky nedají dopustit na Brother 3034
. Je to osvědčená klasika, jednoduchá obsluha, bezvadný výsledek
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB Když vidím tvůj odkaz… nevíš, kde sehnat střih na pánské trenky - nebo jak ho narýsovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady a zkušenosti. Jak je u toho Brotheru složité zavést a navléct nitě? Jak je to s udržováním správného napětí? Žena šije hlavně patchwork a občas nějaké oblečení pro děti a různé úpravy oblečení. Na tom Babylocku se mi líbí, že má automatické navlékání.. stejnou funkci máme na strojích co má žena doma a myslím, že je za tuto funkci velmi ráda. Předem moc díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws nitě se musí navlékat ručně, je tam všechno přesně nakreslené. Po navlečení je stačí měnit už jen navázáním na předchozí. Na napětí je u každé nitě kolečko. To nastavení je individuální, já třeba napětí nití moc neměním, kamarádky se stejným strojem jo. Mám ho už dva roky, šiju hodně a jsem s ním spokojená, neměnila bych.
Jestli pro vás není problém dát 21 000 za stroj, tak to navlékání a napětí bude určitě pohodlnější. Pro mně rozdíl 20 000 a 8 000 je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 já jsem ho dělala podle koupených trenek. Ještě jednodušší je vzít nějaké staré roztrhané, rozstříhat je a obkreslit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakci. Jak často se Vám nit při šití overlockem přetrhne? Omlouvám se za hloupou otázku, ale neumím si to představit… jde mi o to kolik času a nervů člověk obětuje nitím
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws tak ten je parádní, cena tedy také, to by mi chlap nekoupil
Já mám Veronicu Profilock, na dolní chapač je tam navlékač…celkově mi to zase tolik času nezabere, nit se mi tak často netrhá… mám Unipoly, ale i z Lidlu a také OK. Napětí jak kdy, tam bývá asi největší zádrhel…ale je to opravdu asi stroj od stroje…
Zaměřila bych se i na servis…kde a kdo to opraví, má na to součástky? kdo to bude pravidelně seřizovat…zase některé šijou bezproblémově, někdy to potřebuje seřídit častěji.
Na patchwork - tam jsem ho nikdy nevyužila. Na to jsem dostala od muže rovnosteh Veronica 707 - mě stačí, ale lepší jsou PFAFF, to už je také někde jinde - ovšem i cenově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek Mam stejny a vymenit nite trva max 1,5 minuty, spis mene. Napeti niti menim dost, zalezi na tloustce materialu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene žena má na patchwork stoj bernina440 a 830 a je moc spokojena hlavně s tou 440 na ni šije nejvíc… a teď řeším ten overlock… ráda krom patchworku šije oblečení na prcka a dcerku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws nooo, tak to jí klidně můžete koupit ten vybraný, máte celkově ty stroje ve vyšší cenové. Na Berninu bych ani nepomyslela
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws tak misto 1 stroje za 20tis bych koupila overlock cca za 8tis a coverlock cca za 12tis. Protoze na siti pro deti by coverlock vyuzila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy počítám s tím, že coverlock koupím časem.. alespoň si nebudu muset lámat hlavu s dárkem… oba ty „rovnostehy“ jak říkaš maj automatické navlékání a jeden i ořez a je to moc fajn..
@kožíšek mě nevadí utratit za stroj víc peněz… ale nerad bych koupil dražší verk… obchodník ti napovídá co chce… na fóru spíš přizná někdo že je to jen drahej krám… můžu říct, že obě berniny jsou výborný stroje máme nějakej milion našito a bez problémů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tws Ono to se říká už o Pfaff, že to je jiná liga, Bernina uáááá
ale tady, co holky šijou, tak je to opravdu vesměs Brother, Janome, Veronica..do těch deseti tisíc..napiš tomu @steeve, on stroje i prodává, opravuje, bude vědět ![]()
Ed. už jsem ho zmínila, tak třeba se ozve sem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit